
سامانه یکپارچه هویت ایرانیان، بستری نوین برای ارائه خدمات ثبت احوال است

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،مرتضی امیرآبادیزاده، مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی، امروز (۴ مرداد) در نشست افتتاح و راهاندازی صدور گواهی انحصار وراثت الکترونیکی، از آغاز رسمی ارائه این خدمت در استان خبر داد.
وی با بیان اینکه ثبت احوال کشور در سالهای اخیر تحولات گستردهای را در حوزه خدمات الکترونیک تجربه کرده است، گفت: از جمله این اقدامات میتوان به صدور الکترونیکی گواهی ولادت و وفات، راهاندازی سامانههای احراز هویت دیجیتال و پایگاه یکپارچه هویت ملی اشاره کرد.
امیرآبادیزاده صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیک را گامی مهم در راستای کاهش مراجعات حضوری، افزایش شفافیت و تسریع فرآیندها دانست و افزود: این خدمت بر اساس ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، از قوه قضائیه به قوه مجریه و سازمان ثبت احوال واگذار شده است.
وی اظهار داشت: از تاریخ ۳ مردادماه به بعد، صدور گواهی انحصار وراثت برای متوفیان بهصورت خودکار و بدون نیاز به درخواست وراث انجام میشود. برای متوفیانی که پیش از این تاریخ فوت کردهاند، امکان ثبت درخواست از طریق سامانه «سهیم» (سامانه یکپارچه هویت ایرانیان) بهصورت الکترونیکی فراهم شده است.
مدیرکل ثبت احوال استان تاکید کرد: نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر ثبت احوال یا دفاتر خدمات قضایی برای دریافت این گواهی نیست و تمامی مراحل بهصورت غیرحضوری و رایگان انجام خواهد شد.
امیرآبادیزاده از همکاری گسترده با قوه قضائیه، وزارت دادگستری و نهادهای فنی و حقوقی برای تحقق این پروژه خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار سند هویتی در قالب طرحی سهساله توسط کارشناسان ثبت احوال بازخوانی و دیجیتالسازی شدهاند.
وی همچنین از ایجاد سامانه «خانواده» بهعنوان پایگاهی برای ثبت و بهروزرسانی روابط سببی و نسبی خبر داد و افزود: درخواستهای اصلاح خانوار نیز بهصورت پایلوت در خراسان جنوبی و شش استان دیگر آغاز شده و در حال انجام است.
مدیرکل ثبت احوال در پایان از شهروندان خواست در سامانه سهیم ثبتنام کرده و اطلاعات تماس و نشانی خود را بهروزرسانی کنند تا اطلاعرسانیهای لازم از طریق پیامک یا پست انجام شود.