آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۵۲۶۵

افزایش ۱۱درصدی صادرات غیرنفتی گیلان

استاندار گیلان گفت: صادرات غیرنفتی این استان در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۲۲ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۱۹۸ میلیون دلار افزایش یافته است.
افزایش ۱۱درصدی صادرات غیرنفتی گیلان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، هادی حق‌شناس استاندار گیلان امروز (شنبه) در جلسه توسعه صادرات محصولات غیرنفتی استان در سالن غدیر استانداری اظهار داشت: میزان صادرات غیرنفتی گیلان در سه‌ماهه نخست امسال از ۱۷۶ میلیون دلار به ۱۹۸ میلیون دلار رسید که این روند نشان‌دهنده رشد قابل توجه در ارزش و وزن کالاهای صادراتی است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری ۳۵۰ میلیون دلاری صادرات غیرنفتی گیلان در سال جاری افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صادرات محقق شده که بیانگر حرکت رو به جلوی فعالان اقتصادی استان است.

نماینده عالی دولت در گیلان با قدردانی از تلاش‌های صادرکنندگان، نقش موقعیت ممتاز بندر انزلی و لایروبی‌های اخیر را در افزایش ظرفیت‌های صادراتی مؤثر دانست و تصریح کرد: گیلان با بهره‌گیری از مرزهای آبی و ظرفیت‌های ترانزیتی می‌تواند سهم بیشتری در توسعه تجارت کشور ایفا کند.

استاندار گیلان همچنین بر ضرورت توجه به صادرات خدمات در کنار کالا تأکید کرد و گفت: سازمان‌های مرتبط باید برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تجاری استان برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند.

حق‌شناس با اشاره به تأثیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه اقتصاد ایران، یادآور شد: ملت ایران نشان داده‌اند با تکیه بر توان داخلی قادر به مدیریت شرایط و عبور از محدودیت‌ها هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تأمین گندم و آرد استان اشاره و بیان کرد: سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن گندم برای مصرف نان مردم گیلان نیاز است که بخشی از آن از سایر استان‌ها تأمین می‌شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه ظرفیت تولید آرد در استان بالاست، خاطرنشان کرد: بازنگری در سیاست‌های حمایتی از کشاورزان و خرید تضمینی گندم با قیمت واقعی می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز داخلی، زمینه صادرات و افزایش درآمد کشاورزان را نیز فراهم سازد.

وی اختلاف چندبرابری قیمت آرد یارانه‌ای با نرخ آزاد را بستر ایجاد فساد دانست و گفت: این فاصله قیمتی می‌تواند انگیزه سوءاستفاده ایجاد کند، از این رو باید با سیاست‌گذاری هوشمندانه در خرید تضمینی گندم و توزیع آرد، از هرگونه رانت و فساد احتمالی جلوگیری شود.

حق‌شناس با تأکید بر ظرفیت‌های استان در حوزه تولید و تجارت یادآور شد: گیلان با دارا بودن مرزهای زمینی و دریایی، فرودگاه بین‌المللی، شبکه ریلی و جاده‌ای و همچنین توانمندی‌های صنعتی و کشاورزی، باید سهم بیشتری در صادرات غیرنفتی کشور داشته باشد.

وی اضافه کرد: توسعه صادرات تنها محدود به کالا نیست و خدمات نیز می‌تواند بخش مهمی از صادرات گیلان را تشکیل دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار