گزارش خبرنگار SNNTV از وقوع گرد و غبار در قم+فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۱۱۴۹

گزارش خبرنگار SNNTV از وقوع گرد و غبار در قم+فیلم

هوای قم امروز بار دیگر تحت تأثیر گرد و غبار قرار گرفت و شاخص آلودگی هوا به ۱۰۷ رسید. با توجه به گستردگی عرصه‌های درگیر فرسایش بادی و کانون‌های گرد و غبار در استان، اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و اقدامات مؤثر برای کنترل این پدیده می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا و کاهش آثار آن داشته باشد.
گرد و غبار قم

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، هوای قم از ساعاتی پیش تحت تأثیر هجوم گرد و غبار قرار گرفته و شاخص آلودگی هوا به ۱۰۷ رسیده است؛ شرایطی که برای گروه‌های حساس ناسالم محسوب می‌شود و بار دیگر زنگ خطر آلودگی هوا و تبعات آن برای شهروندان قمی را به صدا درآورده است.

 

بر اساس بررسی‌ها، حدود ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان قم تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد که از این میزان، ۳۲۵ هزار هکتار در شرایط بحرانی، ۶۰ هزار هکتار فوق بحرانی و ۱۶۹ هزار هکتار در وضعیت کمتر بحرانی قرار دارند. گستردگی این کانون‌ها نشان می‌دهد گرد و غبار در قم صرفاً یک پدیده مقطعی نیست و به مسئله‌ای مزمن و جدی تبدیل شده است.

 

کد ویدیو

 

در همین راستا، در سال ۱۴۰۳ مطالعه جامع مقابله با گرد و غبار در سطح ۵۲ هزار هکتار از منطقه سراجه انجام شد و این منطقه به عنوان بحرانی‌ترین کانون گرد و غبار استان در اولویت قرار گرفت. با این حال، آنچه امروز بیش از هر چیز مورد مطالبه مردم است، عبور از مرحله مطالعه و برنامه‌ریزی و ورود جدی به مرحله اجرای طرح‌های مقابله با کانون‌های گرد و غبار است.

 

از سوی دیگر، مدیرکل محیط زیست استان قم در سال ۱۴۰۴ در گفت‌و‌گو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که سالانه ۸۰۰ نفر در استان قم به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند؛ آماری که در صورت صحت، اهمیت و فوریت رسیدگی به این معضل را دوچندان می‌کند و ضرورت اتخاذ تصمیم‌های عملی و فوری برای کاهش آلودگی هوا را نشان می‌دهد.

 

قم اسیر گرد و غبار+فیلم

 

اکنون سؤال اصلی مردم قم این است که مرحله عملیاتی مقابله با گرد و غبار چه زمانی آغاز خواهد شد؟ مردم سال‌هاست شاهد تکرار روز‌های آلوده و افزایش گرد و غبار هستند و انتظار دارند متولیان امر، ضمن اعلام دقیق برنامه و زمان‌بندی اجرای طرح‌ها، اقدامات ملموس و قابل سنجشی برای مهار کانون‌های بحرانی انجام دهند. به نظر می‌رسد زمان آن رسیده است که پرونده مطالعات و وعده‌ها به اقدامات میدانی تبدیل شود؛ چراکه سلامت مردم نمی‌تواند بیش از این در انتظار اجرای راهکار‌ها بماند.

پربازدیدترین آخرین اخبار