کد خبر:۱۴۱۴۸۱
تاثیر هدفمندی یارانه ها بر قیمت خودرو؛
آیا قیمت خودروها افزایش مییابد؟
یکی از وعدههای مسئولان پیش از آزادسازی قیمت حاملهای انرژی، کاهش قیمت یا حداقل ثبات قیمت خودروهای داخلی بود؛ امری که پس از هدفمندی یارانهها بسیاری از مسئولان، اخبار متعددی از تحقق آن منتشر کردند و وزارت صنایع و معادن بارها نوید کاهش قیمت خودرو را داد.
گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از گذشت چند ماه اخبار رسیده از بازار خودرو نه تنها حاکی از کاهش قیمت خودرو نبوده است، بلکه افزایش چشمگیری را در قیمت خوردو نشان می دهد؛ به گونه ای که یکی از خودروسازان پس از افزایش 5 تا 10 درصدی محصولات خود، از سوی سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان جریمه شد.
يكي از خودروهايي كه در چند ماه گذشته با افزايش چشمگير قيمت مواجه بوده، «ريو» است؛ افزايش قيمت اين خودرو نسبت به بازه زماني ۱۲ ماهه سال گذشته در حدود يك ميليون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است كه رشد قيمتي ۱۰ درصدي به حساب ميآيد.
همچنين خودرو ريو در اوايل تير ماه سال جاري حدود ۱۴ ميليون و ۱۰۰ هزار تومان قيمت داشت كه با افزايش قيمت ۸۰۰ هزار توماني در روزهای گذشته به قيمت ۱۴ ميليون و ۹۰۰ هزار تومان رسيده است.
از دیگر خودروهایی که طی چند ماه گذشته افزایش قیمت را تجربه کرده اند، می توان به 206، پراید، پژو روآ، سمند و تندر 90 اشاره کرد که البته قسمت اعظم افزایش قیمت به دلیل دلال بازی موجود در این بازار است.
آنچه از بازار خودرو برآورد می شود، دلیل تداوم حضور دلالان در بازار خودرو، تاخیر و مشکلاتی است که کارخانه ها در تحویل خودرو به مشتریان دارند كه موجب شده بسیاری از متقاضیان خودرو با قبول قیمت بالاتر از کارخانه به واسطه ها رجوع کنند.
از سوی دیگر کیفیت خودروهای داخلی برخلاف نظر تولیدکنندگان اصلا مورد رضایت نیست و بسیاری از دارندگان این خودروها از کیفیت آنها راضی نیستند؛ در عین حال خدمات پس از فروش شرکت های خودروسازی نیز در مقاطع گوناگون مورد نقد قرار گرفته است و بعضا خریداران از این شرکت ها به علت بی توجهی به وظایف خود به مراجع قانونی شکایت کرده اند.
اما افزایش قیمت قطعات پس از هدفمندی یارانه و نوسانات ارز موجب بالا رفتن هزینه های شرکت های خودروسازی شده است و این شرکت ها با درخواست از کمیته قیمت گذاری وزارت صنایع و معادن، خواهان افزایش 20 درصدی محصولات خود شده اند.
در این راستا فلاحي، قائم مقام مديرعامل شرکت سايپا از ارائه پيشنهاد اين شركت به كميته قيمتگذاري خودرو براي افزايش قيمت تمام محصولات سايپا خبر داده و مدعی شده، سال هاست كه قيمت خودرو ثابت مانده و اين مسئله در كنار افزايش هزينه توليد ناشي از رشد قيمت مواد اوليه و نرخ حاملهاي انرژي باعث تضعيف صنعت خودروسازي كشور شده است.
وي ادامه داده است: محصولات خانواده ايكس100، تيبا، تندر90، مگان، قشقايي، ماكسيما، تينا، وانتهاي پيكاپ و خودروهاي عمومي که توسط سايپا توليد ميشوند در حاشيه ضرردهي قرار دارند.
بدقولي خودروسازان و تعويق در تحويل بموقع خودرو و کاهش تولید موجب شده است عرصه برای دلال ها باز شود.
همانند بسیاری از بازارها اختلاف بسیاری بین قیمت تولیدکننده و مصرف کننده، تضمین کننده سود واسطه های سودجوست، لذا در صورتی که خودروسازان با اقداماتی موثر در پی رفع این مشکل برآیند سود کلانی که در حال حاظر نصیب دلال ها می شود، می تواند این کارخانه ها را از ضرر دهی نجات دهد و نیاز به افزایش قیمت را مرتفع گرداند.
اما در پایان این سوال مطرح می شود مسئولانی که وعده کاهش قیمت خودرو را بارها از طریق رسانه های رسمی اعلام کرده بودند، آیا هیچ برآوردی از افزایش قیمت قطعات، نرخ ارز، هزینه های حمل و نقل و انرژی کارخانه ها داشتند یا اینکه تنها قصد مثبت جلوه دادن اجرای هدفمندی یارانه ها را دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.