تولید کشاورزی البرز ۶ برابر ظرفیت/ ۹۰ درصد مرغ مصرفی استان وارداتی است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۰۶۸۷۴

تولید کشاورزی البرز ۶ برابر ظرفیت/ ۹۰ درصد مرغ مصرفی استان وارداتی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه این استان تنها ۰.۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور را دارد، اما ۱.۸ درصد تولیدات کشاورزی ایران را تأمین می‌کند، گفت: تولید استان ۶ برابر ظرفیت اسمی است و سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول غذایی در البرز تولید می‌شود.

تولید کشاورزی البرز ۶ برابر ظرفیت/ ۹۰ درصد مرغ مصرفی استان وارداتی است

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا بازدار با اشاره به جایگاه چهارباغ در توسعه گلخانه‌های البرز اظهار کرد: چهارباغ با ۵ هزار هکتار باغ و ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار زراعت، ظرفیت بالایی در صنایع تبدیلی و تکمیلی دارد و از نظر تولید گل و گیاهان زینتی در کشور زبانزد است.

وی ساخت‌وساز‌های غیرمجاز را تهدیدی جدی برای امنیت غذایی دانست و افزود: این ساخت‌وساز‌ها اراضی کشاورزی را از حیز انتفاع خارج کرده و مبلمان شهری را بر هم می‌زنند؛ خوشبختانه دستگاه قضا در برخورد با این پدیده همکاری دارد.

بازدار با اشاره به وضعیت تأمین کالا‌های اساسی در استان تصریح کرد: البرز در زمینه مرغ واردات ندارد (۹۰ درصد از استان‌های دیگر وارد می‌شود)، در برنج و شکر ۳۰ درصد واردکننده است و ۹۰ درصد روغن مورد نیاز خود را وارد می‌کند، همچنین ۱۰ درصد گوشت قرمز استان از خارج تأمین می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز درباره نوسان قیمت مرغ گفت: فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۵ جوجه‌ریزی کاهش یافت در حالی که ماهانه به ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز داریم، کاهش جوجه‌ریزی در کشور، البرز را به دلیل وابستگی ۹۰ درصدی به مرغ استان‌های دیگر، آسیب‌پذیر کرده است.

وی با یادآوری اینکه در دهه ۹۰ حدود ۷۵ درصد گوشت مورد نیاز استان از تولید داخلی تأمین می‌شد، افزود: امروز تعداد مرغداری‌های فعال از ۳۰۰ واحد به ۸۰ واحد رسیده و تغییر کاربری و ساخت‌وساز این ظرفیت را از بین برده است.

وی ادامه داد: تولید مرغ در البرز سالانه ۱۶ هزار تن است، در حالی که نیاز استان ۱۲۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود.

بازدار در پایان با اشاره به ذخایر راهبردی استان خاطرنشان کرد: البرز برای مرغ منجمد تا ۴ ماه و برای برنج، شکر، ذرت، کنجاله سویا و روغن تا یک سال ذخیره کالا دارد.

وی عنوان کرد: استان در جنگ ۱۲ روزه و ماه رمضان با کمبود کالای اساسی مواجه نشد.

پربازدیدترین آخرین اخبار