نوجوانان با «قاف اقیانوس» بازی کردند؛ تجربه‌ای متفاوت از کتاب‌خوانی در باغ فرهنگسرای خاوران
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۸۳۳۹

نوجوانان با «قاف اقیانوس» بازی کردند؛ تجربه‌ای متفاوت از کتاب‌خوانی در باغ فرهنگسرای خاوران

اردوی کتاب‌بازی با محوریت کتاب «قاف اقیانوس» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، با حضور ۲۵ دختر نوجوان و همراهی تسهیل‌گران کتاب در باغ اردوی فرهنگسرای خاوران برگزار شد.
کتاب قاف اقیانوس

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، اردوی کتاب‌بازی با محوریت کتاب «قاف اقیانوس» از آثار انتشارات معارف، یکی از برنامه‌های ترویجی پویش سراسری کتاب‌خوانی «قاف اقیانوس» بود که به عنوان سی‌وهشتمین پویش کتاب پویا در حال برگزاری است.

این رویداد با هدف گسترش دامنه اثرگذاری پویش کتاب‌خوانی و ایجاد تجربه‌های متنوع و تعاملی حول کتاب برگزار شد؛ تجربه‌ای که در آن نوجوانان تنها خواننده داستان نبودند، بلکه با عناصر داستان همراه شدند و از دل روایت، فعالیت‌های خلاقانه طراحی کردند.

مشارکت نوجوانان در ساخت تجربه کتاب

این برنامه با همکاری کتاب‌بازی، مرکز رسانه‌ای شیرازه، فرهنگسرای خاوران و شبکه مروجان کتاب و کتاب‌خوانی برگزار شد. در این اردو، ۲۵ دختر نوجوان ۱۰ تا ۱۷ ساله با همراهی ۶ تسهیل‌گر باتجربه و متخصص، در گروه‌های مختلف به فعالیت پرداختند.

راهبری علمی و محتوایی این برنامه بر عهده دختر نسترن پورصالحی، کارشناس کتاب و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، بود. ایده اصلی این اردو، فاصله گرفتن از الگوی سنتی کتاب‌خوانی و ایجاد بستری برای تعامل فعال نوجوانان با اثر بود. در این شیوه، نوجوانان با الهام از شخصیت‌ها، مکان‌ها و موقعیت‌های داستانی «قاف اقیانوس»، به طراحی بازی، معما و فعالیت‌های گروهی پرداختند.

از بازخوانی داستان تا اجرای ایده‌ها

برنامه با پذیرش و گروه‌بندی شرکت‌کنندگان آغاز شد و پس از آن، با فضاسازی متناسب با حال‌وهوای داستان، مأموریت هر گروه در اختیار نوجوانان قرار گرفت. شرکت‌کنندگان با همراهی تسهیل‌گران، بخش‌هایی از کتاب را بازخوانی کردند و با بررسی شخصیت‌ها، اتفاقات و فضای داستان، ایده‌های خود را برای طراحی فعالیت‌های مختلف مطرح کردند. در ادامه، هر گروه بخشی از زمان برنامه را به ساخت و آماده‌سازی ایده‌های خود اختصاص داد.

در مرحله دوم اردو، گروه‌ها وارد بخش اجرایی شدند و فعالیت‌های طراحی‌شده خود را با دیگر شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشتند. این بخش فرصتی بود تا نوجوانان برداشت شخصی خود از کتاب را در قالب تجربه‌ای جمعی و خلاقانه ارائه کنند.

تبدیل کتاب به تجربه‌ای جمعی

آنچه اردوی کتاب‌بازی «قاف اقیانوس» را از یک نشست معمول کتاب‌خوانی متمایز می‌کرد، نقش فعال نوجوانان در شکل‌گیری فرآیند بود. شرکت‌کنندگان در کنار گفت‌و‌گو درباره داستان و شخصیت‌های آن، توانستند برداشت‌های خود را به فعالیت‌هایی عملی تبدیل کنند. این رویکرد، کتاب را از یک متن صرفاً خواندنی فراتر می‌برد و آن را به بستری برای گفت‌و‌گو، بازی، خلاقیت و تجربه مشترک تبدیل می‌کند؛ مسیری که می‌تواند ارتباط نوجوانان با کتاب را عمیق‌تر و ماندگارتر کند.

ادامه برنامه‌های ترویجی «قاف اقیانوس»

اردوی کتاب‌بازی یکی از برنامه‌های ترویجی پویش «قاف اقیانوس» است که با بهره‌گیری از ظرفیت شبکه مروجان و تسهیل‌گران کتاب و کتاب‌خوانی طراحی شده است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، مجموعه رویداد‌های ترویجی این پویش در ادامه نیز با هدف افزایش مشارکت مخاطبان و ایجاد تجربه‌های تازه پیرامون کتاب برگزار خواهد شد. کتاب «قاف اقیانوس» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان و منتشرشده توسط انتشارات معارف، سی‌وهشتمین پویش کتاب پویا است.

پربازدیدترین آخرین اخبار