معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد گفت: نمايشهاي آئيني و سنتي براي فرهنگ و هنر ما پيام آور روح ديني و معنوي است، بنابراين به حمايت و توسعه همه جانبه نياز دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، حميد شاه آبادي كه عصر روز گذشته با هنرمندان حاضر در پانزدهمين جشنواره بين المللي نمايش هاي آئيني و سنتي در محل سالن كنفرانس مجموعه تئاترشهر سخن مي گفت، اظهار داشت: توجه اداره كل هنرهاي نمايشي معاونت فرهنگي ارشاد به حوزه نمايش هاي سنتي صرفا به اين جهت نيست كه اين گونه نمايش ها ميراثي است كه از گذشتگان براي ما به جا مانده است.
وي گفت: وظيفه ما تنها حفظ و پاسداري از اين آئين ها و سنت هاي نمايشي است. اين حقيقتي انكار ناشدني است كه اين جشنواره نماد حركت هاي آييني و سنتي ملت ايران در قرن هاي گذشته است و در تار و پود مباحث معنوي و مذهبي ما ريشه دوانده است.
شاه آبادي افزود: واقعيت اين است كه اين گونه نمايش ها ظرفيت خاصي را به جهت اجرايي و فرهنگي به كشور ما هديه كرده است، چرا كه در حوزه نمايش هاي آئيني و سنتي مجموعه اي از رفتارها، خلقيات، آداب و رسوم ديني و مذهبي ملت ايران را شاهد هستيم كه براي مخاطبان خود به ارمغان مي آورد.
معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر اين نكته كه نمايش هاي آئيني و سنتي براي فرهنگ و هنر ما پيام آور روح ديني و معنوي در آيين ها و سنت هاي نمايشي اقصي نقاط كشور اسلامي مان است تصريح كرد به دليل اين ويژگي هاي خاص و ممتاز فرهنگي است كه ما تاكيد داريم كه اينگونه نمايشي به شدت به حمايت وتوسعه همه جانبه نياز دارد.
وي افزود: اكنون كه اين جشنواره در فاصله هر دو سال يك بار برگزار مي شود وظيفه مسئولان و دست اندركاران اين رويداد و نمايش كشور است كه با رصد آثار اجرا شده در طول يك سال، نسبت به دست آمده از اجراي عمومي اينگونه آثار در قياس با ساير شاخه هاي هنر نمايش را به دست بياورند و بر توسعه و حمايت از اجراي آثار آييني و سنتي در سراسر كشور همت گمارند.
شاه آبادي با اشاره به اينكه درصد آثارنمايشي اجرا شده در طول سال از نمايش هاي آئيني و سنتي درصد قابل قبولي نيست خاطرنشان كرد: بايد عزم خود را جزم كرده و توليد و اجراي عمومي آثار آييني و سنتي را در قالب هنرهاي نمايشي در سراسر كشور توسعه دهيم.
وي افزود: درست است كه در تهران، تماشاخانه سنگلج را به اجراي تخصصي نمايش هاي آئيني و سنتي اختصاص داده ايم اما اين به تنهايي كافي نيست و بايد براي توسعه و گسترش اين نمايش ها به صورت سراسري در تمام نقاط كشور اقدام كنيم.
معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان گفت: اگر هدف نهايي و بزرگ ما تقويت، توسعه و گسترش توليدات نمايش هاي آئيني و سنتي در سراسر كشور است بايد علاوه بر حمايت، به تربيت نيروهاي جوان و متخصص در اين عرصه و همچنين تلاش براي جا انداختن فرهنگ پژوهش در بين هنرمندان بيشتر از گذشته بپردازيم.
لازم به ذكر است، جشنواره بين المللي نمايش هاي آيئني - سنتي مشتمل بر بخش هاي صحنهاي، مجالس و شبيهخواني ،آيينها و بازيهاي نمايشي، بينالملل و سمينارها به دبيري دكتر محمود عزيزي و از 23 تير ماه تا يكم مرداد ماه در تهران برگزار مي شود./انتهاي پيام/