تهراني‌ها در فلزات ريزمغذي هم روي كم آوردند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۷۴۸
در كنار كم آوردن در تنفس، آرامش رواني و ...

تهراني‌ها در فلزات ريزمغذي هم روي كم آوردند

در بررسي نمونه‌اي كه اخيرا از ميزان سه فلز روي، مس و آهن در استان تهران، كم آوردن در فلزاتي مانند آهن و روي بر كمبودهاي تنفسي و آرامش رواني اضافه شد.
گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»؛ از مشكلات عديده‌اي كه در مسائل مختلف گريبان ساكنان تهران شده است و نفس‌تنگي، دغدغه‌هاي رواني، مستأجري، تراكم بي حد و حصر و ... جزء لاينفك تهران شده است كمبود فلزات ريزمغذي هم در اين شهر خود حكايتي ديگر دارد و حتي نسبت به روستاهايش نيز دستش خالي‌تر است.
 
اهميت ريزمغذي‌ها در سوخت و ساز بدن و نقش كليدي آنها در ارتقاي سلامت بر هيچ احدالناسي پوشيده نيست و تصميمي كه عقلاي قوم براي بررسي ميزان سه تا از اين عناصر فلزي در تهران گرفتند همگي بر كمبود اين ريزمغذي حكايت داشت و به قول معروف ساكنان شهر تهران از نظر آهن و روي كم آوردند.
 
مطالعه توصيفي 206 خانوار در شهر و روستا در محدود سني 3 تا 83 به روش نمونه‌گيري تصادفي خوشه‌اي نشان داد كه نقاط روستايي تهران ميزان عناصر فلزي موجود در پيكره وجودي‌شان بد نبود ولي در خصوص مس وضعيت مناسبي ندارند.
 
يافته‌هاي اين تحقيق نشان داد كه كمبود عناصر در شهرستان تهران شيوع بالايي دارد و ميانگين مس سرم در شهر بيشتر از روستا بود ولي هيچ كدام از افراد مورد بررسي در مناطق روستايي كمبود روي نداشتند در حالي كه 19 درصد ساكنين مناطق شهري با كمبود روي مواجه بودند.
 
كمبود آهن در مناطق شهري بيشتر از مناطق روستايي بود (شش درصد در شهر و 3دهم درصد در روستا) و افراد روستا درصد كمبود مس بيشتري (68 درصد) در مقايسه با ساكنين شهري داشتند.
 
لازم به ذكر است، ريزمغذي‌ها سوخت و ساز مواد غذيي را در بدن تنظيم مي‌كنند و كمبود آنها بيانگر عدم سلامت جامعه است و در صورت كمبود ريزمغذي‌ها بر حسب شدت آن، عوارض و نشانه‌هاي باليني و فيزيولوژيكي گوناگون بروز مي‌كند.
پربازدیدترین آخرین اخبار