عبدالباري عطوان در مقالهاي نوشت: ديروز و در دومين جلسه دادگاه مبارك شاهد تناقضات عميقي بوديم كه نشان دهنده باقي ماندن برخي مولفههاي قدرت در دست مبارك است.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روزنامه القدس العربي، عبدالباري عطوان در مقاله اي با عنوان «تناقضات دادگاه مبارك» نوشت: علاء و جمال، فرزندان مبارك ديروز در جلسه دادگاه مبارك به گونه اي رفتار مي كردند كه انگار هنوز بر سر قدرت هستند و هيچ جرمي مرتكب نشده اند؛ حتي آنها در لباس زندان با ظاهري آراسته و با غرور مقابل دوربين ها قرار گرفتند.
آن دو سعي داشتند با ايستادن مقابل پدرشان مانع تصويربرداري از وي شوند؛ تصاويري كه مبارك با خوابيدن بر روي تخت بيمارستاني به بينندگان توهين كرده بود.
نمي دانم چرا از آنها خواسته نشد بر روي صندلي هاي مخصوص و نزديك به دوربين ها بنشينند؛ اين نشان مي دهد كه هنوز قدرت واحدي به وجود نيامده تا همه را در مقابل قانون يكسان بداند؛ چه از مردم باشد چه از مسئولان.
البته برخي از اين مسائل به خاطر رعايت مسائل امنيتي است، اما چرا هنگامي كه مزدوران و انصار مبارك مخلوع با سنگ و چوب به خبرنگاران و خانواده هاي شهدا حمله ور شدند، ماموران امنيتي هيچ اقدامي انجام ندادند؟
غرور و سرخوشي قدرت، عمر كوتاهي دارد؛ همان گونه كه سركوب و تحقير ملت، كوتاه مدت بود و شاهد مثال اينكه ديكتاتور 30 ساله مصر مقابل دادگاه بايد پاسخگو باشد.
شنيديم كه 1700 وكيل مدافع براي دفاع از جنايات ننگين و وحشيانه 30 ساله مبارك اعلام آمادگي كردند؛ آيا اين 1700 نفر از ملتي نيستند كه بيش از 50 درصد آن زير خط فقر و با حقوق روزي كمتر از دو دلار زندگي مي كنند!
می دانیم که هنوز بين مصری ها كساني هستند كه براي مبارك دلسوزي مي كنند؛ اين در حالي است كه كسي كه كودكان معصوم نوار غزه را با فسفر سفيد به قتل مي رساند و كودكان جنوب لبنان را با بمب هاي خوشه اي قلع و قمع مي كرد، لايق دلسوزي نيست.
با محاكمه و اعمال قانون مبارك، مطمئنا مصر كه به موفقيتي بزرگ دست يافته است، به نمونه اي بي بديل در كشورهاي عربي تبديل خواهد شد.