آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۳۲۰۹

مرغ ۹۷ درصد بازار پروتئین را در دست دارد

در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱.۳۹۲ میلیارد قطعه طیور در کشتارگاه‌های ایران ذبح شد که مرغ با سهم ۹۷ درصد، اصلی‌ترین منبع گوشت طیور بود. استان گلستان بیشترین حجم کشتار مرغ را به خود اختصاص داد.
مرغ ۹۷ درصد بازار پروتئین را در دست دارد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با افزایش جمعیت جهان، نیاز به مواد غذایی به‌ ویژه منابع پروتئینی روزبه‌روز بیشتر شده است. در این میان، گوشت طیور به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین منابع پروتئینی، نقش برجسته‌ای ایفا می‌کند و مصرف آن در سال‌های اخیر روندی رو به رشد داشته است.

 

مرکز آمار ایران با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها، از دی ماه ۱۳۹۹ طرح آمارگیری کشتار طیور در کشتارگاه‌های سراسر کشور را آغاز کرده است. این طرح که ابتدا به‌صورت فصلی و سپس ماهانه نتایج خود را منتشر کرد، تصویر روشنی از وضعیت تولید گوشت طیور در کشور ارائه می‌دهد.

 

بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها از عملکرد این طرح در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱٬۳۹۲ میلیون قطعه طیور زنده به کشتارگاه‌ها وارد شده است که وزن کل آن به بیش از ۳٬۵۲۷ هزار تن می‌رسد. از این تعداد، حدود ۱٬۳۷۸ میلیون قطعه لاشه قابل مصرف با وزن ۲٬۶۸۲ هزار تن عرضه شده است.

 

مرغ با سهمی بالغ بر ۹۷٫۱ درصد از وزن کل گوشت عرضه‌شده، به میزان ۲٬۶۰۵ هزار تن، اصلی‌ترین محصول بازار طیور محسوب می‌شود. استان گلستان با ثبت بیشترین تعداد و وزن مرغ کشتارشده (۱۵۸ میلیون قطعه به وزن ۲۹۸ هزار تن)، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

 

در کنار مرغ، سایر انواع طیور شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخم‌گذار نیز سهم قابل توجهی دارند که مجموعا ۷۷ هزار تن و معادل ۲٫۹ درصد از کل وزن گوشت قابل مصرف را تشکیل می‌دهند. استان اصفهان با کشتار بیش از یک میلیون و ۱۷۵ هزار قطعه بوقلمون به وزن نزدیک به ۱۲٬۸۸۲ تن، استان یزد با ۳۷۰۰ هزار قطعه بلدرچین به وزن ۷۷۶ تن، استان اصفهان با ۱۷ هزار قطعه شترمرغ به وزن ۷۴۷ تن و استان البرز با بیش از ۷۷۳۶ هزار قطعه سایر طیور (مرغ تخم‌گذار، مرغ مادر و کبک) به وزن ۱۱٬۸۷۹ تن، از پیشتازان تولید در این حوزه هستند.

 

این آمار نشان می‌دهد که صنعت طیور کشور در مسیر توسعه و پاسخگویی به نیازهای رو به افزایش غذایی جامعه حرکت می‌کند و نقش مهمی در تأمین پروتئین حیوانی دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار