کد خبر:۱۴۴۴۱۰
کميتههاي فقهي در همه بانکها ايجاد شود
عضو شورای فقهی بانکداری اسلامی بانک مرکزی گفت: باید زمینه های قانونی لازم برای تشکیل کمیته های فقهی در همه بانک ها و مؤسسات مالی فعال کشور ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، حجت الاسلام موسویان در بیست و دومین هماییش بانکداری اسلامی گفت:گرچه ایران ازمعدود کشورهایی است که در آن قانون بانکداری بدون ربا به تصویب رسیده اما نظارت شرعی در مقایسه با دیگر کشورها وضع مناسبی ندارد.
وی افزود: الگوی نظارت شرعی در نظام بانکداری ، ناگهانی ایجاد نمی شود و این فرایند باید با برنامه ریزی مناسب و به صورت مرحله ای تحقق یابد.
عضو شورای فقهی بانکداری اسلامی بانک مرکزی پیشنهاد کرد: خود بانک مرکزی نظارت بر اجرای صحیح بانکداری بدون ربا را در کشور برعهده گیرد.
وی بر ارتقای جایگاه قانونی و رسمی شورای فقهی بانک مرکزی تاکید کرد و گفت: اختیارات این شورا باید از سطح مشورتی به سطوح نظارتی و اجرایی افزایش یابد.
موسویان گفت: آئین نامه های بانک مرکزی باید به گونه ای تنظیم شود که حداکثر تعامل میان کمیته فقهی هر مؤسسه مالی با دیگر بخش های تخصصی وجود داشته باشد.
وی گفت: با اجرای الگوی نظارت شرعی در بانکداری ایرانی، اعتماد مردم به اسلامی بودن عملکرد نظام بانکی افزایش خواهد یافت و امکان تنظیم آئین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی بانکداری اسلامی متناسب با نیازهای عملی مؤسسات مالی تقویت خواهد شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰