آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۸۸۹۵
در گفت‌و‌گو با دانشجو مطرح شد؛

کاهش ۴۲ درصدی بارش‌ها؛ زنگ خطر برای سد کرج

مدیرعامل آب منطقه‌ای البرز با اشاره به کاهش ۴۲ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت اشاره کرد و گفت: کاهش ورودی سد کرج و افزایش برداشت‌ها به دلیل رشد جمعیت وضعیت ذخایر آبی را تحت تأثیر قرار داده است.

داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، درخصوص وضعیت سد کرج گفت: آبگیری سدها از لحظه بارش آغاز می‌شود و بسته به نوع مصرف، خروجی‌های متفاوتی دارند. سدهایی که تأمین‌کننده آب شرب هستند، هم‌زمان با ذخیره‌سازی، رهاسازی نیز انجام می‌دهند.

وی با اشاره به کاهش چشمگیر ورودی سد کرج در مقایسه با سال گذشته افزود: این کاهش ناشی از دو عامل اصلی است؛ نخست، کاهش ۴۲ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت، به‌ویژه بارش‌های مؤثر که موجب کاهش روان‌آب‌ها شده است و دوم، افزایش برداشت‌ها برای تأمین نیازهای شرب و توسعه تصفیه‌خانه‌ها.

نجفیان عنوان کرد: در سال گذشته تصفیه‌خانه شماره یک استان البرز که قبلاً ۱۰۰ لیتر بر ثانیه برداشت داشت، با افزایش ظرفیت به ۴۵۰ لیتر در ثانیه رسید.

وی  با اشاره به اینکه تصفیه‌خانه شماره سه نیز برای اولین بار برداشت ۲۵۰ لیتر در ثانیه را آغاز کرده است، افزود: علاوه بر این، تهران نیز با احتمال افزایش مصرف مواجه بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای البرز با رد هرگونه تصمیم‌گیری استانی درباره رهاسازی آب سدها عنوان کرد: سیاست‌گذاری تأمین آب شرب در سطح ملی و توسط وزارت نیرو انجام می‌شود. تمامی تصمیمات مربوط به ذخیره‌سازی، رهاسازی و تخصیص آب، در ستاد مرکزی وزارت نیرو و بر اساس مدیریت حوزه‌ای اتخاذ می‌شود.

وی در ادامه گفت: با وجود تأخیر در ذوب برف‌ها به دلیل سرمای هوا، کاهش بارش‌ها عامل اصلی کاهش ذخایر سد کرج است. امیدواریم همانند سال گذشته بارش‌های خوبی در اسفند، فروردین و اردیبهشت داشته باشیم تا بخشی از کمبودها جبران شود. بااین‌حال، این بارندگی‌ها به‌تنهایی کافی نیست و مدیریت مصرف از سوی مردم ضروری خواهد بود.

نجفیان همچنین به اقدامات انجام‌شده برای عبور از بحران کم‌آبی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: پروژه‌های متعددی برای مدیریت منابع آب در دست اجراست، اما مشارکت شهروندان در مدیریت مصرف حیاتی است. باید از حفاری‌های غیرمجاز در حریم چاه‌های آب شرب جلوگیری شود و چاه‌های غیرمجاز مسدود شوند تا منابع آبی پایدارتری داشته باشیم.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد و گفت:  اگر بارش‌های پیش‌بینی‌شده محقق شود و مردم نیز در کاهش مصرف مشارکت داشته باشند، می‌توانیم تابستان را بدون تنش آبی پشت سر بگذاریم، اما شرایط امسال سخت‌تر از سال گذشته است و نیاز به همکاری بیشتری از سوی شهروندان داریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار