آيت‌الله خاتمي: براي هر يك از بانوان قرآن‌پژوه در تاريخ اسلام پرونده‌اي تشكيل شود.
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۸۶۰
بيست و هشتمين دوره مسابقات بين‌المللي قرآن كريم/

آيت‌الله خاتمي: براي هر يك از بانوان قرآن‌پژوه در تاريخ اسلام پرونده‌اي تشكيل شود.

عضو خبرگان رهبري در دومين همايش تجليل از بانوان فعال قرآني با بيان اينكه هنوز پژوهشي درباره زنان نمونه قرآني تاريخ اسلام صورت نگرفته است، پيشنهاد كرد براي هر يك از بانوان قرآن‌پژوه در تاريخ اسلام پرونده‌اي تشكيل شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، آيت‌الله «سيد احمد خاتمي» عضو هيئت رئيسه خبرگان رهبري در دومين همايش تجليل از بانوان فعال در عرصه قرآن كريم بيان داشت: در عرصه فرهنگي و ديني بعضاً شاهد آن هستيم كه بانوان حضور چشمگيرتري نسبت به آقايان داشته‌اند.

وي گفت: بنده به عنوان عضو شوراي عالي حوزه علميه طي مسافرت‌هايي به حوزه علميه برادران و خواهران كه در يك ماه گذشته داشته‌ام دريافتم كه بانوان در حوزه‌هاي علميه خواهران با نظم خاص و با فارغ‌التحصيلان برجسته مشغول تحصيل هستند.
 
آيت‌الله خاتمي با بيان اينكه بايد زمينه رشد و ارتقاي فرهنگي بانوان را در اين عرصه‌ها فراهم كرد، تصريح كرد: در ارتباط با قرآن كريم تاكنون حوزه‌هايي مطرح شده است كه ميان بانوان و آقايان رشد چشمگيري داشته است. يكي از آنها عرصه حفظ قرآن كريم به شمار مي‌رود، در حالي كه پيش از انقلاب تعداد حافظان از انگشتان دست تجاوز نمي‌كرد.
 
وي يكي از بركات انقلاب اسلامي را پرورش هزاران حافظ و قاري قرآن دانست و ابراز داشت: در عرصه قرائت، پيوسته سخن از قاريان غير ايراني اعم از قاريان مصري بود اما به فضل خداوند متعال امروزه شاهد قاريان برجسته كشورمان هستيم كه نه تنها از قاريان مصري كم نمي‌آورند بلكه بسيار برتر از آنها هستند.
 
امام جمعه موقت تهران با اشاره به حوزه تفسير قرآن خاطر نشان شد: بايد گفت در اين حوزه رشد چشمگيري نداشته‌ايم و تنها در حد فهم لغات قرآن حركت كرده‌ايم اما در حد تفسير قرآن و به معناي خاص آن مانند دو بخش قبلي رشد نداشته‌ايم لذا بايد تلاش كرد در اين عرصه نيز ايران اسلامي مانند ساير عرصه‌ها بدرخشد.
 
وي افزود: تجويد، قرائت و حفظ قرآن مقدمه فهم قرآن كريم است. از اين رو بايد آنقدر در اين عرصه‌ها پيش رفت كه گويش ما قرآني شود.
 
عضو شوراي عالي حوزه علميه اظهار داشت: اگر بخواهيم در عرصه قرآن‌پژوهي بانوان وارد شويم، يكي از آن زمينه‌ها معرفي بانوان‌ قرآن‌پژوه در تاريخ اسلام است. بنده بسيار در منابع موجود جستجو كرده‌ام و كسي را نديده‌ام كه با اين نگرش درباره زنان نمونه قرآني كتابي را به رشته تحرير در آورده باشد.
 
وي ادامه داد: تا قرن سوم لفظ قاري تنها براي قرائت‌كننده قرآن به كار نمي‌رفت بلكه به مفسر قرآن نيز قاري مي‌گفتند و با جست‌وجو در مصادر اين موضوع مشاهده كردم كه منبع مناسبي را براي ورود به مبحث بانوان قرآن‌پژوه نيافتم لذا اين كار نيازمند پژوهش و تحقيق جدي است.

آيت‌الله خاتمي تأكيد كرد: بايد براي هر يك از بانوان قرآني در تاريخ اسلام پرونده‌اي درست كرد و خصوصيات آنها را ذكر كرد كه اين مسئله مي‌تواند الگوي خوبي براي ساير بانوان جامعه باشد.

وي با بيان اينكه نخستين بانوي قرآن‌پژوهي كه فاخرترين اثر قرآني را در تاريخ اسلام مطرح كرده حضرت صديقه طاهره (س) است، ابراز داشت: بنده با انگيزه همين موضوع يك دور خطبه فدكيه را به دقت مطالعه كردم تا ببينم كه حضرت زهرا (س) به چه ميزان در اين خطبه به آيات قرآن استناد كرده است از اين رو هنر قرآن‌پژوه آن است كه به جا و به موقع و در زمان خود از منظر قرآن شاهدي بياورد.

عضو شوراي عالي حوزه علميه قم گفت: حضرت زهرا در خطبه فدكيه به 25 آيه از آيات قرآن كريم استناد كرده است، خانمي كه نه تنها داغ روحي نديده بلكه داغ جسمي نيز ديده‌اند اما صحبت كردن همراه با آرامش و منطق، معجزه فاطمي است.

وي اضافه كرد: معجزه ديگر اين خطبه، راوي آن است. راوي اين خطبه زينب 5 ساله‌ است، خطبه بلندي كه علما معتقدند براي فهم آن بايد كتاب‌هاي بسياري را در اختيار داشت تا بتوان آن را درك كرد.
 
امام جمعه موقت تهران با بيان اينكه دامان قرآني فاطمه‌(س) گل‌هاي معطر قرآني را نيز همانند زينب پرورانده است، خاطر نشان شد: ما مكرر از شجاعت و صبوري زينب‌(س) مي‌گوييم اما كمتر به مدرس و مفسر قرآن بودن اين بانو اشاره كرده‌ايم.

وي در پايان خطاب به بانوان قرآن پژوه اشاره داشت و عنوان كرد: شما بانوان قرآن كريم منتسب به قرآن هستيد لذا بايد حرمت آن را نگه داشته و فرهنگ بانوان قرآني بايد همانند زينب‌(س) قرآني بوده و همراه با حفظ عفاف و حجاب در تمامي صحنه‌هاي اجتماع حضور يابيد./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار