کد خبر:۱۳۳۳۲۹
نشست خبري سخنگوي دستگاه ديپلماسي- 4
مهمانپرست:به محض برقراري امنيت در ليبي پرونده امام موسي صدر بررسي مي شود
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت:شرایط داخلی لیبی به نحوی نبود که اجازه دهد اطلاعات دقیق تری درباره امام موسي صدر کسب کنیم كه البته با برقراری امنیت همه پرونده هایی که در لیبی می تواند بررسی شود به ویژه نتیجه پرونده امام موسی صدر هرچه سریع تر مشخص شود.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری خود درباره ارزیابی برخی تحرکات نیروهای خارجی و ضد انقلاب در مصر علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: رابطه میان دو کشور بزرگ ایران و مصر به نفع دو ملت ، مردم و کشورهای منطقه خواهد بود.
مهمانپرست با طرح این پرسش که چه کسانی از این روابط می توانند نگران باشند، افزود: کسانی که تاکنون منافع رژیم صهیونیستی را پیگیری می کردند و کشورهای غربی که مایل به ایجاد روابط خوب دو کشور نیستند.
وی اضافه کرد: رژیم صهیونیستی تلاش می کند که این روابط شکل نگیرد.
مهمان پرست گفت :طبیعتا ممکن است با فضاسازی های کنونی برخی جریانات داخل منطقه نیز اسیر این فضاسازی شوند و منافع رژیم های نامشروع مانند رژیم صهیونیستی و حامی آن را پیگیری کنند.
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان افزود: هوشیاری، دقت و تیزهوشی مقامات ایران ، مصر ، مردم دو کشور و ملل منطقه ایجاب می کند که در بهترین فرصت ممکن روابط دوجانبه را به بالاترین سطح آن ارتقا دهیم.
وی افزود: راه حل مشکلات منطقه ،همکاری و همگرایی و مشارکت منطقه ای است و فقط کسانی در پی اختلاف و درگیری در منطقه هستند که نمی خواهند این همکاری شکل گیرد زیرا آن را مغایر منافع رژیم صهیونیستی و حامیان آن می دانند.
مهمانپرست تاکید کرد: براین اساس باید این رویه به شکل طبیعی پیگیری شود و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد روابط خوب و نزدیک دو کشور باشیم. سخنگوی دستگاه ديپلماسي كشورمان ادامه داد: خواست و اراده دو کشور ایران و مصر بر ایجاد روابط خوب و ارتقای همکاری هاست.
مهمانپرست درباره روابط ایران و مصر با توجه به انتصاب وزیر خارجه جدید این کشور افزود: طبیعی است که به علت تحولاتی که در مصر تا استقرار دولتی قانونی وجود دارد ، ممکن است مدتی زمان ببرد اما ارتباط با مردم و نخبگان وجود دارد و پی گیری می شود و منافع دو ملت و منطقه در ایجاد این روابط خوب و ارتقای آن خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره صحت ورود و نصب پرچم دولت امارات در یکی از سکوهای نفتی در حوالی ابوموسی گفت: اخباری که درباره جزیره ابوموسی مطرح می شود ، از دقت کافی برخوردار نیست.
مهمانپرست افزود: مسئولان سیاست خارجی ما هر نقطه ای را که درباره این موضوعات وجود داشته باشد با دقت پیگیری می کنند و رسانه هایی که به این موضوعات دامن می زنند در پی ایجاد اختلاف و طرح مسائل غیرواقعی هستند.
وی گفت: جزایر ایرانی متعلق به کشور ماست و در مسیر برنامه های پیش بینی شده حرکت می کند.
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اخباري مبني بر اینکه برخی کشورهای عربی در تلاش بودند بعضی کشورهای خاورمیانه را از حضور در این کنفرانس مبارزه جهانی با تروریسم منع کنندگفت: اگر فهرست اسامی هیأت های شرکت کننده در اجلاس مبارزه جهانی با تروریسم در تهران و سطح این هیأت ها را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که بیشترین همکاری و استقبال از کشورهای منطقه بوده و این نشان دهنده اهمیت موضوع است.
وی افزود:پدیده تروریسم پدیده ای شوم است که همه کشورها بر مقابله با آن عزم جدی دارند به ویژه کشورهای منطقه ما که بیشترین آسیب را دیده اند.
سخنگوی دستگاه ديپلماسي ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین قربانیان پدیده تروریسم است و ا مروز هفتم تیر در چنین روزی شخصیت های زیادی از کشورمان را در حادثه تروریستی از دست دادیم .
مهمانپرست اضافه کرد: ما رئیس جمهور ، نخست وزیر ، رئیس قوه قضاییه ، وزرا و نمایندگان مجلس زیادی را در حوادث تروریستی از دست دادیم .
وی گفت: طبیعی است وقتی در فهرست کشورهای شرکت کننده می بینید کشورهای عراق ، پاکستان ، سودان و تاجیکستان در بالاترین سطح شرکت می کنند حضور معاونان رئیس جمهور ، نخست وزیر ، وزاری خارجه ، وزرای کشور و دبیران شورای عالی امنیت ملی نشان می دهد کشورهای منطقه بیشترین حضور را داشته اند.
مهمانپرست افزود: ما از قطر ، عمان لبنان عراق هیأت های بسیار خوبی داشتیم و فکر می کنیم این اولین گام در این جهت بود که می تواند در گام های بعدی با حضور و مشارکت جدی تر و با دستورالعملی که دبیرخانه تهیه خواهد کرد ، نتایج بسیار خوبی داشته باشد تا صلح و امنیت پایدار در منطقه ایجاد شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه در خصوص اظهارات رسانه هاي غربي درباره نحوه مقابله حقوقی جمهوری اسلامی ایران با تحریم های غیرقانونی ایران ایر در آمریکا گفت: تحریم فروش هواپیمای مسافربری یا قطعات آن و نیز تحریم در ارایه تسهیلات و خدمات مانند سوخت را اصولا کاری غیرانسانی ، غیراخلاقی و خلاف تعهدات بین المللی می دانیم.
مهمانپرست افزود : حتما شرکت های ایرانی که به علت اینگونه اقدامات فراقانونی مقامات آمریکایی دچار خسارت می شوند از طریق مراجع حقوقی و قانونی بین المللی شکایت خود را ارایه می کنند و در پی دریافت خسارت خواهند بود.
وی تاکید کرد: ما این اقدام را کاری زشت ، غیراخلاقی و غیرانسانی می دانیم. مهمانپرست همچنین درباره اقدام گروهی عراقی به نام حزب الله کتائب در کشتن 5 آمریکایی و ادعای پنتاگون مبنی بر تجهیز این گروه از جانب جمهوری اسلامی گفت: ملت بزرگ عراق پس از کسب استقلال خواهان اداره کشورشان هستند و به همین علت آمریکایی ها با اینگونه تبلیغات می خواهند آنان را تحت فشار قرار دهند.
وی افزود: آمریکایی ها مطالبی را مبنی بر وجود جریاناتی خاص در جهت فتنه انگیزی، اقدامات تروریستی یا انتحاری در عراق مطرح می کنند اما این اتهامات به این علت است که آمریکایی ها از خروج نیروهای خود از خاک عراق در پایان سال میلادی نگران هستند.
مهمانپرست اضافه کرد: آنان در پی بهانه ای برای ادامه حضور خود در عراق هستند و این اقدامی که آمریکایی ها در پی آن هستند مخالف خواست ملت و دولت عراق است.
وی تاکید کرد: بهتر است آمریکایی ها به جای فرافکنی، فضاسازی، جوسازی و ادامه انتشار اخبار غیرواقعی به برنامه خروج خود از عراق جدی تر بپردازند و به مسایل و مشکلاتی که در داخل کشور خودشان وجود دارد بیشتر رسیدگی کنند.
مهمانپرست گفت:ملت های منطقه خواهان حضور کشورهای خارجی به ویژه آمریکایی ها نیستند و ما قبلا هم توصیه کرده ایم باید کشورهای غربی به ویژه آمریکایی ها همه توانایی خود را بکار گیرند تا بتوانند صدای ملت های منطقه را که از دخالت آنان در کشورهای منطقه تنفر دارند بشنوند.
وی افزود: ملل منطقه ما از دخالت ها، تجاوزها و سیاست های نادرست کشورهای غربی به ویژه آمریکایی ها احساس تنفر می کنند و به همین علت صدای بیداری اسلامی و حرکات ملل منطقه را ، همه غیر از کشورهای غربی شنیده اند.
در ادامه این نشست مهمانپرست درباره رژیم صهیونیستی گفت : هم این رژیم و هم اخبارش جعلی است ؛ خیلی وقت خود را درباره این مطالب تلف نکنید.
سخنگوی دستگاه ديپلماسي كشورمان درباره اقدام ترکمنستان به تشکیل ناوگان دریایی نظامی در دریای خزر به رغم توافق سران کشورهای حاشیه این دریا برای غیرنظامی ماندن آن گفت: در اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران ، از موضوعات مورد توافق پنج کشور ساحلی ، غیرنظامی اعلام کردن این منطقه بود.
مهمانپرست افزود: این به آن معنی است که هیچ کشور دیگری حق استفاده از این منطقه را برای اقدامات نظامی علیه پنج کشور ساحلی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: برقراری امنیت و مقابله با موضوعاتی مانند جنایات سازمان یافته از طریق خزر که می تواند مشکلات ایجاد کند با اقدام نیروهای نظامی و انتظامی پنج کشور ساحلی تامین خواهد شد.
مهمانپرست گفت: براین اساس از موضوعاتی که در دستور کار قرار دارد نحوه تامین امنیت خزر با مشارکت پنج کشور ساحلی است و طبیعی است که این کشورها در مذاکرات خود از توانایی شان در این چارچوب استفاده کنند.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه نشست خبری درباره تصمیم پاکستان برای ایجاد سفارت رژیم صهیونیستی در این کشور پس از اعلام دولت افغانستان برای امضای پیمان راهبردی با آمریکا گفت: اینگونه اخبار خیلی مستند و موثق نیست.
مهمانپرست افزود: آنچه مشخص است امنیت کشورهای منطقه برای همه این کشورها به شدت مهم و حساس است و در رایزنی های چندجانبه در پی برقراری امنیت و آرامش بدون حضور نیروهای خارجی و فرامنطقه ای هستند.
سخنگوی وزارت امورخارجه اضافه کرد: از موضوعاتی که اخیرا در اجلاس سه جانبه رؤسای جمهور ایران ، افغانستان و پاکستان بررسی شد ، امنیت منطقه ای و طرح هایی بود که می تواند امنیت را تهدیدکند.
وی گفت: برخی اقداماتی که آمریکایی ها پیگیری می کنند تبعاتی دارد که موجب تهدید امنیت منطقه ای می شود.
مهمانپرست افزود: طبیعی است که در رایزنی ها با کشورهای منطقه ، سعی می کنیم بهترین راه حل ها را بیابیم و زمینه خروج نیروهای آمریکایی را از منطقه را فراهم کنیم.
سخنگوی دستگاه ديپلماسي كشوردرباره پرونده امام موسی صدر گفت: موضوع امام موسی صدر از موضوعات بسیار مهمی است که در دستور وزارت امور خارجه قرار دارد.
مهمانپرست افزود: امام موسی صدر از شخصیت های متعلق به جهان اسلام است و همه خود را مسئول و متعهد می دانند تا از آخرین وضع سلامت او مطلع شوند.
وی گفت: شرایط داخلی لیبی به نحوی نبود که اجازه دهد اطلاعات دقیق تری در این باره کسب کنیم که امیدواریم با برقراری امنیت و روی کارآمدن جریانی مردمی همه پرونده هایی که در لیبی می تواند بررسی شود به ویژه نتیجه پرونده امام موسی صدر هرچه سریع تر مشخص شود.
مهمانپرست ابراز امیدواری کرد: ملت ما و ملت های منطقه و جهان اسلام از وضع امام موسی صدر آگاه شوند.
وی همچنین گفت: در سفری که وزیر امور خارجه لبنان به کشورمان داشت موضوعات مختلفی مطرح شد که از مهم ترین آن ها ایجاد کمیته ای برای پیگیری وضع چهار دیپلمات کشورمان است که در لبنان مفقود شدند و رژیم صهیونیستی ، متهم اصلی ربودن آنان است.
مهمانپرست تاکید کرد: باید این موضوع پیگیری و وضع این دیپلمات ها مشخص شود که وزارت امورخارجه لبنان نیز در این باره اعلام آمادگی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره آخرین پیگیری ها درباره وضع آقای نصرت الله تاجیک گفت: در این باره از مقامات انگلستان می خواهیم به وظایف انسانی خود عمل کنند و برخلاف اصول بین الملل ، به ایجاد حصر برای این تبعه ایرانی اقدام نکنند.
مهمانپرست افزود: موضوعی که مستند نیست ، واقعیت ندارد و کشورهای غربی و آمریکایی می خواهند پرونده سازی و به این بهانه فشاری به کشورمان وارد کنند ، حتما در ذهن ملت ما نقش می بندد و مردم ما تصویر خوبی از این رفتار کشورهای غربی نخواهند داشت.
وی تاکید کرد: مقامات انگلیس باید هرچه سریع تر برای آزادی آقای تاجیک اقدام کنند.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه درباره اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر تحریم ایران در تعاملات اقتصادی و تجاری گفت: رژیم صهیونیستی در بدترین وضع ممکن خود به سر می برد و با کابوس بیداری اسلامی مواجه شده است.
مهمانپرست افزود: رژیم صهیونیستی بزرگ ترین هم پیمان خود در منطقه یعنی حسنی مبارک را از دست داده و معلوم است که باید به شدت نگران وضع خود باشد. وی گفت: در هر کشوری که بیداری مردم به نتیجه می رسد و دولتی مردمی مستقر می شود، رژیم صهیونیستی به آخرین وضع خود نزدیک تر می شود.
مهمانپرست افزود: طبیعی است این رژیم به علت این نگرانی و ترس از تحولات منطقه ، اقدامات مضحکی پیگیری و مطالبی مطرح می کند تا شاید بتواند فضا را تغییر دهد.
سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: همه کشورهای اسلامی در پی تحریم کالاهای صهیونیستی هستند و شاید این اقدام هنوز به شکل اراده ای جمعی انجام نشده باشد اما در دستورکار هست تا همه کشورهای اسلامی در این باره اقدام کنند.
وی گفت: در کشور ما نیز جلسات مختلفی در این باره برگزار شده است و در مجلس شورای اسلامی نیز طرحی برای ممنوعیت استفاده از هر نوع کالای صهیونیستی در دستورکار قرار دارد.
مهمانپرست تاکید کرد: باید همه کشورهای مستقل و همه کسانی که با ترور ، تجاوز ، اشغال گری و کشتار مردم بی گناه مخالفند باید در حرکتی جمعی رژیم صهیونیستی را تحت فشار شدید قرار دهند و رگه های حیات اقتصادی آن را از بین ببرند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.