آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۸۰۶۹
نشست خبري سخنگوي وزارت امور خارجه-2

مهمانپرست: صادرات گاز کشورمان به اروپا از راه های مختلفی پیگیری می شود

سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: صادرات گاز کشورمان به اروپا از راه های مختلفی پیگیری می شود و موضوع جدیدی نیست.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، رامين مهمانپرست در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص محورهای مذاکرات آینده وزیر امورخارجه کشورمان با وزیرامور خارجه روسیه گفت: این دعوت در ادامه رایزنی های مقامات دو کشور است.
 
وی افزود: پیش از این نیز نماینده ویژه آقای لاوروف به ایران آمده و توافق شده بود این رایزنی ها ادامه یابد.
 
مهمانپرست محورهای مذاکرات پیش رو را ارتقای روابط دوجانبه، بررسی تحولات منطقه و بین المللی و نیز پیشنهادی که اخیرا روس ها درباره موضوع هسته ای ایران مطرح کرده اند دانست.
 
وی گفت: این که روسیه با نگاه مثبت تلاش می کند راه حل دیپلماتیک را جایگزین راه حل اشتباه تهدید و فشار کشورهای غربی کند ، قابل تمجید است.
 
مهمانپرست افزود: البته جمهوری اسلامی ایران در مسیر اعتمادسازی قدم های بزرگی را پیش از این برداشته است و معتقدیم اعتمادسازی ها باید دوجانبه باشد.
 
وی به موضوع مدالیته و توافقات ایران و آژانس در گذشته اشاره کرد و گفت: اقداماتی که مدالیته اعلام کرده بود رفع کردیم و آژانس هم آن را تایید کرد و انتظار این بود پرونده در مسیر طبیعی خود قرار گیرد.
 
سخنگوی وزارت امورخارجه، بیانیه تهران میان ایران ، برزیل و ترکیه را از دیگر اقدامات اعتمادساز ایران برشمرد و افزود: متاسفانه غرب در برخورد با این بیانیه ، با قطعنامه و تحریم بداخلاقی کرد.
 
مهمانپرست گفت: بنابراین اعتمادسازی به عنوان گام مثبت پیش از این از طرف جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و ما منتظر اعتمادسازی کشورهای مقابل هستیم.
 
وی درباره ترور شهیدرضایی نژاد گفت: کشورهایی که کمک و حمایت می کنند تا حرکت های تروریستی ترویج یابد در اشتباهند.
 
مهمانپرست افزود: حمایت تروریستی از این اقدام صهیونیستی درباره جوانان ما به این برمی گردد که می خواهند حرکت و سرعت کشور را به ویژه در تحولات علمی و فناوری متوقف کنند.
 
وی تاکید کرد: آنان چون نتوانستند با تحریم جلوی پیشرفت های ملت ایران را بگیرند و نیز مرتب خبر پیشرفت های علمی و فناوری جوانان کشور را شنیدند دست به ترور دانشمندان جوان ما زدند که کشورها باید این ترورها را محکوم کنند.
 
سخنگوی وزارت امورخارجه ریشه کنی تروریسم را در سراسر جهان نیازمند اجماع جهانی دانست و گفت: مدعیان مبارزه با تروریست به ویژه غربی ها با حمایت و پناه دادن از تروریست ها به ویژه رژیم صهیونیستی بزرگترین لطمه را به جهان وارد کرده اند و باید دست از حمایت تروریست بردارند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی کارشناسان داخلی و خارجی در تفسیرهایی متفاوت از سفر آقای صالحی به کشورهای اروپایی با طرح این که دولت در موضوع بیداری اسلامی ضعف نشان داده است و قدم به قدم در سیاست خارجی خود از اسلام ناب دور می شود، مدعی شده اند مسیر عادی سازی روابط ایران با اتحادیه اروپا از جمهوری اسلوانی و اتریش نمی گذرد، گفت: سفرهایی که آقای صالحی به کشورهای اروپایی داشت، بنا به دعوت همتایان وی و در محیطی بسیار خوب و صمیمی صورت گرفت و مقامات دو کشور درباره سطح روابط دو جانبه، تحولات منطقه ای و حرکت بیداری اسلامی در منطقه رایزنی های کردند.
 
وی افزود: مسائلی هم که مورد توجه طرفین بود از جمله حقوق بشر و یا موضوعاتی که می توانست در دستور کاری دو کشور باشد در محیطی سازنده و موثر بحث شد.
 
مهمانپرست ادامه داد: فکر می کنیم ظرفیت خوبی برای همکاری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اروپایی وجود دارد و باید این رفت و آمدها و رایزنی ها ادامه یابد و سوءتفاهم ها ر فع شود.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تلاش می کنیم از ظرفیت های بالای این کشورها برای رشد و توسعه مردم کشورمان و مردم کشورهای اروپایی استفاده مثبت کنیم و اینکه برخی نظرها، تحلیل ها و یا انتقادهایی مطرح می شود مبنی بر اینکه تحرک دستگاه دیپلماسی کم است، هیچ گاه تحلیلی مستند و قوی شامل پیشنهاد جدی برای اینکه دستور کار دستگاه دیپلماسی بخواهد وارد حوزه جدیدتری شود دریافت نکرده ایم.
 
مهمانپرست گفت: فکر می کنیم خیلی از این اظهارات ممکن است با نگرشی سیاسی صورت گیرد و در حوزه سیاست خارجی بارها اعلام کرده ایم که این حوزه متعلق به منافع ملی کشور است و باید همه کمک کنند به اهداف بزرگ کشورمان دست یابیم.
 
وی افزود: از هرگونه پیشنهاد سازنده استقبال می کنیم ولی انتقادهایی که می شود اگر جنبه سیاسی داشته باشد و بدون مستندات کافی ارائه شود، خیلی قابلیت بررسی ندارد.
 
مهمانپرست گفت: ما در خصوص تحولات منطقه، فعالیت های مناسبی داشته و به مراکز و مراجع مختلف هم این مطالب را منتقل کرده ایم و در رایزنی و مشورت دائم با همه سازمان ها و نهادها هستیم و فکر می کنیم.
 
وی افزود : باید با دقت تحولات منطقه را پیگیری و متناسب با حرکت بیداری اسلامی در منطقه کمک کنیم تا منطقه ای مقتدر، امن، با ثبات و آماده همکاری های بزرگ داشته باشیم.
 
مهمانپرست تاکید کرد: خطر اصلی، وجود رژیم صهیونیستی است و این باید به همه دولت ها و کشورهای منطقه گوشزد و از هرگونه اختلاف و تنش میان کشور های منطقه جلوگیری شود.
 
وي همچنين قرارداد ده میلیون دلاری صادرات گاز ایران به اروپا از مسیر عراق و سوریه كه دیروز بسته شد گفت: صادرات گاز کشورمان به اروپا از راه های مختلفی پیگیری می شود و موضوع جدیدی نیست.
 
وی افزود: همه کشورها تلاش می کنند در بازارهای خود تنوع ایجاد و مسیرهای صادراتی خود را متنوع انتخاب کنند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما با ترکیه روابط بسیار خوبی داریم و همکاری هایمان به ویژه در زمینه صادرات گاز مسیر خود را طی می کند.
 
وی گفت: مسیر جدیدی هم که از طریق عراق، سوریه به لبنان و مدیترانه وصل می شود، مسیری مناسب برای ایجاد تنوع بخشی به صادرات کشورمان در زمینه گاز به اروپا خواهد بود و این هیچ منافاتی با هم ندارند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید روابط اقتصادی ما در منطقه تقویت شود گفت: کشورهای منطقه باید همکاری های بزرگی را در دستور کار خود قرار دهند زیرا این کشورها ظرفیت و توانایی بسیار بالایی دارند تا در آینده جایگاه بهتری را در صحنه اقتصاد بین الملل ایفا کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار