کمیته ویژه برای بررسی مشکلات مردم جنوب کرمان تشکیل می‌شود / توجه به تقویت زیر ساخت های آب و برق ۶ شهرستان
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۱۰۹۳
وزیر نیرو:

کمیته ویژه برای بررسی مشکلات مردم جنوب کرمان تشکیل می‌شود / توجه به تقویت زیر ساخت های آب و برق ۶ شهرستان

وزیر نیرو گفت: برای جنوب کرمان هر کاری لازم باشد انجام می‌دهیم و کمیته و کارگروه ویژه‌ای باید تشکیل شود تا مسائل و نیاز‌های مردم به‌صورت میدانی بررسی و پیگیری شود.

کمیته ویژه برای بررسی مشکلات مردم جنوب کرمان تشکیل می‌شود / توجه به تقویت زیر ساخت های آب و برق ۶ شهرستان

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، عباس علی آبادی وزیر نیرو در نشست شورای اداری شش شهرستان جنوب استان کرمان که در شهرستان کهنوج برگزار شد، با بیان اینکه باید تلاش کنیم منطقه جنوب استان کرمان به‌عنوان یک الگوی موفق در کشور مطرح شود افزود: دسترنج مردم باید به ثروت تبدیل شود و برای جذب سرمایه‌گذار و خلق درآمد در منطقه اقدامات مؤثری انجام گیرد.

 

وی با تأکید بر لزوم همگرایی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات مردم گفت: برای منطقه هر کاری لازم باشد انجام می‌دهیم و کمیته و کارگروه ویژه‌ای باید تشکیل شود تا مسائل و نیاز‌های مردم به‌صورت میدانی بررسی و پیگیری شود.

 

وزیر نیرو با تأکید بر اصلاح الگوی مصرف آب و انرژی در کشور اظهار کرد: باید از کشاورزی‌های پرآب به سمت کشت گلخانه‌ای حرکت کنیم و هیچ روستایی در این منطقه نباید بدون تصفیه‌خانه آب باقی بماند این موضوع باید با قاطعیت پیگیری شود؛ متأسفانه در کشور بد مصرف هستیم؛ انرژی فراوانی مصرف می‌کنیم، اما تولید داخلی متناسب نداریم و پرمصرف‌ها با تعرفه‌های سنگین‌تری مواجه خواهند شد.

 

 

وی افزود: آنچه این منطقه نیاز دارد به آن اختصاص می‌دهیم و آماده‌ایم برای مردم این خطه هرگونه خدمتی انجام دهیم.

 

وی با اشاره به قرار داشتن کشور در دوره خشکسالی، گفت: پنج سال پیاپی فشار شدید خشکسالی به ایران وارد شده است و بیش از دو میلیارد مترمکعب طرح شیرین‌سازی آب در کشور در دستور کار قرار دارد.

 

درخواست تخصیص اعتبار ویژه برای حل مشکلات آب و برق جنوب کرمان

 

در ادامه نماینده کهنوج، فاریاب، رودبارجنوب، قلعه گنج، جازموریان و منوجان ، با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی زیرساخت‌های آب و برق در منطقه، خواستار تخصیص اعتبار ویژه برای حل مشکلات اساسی این مناطق شد و تأکید کرد که بی‌توجهی به مطالبات مردم جنوب کرمان، تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

 

کمیته ویژه برای بررسی مشکلات مردم جنوب کرمان تشکیل می‌شود

منصور شکراللهی، با اشاره به وضعیت بحرانی تأمین آب آشامیدنی در ۳۰ روستای منطقه اظهار کرد: این روستا‌ها آماده آغاز عملیات اجرایی هستند، اما فرسودگی شدید لوله‌های انتقال آب که قدمت آنها به دهه ۶۰ بازمی‌گردد، موجب هدررفت گسترده آب در شهرستان کهنوج شده است.

 

وی تأکید کرد: با تأمین بودجه لازم برای نوسازی شبکه انتقال، بخش قابل‌توجهی از مشکلات آبرسانی قابل‌حل خواهد بود. همچنین از وزیر نیرو درخواست کرد تا برای منطقه دهکهان که فاقد آب شرب است، حمایت ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

 

شکراللهی در ادامه به دغدغه‌های کشاورزان پرداخت و گفت: هزینه بالای نصب کنتور‌های هوشمند و پیچیدگی فرآیند صدور فرم‌های شماره ۵ و ۱، فشار مضاعفی بر کشاورزان وارد کرده است. لازم است در زمینه پرداخت اقساطی و ارائه تسهیلات، اقدامات تسهیل‌گرانه‌ای صورت گیرد.

 

وی با اشاره به همراهی تاریخی مردم جنوب کرمان با نظام، خاطرنشان کرد: خدمت‌رسانی به این مردم نه‌تنها وظیفه بلکه مایه اجر معنوی است. مسئولان باید این وفاداری را با اقدامات ملموس پاسخ دهند و بی‌توجهی به مطالبات مردم جنوب کرمان، تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

 

نماینده کهنوج، فاریاب، رودبارجنوب، قلعه گنج، جازموریان و منوجان همچنین به موضوع ناترازی انرژی در منطقه اشاره کرد و افزود: اگرچه بخشی از چالش‌ها در حوزه برق رفع شده، اما ارتقای پست‌های برق در شهرستان کهنوج می‌تواند نقش مهمی در تثبیت شبکه و بهبود کیفیت خدمات ایفا کند.


نبود زیرساخت مناسب برق در کهنوج

 

در ادامه فرماندار کهنوج نیز گفت: نبود زیرساخت مناسب برق سبب شده بسیاری از سرمایه‌گذاران از ورود به طرح‌های معدنی منصرف شوند که باید برای جذب سرمایه‌گذار و رفع موانع زیرساختی حمایت ویژه انجام شود.

 

محسن ایزدی، با اشاره به ضرورت آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعتی و معدنی در منطقه، اظهار کرد: اگر قرار است مسیر توسعه از کشاورزی به سمت صنعت و معدن تغییر یابد، باید زیرساخت‌های اساسی آن مهیا شود.

 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های معادن کهنوج، تأمین برق است، زیرا پست‌های موجود ظرفیت خالی ندارند و لازم است این پست‌ها ارتقا یابند و یک پست ۶۰ کیلوولت جدید نیز به مجموعه زیرساخت‌های برق شهرستان افزوده شود.

 

وی با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاری در بخش معدن افزود: دو کارخانه تیتانیوم شهرستان کهنوج در حال حاضر با دیزل فعال‌اند و نبود زیرساخت مناسب برق سبب شده بسیاری از سرمایه‌گذاران از ورود به طرح‌های معدنی منصرف شوند که باید در زمینه جذب سرمایه‌گذار و رفع موانع زیرساختی حمایت ویژه انجام شود.

 

فرماندار کهنوج ضعف روشنایی معابر در سطح این شهرستان را از دیگر مشکلات این منطقه دانست و گفت: در حوزه آب نیز کهنوج یکی از هفت شهر بحرانی استان کرمان به شمار می‌رود و در تأمین آب شرب با مشکلات جدی مواجه هستیم؛ اگر برنامه‌ریزی اصولی انجام نشود، در آینده با بحران بیشتری روبه‌رو خواهیم بود.

 

وی با اشاره به وضعیت آبرسانی در این شهرستان تصریح کرد: آب شرب شهر دهکهان به‌صورت سیار تأمین می‌شود که این وضعیت مطلوبی نیست و انتظار می‌رود تخصیصی از سد جیرفت برای تأمین پایدار آب شرب کهنوج در نظر گرفته شود.

 

ایزدی، جمعیت شهری کهنوج را حدود ۶۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات اساسی زیرساختی در حوزه‌های آب و برق لازمه تداوم توسعه و رفاه مردم این شهرستان است.


هم‌اکنون ۳۰ روستای قلعه‌گنج در معرض تخلیه قرار دارند 

 

سپس فرماندار قلعه‌گنج نیز گفت: هم‌اکنون به دلیل کم آبی ۳۰ روستای قلعه‌گنج در معرض تخلیه قرار دارند و ضروری است با اجرای طرح‌های آبرسانی پایدار، از مهاجرت اجباری مردم جلوگیری شود.


مجید احمدی، با اشاره به بحران آب در مناطق جنوبی شهرستان قلعه گنج اعلام کرد: هم‌اکنون ۳۰ روستای قلعه‌گنج در معرض تخلیه قرار دارند و ضروری است با اجرای طرح‌های آبرسانی پایدار، از مهاجرت اجباری مردم جلوگیری شود.

وی با تأکید بر اهمیت خط انتقال آب سولان– رمشک اظهار کرد: اجرای این خط از مهم‌ترین اقدامات عمرانی موردنیاز شهرستان است که می‌تواند مانع تخلیه روستا‌ها و استمرار سکونت مردم در منطقه شود.

 

احمدی افزود: علاوه بر این، شهرستان برای تأمین آب روستا‌ها نیازمند استقرار تانکر‌های سیار آبرسانی است تا طی زمان اجرای پروژه، نیاز مردم برطرف شود.

 

فرماندار قلعه‌گنج با اشاره به ظرفیت‌های معدنی رمشک بیان کرد: در پهنه معدنی رمشک، احداث پست فوق توزیع ضروری است؛ چراکه با راه‌اندازی آن، مشکلات تأمین برق کارخانه‌ها رفع و زمینه توسعه شهر رمشک فراهم می‌شود.

 

احمدی، خواستار تعیین تکلیف چاه‌های فرم شماره یک شد و گفت: بهره‌برداری از این چاه‌ها می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز آب منطقه را جبران کند.

 

کهنوج از نظر تأمین آب شرب به مرحله بحرانی رسیده است

 

در ادامه، امام جمعه کهنوج نیز گفت: ظرفیت اصلی جنوب کرمان کشاورزی است و مسیر توسعه باید از این حوزه بگذرد، اما طی سال‌های گذشته مردم در این زمینه با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده‌اند.


حجت‌الاسلام احمد نجنو، با تأکید بر جایگاه کشاورزی به‌عنوان محور توسعه منطقه اعلام کرد: ظرفیت اصلی جنوب کرمان کشاورزی است و مسیر توسعه باید از این حوزه بگذرد، اما طی سال‌های گذشته مردم در این زمینه با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده‌اند که خسارت‌های زیادی را به آنان وارد کرده است.

 

وی با اشاره به قطعی‌های مکرر برق و آسیب‌های ناشی از آن برای کشاورزان افزود: قطعی‌های پی‌درپی برق زیان‌های سنگینی به بهره‌برداران وارد کرده است.

 

وی ادامه داد: کهنوج از نظر تأمین آب شرب به مرحله بحرانی رسیده و فرسودگی زیرساخت‌های آبرسانی این وضعیت را تشدید کرده است.

 

نجنو، گفت: با وجود چاه‌های حفر شده، برای چند سال آینده هنوز ذخایری در اختیار داریم، اما شبکه فرسوده توزیع آب کهنوج که از دهه نخست انقلاب تاکنون نوسازی نشده، موجب هدر رفت قابل توجه منابع آبی شده است.

 

امام جمعه کهنوج تأکید کرد: برای اصلاح این وضعیت، عزم ملی و اراده جدی لازم است؛ چرا که جنوب کرمان امروز با بحران جدی در حوزه منابع آب زیرزمینی روبه‌رو است.

 

وی با اشاره به مشکلات برق در منطقه افزود: افت ولتاژ برق یکی دیگر از نگرانی‌های مردم جنوب کرمان است که خسارت‌های قابل توجهی به کشاورزان و شهروندان وارد کرده است.

 

نجنو، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های منطقه، حرکت به سمت انرژی‌های پاک و تجدید پذیر ضروری است و در صورت حمایت دستگاه‌های مسئول، جنوب کرمان در این حوزه نیز قابلیت‌های فراوانی دارد.

 


افتتاح طرح آبرسانی به ۳۰ روستا در جنوب کرمان


همچنین در این سفر در ارتباط ویدئویی هم‌زمان با حضور وزیر نیرو و جمعی از مدیران صنعت آب و برق استان کرمان، طرح آبرسانی به ۳۰ روستای جنوب کرمان افتتاح شد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان، در حاشیه این مراسم گفت: طرح یادشده با هدف تأمین آب شرب پایدار برای ۳۰ روستا به بهره‌برداری رسیده است.

 

علیرضا عبدیان، افزود: اجرای این پروژه با اعتباری افزون بر ۱۶۵ میلیارد تومان، جمعیتی بالغ بر ۲۲ هزار نفر را در شهرستان‌های جنوبی استان تحت پوشش خدمات پایدار آب قرار می‌دهد.

 

وی اعلام کرد: این طرح در راستای عدالت آبی و توسعه زیرساخت‌های حیاتی منطقه، از سوی شرکت آب و فاضلاب استان کرمان و با حمایت وزارت نیرو اجرا شده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار