۱۵ هزار مجوز تولیدی راکد در مازندران وجود دارد / سرمایه‌گذاری کاغذی برای تغییر کاربری زمین
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۶۱۲۷۳

۱۵ هزار مجوز تولیدی راکد در مازندران وجود دارد / سرمایه‌گذاری کاغذی برای تغییر کاربری زمین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از وجود بیش از ۱۵ هزار مجوز راکد برای راه‌اندازی واحد‌های تولیدی و صنعتی در استان خبر داد و گفت: این افراد سودجو با دریافت این مجوز‌ها اقدام به تغییر کاربری زمین‌های زراعی و باغی کردند.
۱۵ هزار مجوز تولیدی راکد در مازندران وجود دارد / سرمایه‌گذاری کاغذی برای تغییر کاربری زمین

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اسدالله تیموری روز یکشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری با اشاره به انبوه مجوز‌های بدون استفاده صادرشده در بخش‌های صنعتی و تولیدی استان، افزود: با وجود صدور این مجوزها، دارندگان آنها تاکنون حتی برای راه اندازی این واحد‌ها هم اقدام نکرده‌اند.

وی بر ضرورت ساماندهی روند صدور مجوز‌ها بر اساس سند آمایش سرزمینی تاکید کرد و افزود: بسیاری از این مجوز‌های راکد، منجر به تغییر کاربری زمین‌ها نیز شده است که خسارت ناشی از رکود مجوز‌ها را بیشتر می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه شاخص میانگین سرانه زمین در شهر‌های مازندران به ازای هر نفر ۲۰۰ متر و در مناطق روستایی ۵۰۰ متر است، گفت: در برخی زمینه‌ها از جمله راه اندازی شالیکوبی‌ها نه تنها ظرفیت مجوز‌ها در استان تکمیل شده است بلکه با صدور دو برابری مجوز‌های این بخش، هم اکنون بیش از ۱۳۰۰ واحد شالیکوبی در مازندران داریم که حدود ۹۴۰ واحد از آن فعال هستند.

تیموری افزود: بیشتر این واحد‌ها هم فعالیت فصلی در زمان برداشت برنج دارند و در بقیه فصل‌ها راکد هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران، راه اندازی انجمن‌های صنفی با همکاری بخش خصوصی را از راهکار‌های مهم ساماندهی روند صدور مجوز‌ها و نظارت برفعالیت واحد‌ها دانست و گفت: انجمن صنفی برنج مازندران در دو هفته گذشته فعالیت خود را در مازندران آغاز کرده است و مقرر شد به مرور زمان، نظارت بر روند صدور مجوز‌ها و فعالیت واحد‌های مرتبط با حوزه برنج، به این انجمن واگذار شود.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می‌شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می‌شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمار‌های رسمی، مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

پربازدیدترین آخرین اخبار