کاهش ۵۷ درصدی ذخیره سد طالقان/ هشدار آب منطقه‌ای درباره مدیریت مصرف آب
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۹۲۱۵۰

کاهش ۵۷ درصدی ذخیره سد طالقان/ هشدار آب منطقه‌ای درباره مدیریت مصرف آب

مدیر عامل آب منطقه‌ای استان البرز با اعلام اینکه ذخیره سد طالقان نسبت به سال قبل ۵۷ درصد کاهش یافته و هم‌اکنون به ۱۰۱ میلیون متر مکعب رسیده است، گفت: با وجود افزایش ۱۹ درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل، همچنان با کسری مخازن مواجهیم و مدیریت مصرف آب ضروری است.

کاهش ۵۷ درصدی ذخیره سد طالقان/ هشدار آب منطقه‌ای درباره مدیریت مصرف آب

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، داود نجفیان مدیر عامل آب منطقه‌ای استان البرز امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به خشکسالی پاییز گذشته اظهار کرد: خوشبختانه جبهه‌های بارشی اخیر تا حدودی وضعیت را ترمیم کرده و اکنون میزان بارش‌ها نسبت به سال قبل ۱۹ درصد افزایش مثبت دارد، هرچند که همچنان ۱۸ درصد نسبت به شرایط نرمال منفی هستیم.

وی افزود: در حال حاضر سد کرج ۴۸ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد که نسبت به پارسال ۲۵ درصد بهبود یافته، اما سد طالقان با ۱۰۱ میلیون متر مکعب آب، نسبت به پارسال (۲۳۲ میلیون متر مکعب) ۵۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

نجفیان علت این کاهش را خروجی بیش از حد از سد طالقان به دلیل جبران کسری آب شرب تهران و البرز در دوران خشکسالی بی‌سابقه ۶۰ سال گذشته عنوان کرد و گفت: از اول فروردین امسال خروجی سد طالقان به شرایط عادی بازگشته و با ورودی خوب بارش‌ها، حجم مخزن در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در استان البرز ۲۲۰ تا ۲۴۰ لیتر است، هشدار داد: میانگین جهانی در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۴۰ لیتر است. با توجه به شرایط جنگی و تنش‌های آبی، نیازمند مدیریت جدی مصرف هستیم.

نجفیان تأکید کرد: برنامه‌ریزی ما برای سال جاری بر اساس همان حجم مصرف سال قبل (حدود ۳۱۰ میلیارد لیتر از مجموع آب سطحی و زیرزمینی) تنظیم شده و اجازه نخواهیم داد مصرف از این میزان فراتر رود؛ زیرا باید در پایان سال آبی (شهریور ماه) حجم مناسبی از آب را برای سال بعد تحویل دهیم و نمی‌توانیم همه ذخایر را خالی کنیم.

وی درباره فرونشست زمین نیز گفت: میزان نشست زمین در استان به طور متوسط ۵ تا ۶ سانتی‌متر است، اما در برخی نقاط غرب استان مانند هشتگرد به صورت نقطه‌ای تا ۲۸ سانتی‌متر نیز رسیده است. برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی برای مصارف کشاورزی عمدتاً در حوزه غرب استان متمرکز شده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار