کد خبر:۱۲۹۶۵۲
نشست «بررسی علمی شخصیت امام خمینی (ره)» در مشهد در حال برگزاري است
اولین نشست از سلسله نشستهای «بررسی علمی شخصیت امامخمینی (ره)» با محوریت امام و فلسفه اسلامی هم اكنون در مشهد در حال برگزاري است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، پیمان حسین زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا (ع) هدف از برگزاري اولین نشست از سلسله نشستهای بررسی علمی شخصیت امام خمینی (ره) با محوریت امام و فلسفه اسلامی كه از 12 خرداد ماه در سالن ابن سيناي مشهد در حال برگزاري است را توجه به بعد عرفانی و فلسفی امام خمینی (ره) عنوان كرد و گفت: این نشست سه روزه با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دفتر تبلیغات خراسان رضوی برگزار می شود.
در اين نشست حجت الاسلام وکیلی، استاد حوزه و دانشگاه در خصوص تاریخچه فلسفه گفت: فلسفه جزو کلماتی است که در طول تاریخ معانی متفاوتی را به خود اختصاص داده است؛ به عنوان مثال در زمان صدر اسلام به کتاب های یونانیان فلسفه می گفتند، ولی اکنون فلسفه «هستی شناسی عقلی» معنی می شود.
وی در خصوص رابطه فلسفه با تشیع گفت: در جهان اسلام مهمترین فرقه ای که به مباحث عقلی پرداخت و بزرگترین فیلسوف ها را درون خود پرورش داد، تشیع بود که افرادی همچون فارابی، ابن سینا، خواجه نصیر الدین، شیخ اشراق، میرداماد و ملاصدرا که همگی شیعه هستند را تربیت کرد و تنها در ميان اين فلاسفه ابن رشد اهل تسنن بود.
حجت الاسلام وکیلی با اشاره به جریان های فكري مخالف با فلسفه در زمان صدر اسلام گفت: تنها دو مکتب محدثین در قرن سوم و چهارم و اخباریگری در قرن دهم مخالف فلسفه بوده اند و به جز این دو مكتب، مكتب ديگري با اصل فلسفه مخالفتي نداشت.
اين استاد حوزه و دانشگاه گفت: مکتب تشیع که تجلی آن در روایات آمده، در واقع اهل فلسفه را درون خود رشد داده است.
در ادامه کهنسال، استاد دانشگاه فردوسی مشهد نيز در خصوص ماهیت فلسفه اسلامی و چالش های فرا روي آن گفت: باید فلسفه اسلامی را از نظر موضوع، مواضع، مبادی، غایت و روش بررسی کرد تا متوجه تفاوتش با دیگر علوم شد؛ چرا كه بعضی ها معتقدند فلسفه اسلامی همان علم کلام است.
وی ادامه داد: موضوع فلسفه اسلامی «وجود» است و این موضوع دارای شمول و یک امر بدیهی است كه نیاز به اثبات ندارد، در حالی که موضوع علم کلام تبیین عقاید دینی و دفاع از آنهاست.
کهنسال افزود: مبادی فلسفه اسلامی و مسائل اسلامی نیز با علم کلام متفاوت است، البته در بعضی از مواضع شباهت هايي وجود دارد.
اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح كرد: فلسفه ابزارش برهان است و از شهود تنها برای درک بهتر استفاده می شود و نتایج بدست آمده از روش برهان، بدون تغییر است.
وی افزود: آوردن نظریه جدید در فلسفه اسلامی به زمان بيشتري نياز دارد؛ چرا كه فلسفه خیلی دیریاب است، اما می توان فلسفه را با دیگر علوم تطبیق داد و از عقاید دینی هم دفاع کرد.
لازم به ذكر است نشست مذكور از 12 خرداد ماه آغاز شده و تا 15 همين ماه ادامه دارد./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰