نقشه راه كرمانشاه
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۲۵۵۵
بازخواني مهمترين بيانات رهبرانقلاب در سفر به كرمانشاه؛

نقشه راه كرمانشاه

سفر 9 روزه رهبر معظم انقلاب به استان كرمانشاه داراي ابعاد مختلفي بود و ايشان در اين مدت در ديدار با استادان، طلاب، خانواده معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و حضور در جمع بسیجیان، سپاهیان، دیدار با مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی و ...

گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛  سفرمقام معظم رهبري به استان کرمانشاه برگ زرین و نقطه عطفی در تاریخ ایران اسلامی، بخصوص براي مردم غيور اين استان شهيدپرور به شمار‌ مي‌آيد. 

سفر 9 روزه معظم له به استان كرمانشاه داراي ابعاد مختلفي بود و ايشان در اين مدت در ديدار با استادان، طلاب، خانواده معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و حضور در جمع بسیجیان، سپاهیان، دیدار با مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی و همچنین دیدار با نخبگان حوزه و دانشگاه و فرهیختگان کرمانشاهی به طرح مباحث مهم و قابل توجهي پرداختند كه به نظر مي‌رسد با توجه به تعدد سخنراني‌ها و ديدارهايي كه ايشان داشتند، بسياري از اين مطالب به خوبي و با دقت كافي ملاحظه نشد.

با توجه به سطح  و كيفيت اين گفتارها كه به عنوان نقشه آينده نيز مي توان از آن‌ها ياد كرد، ضرورت بازخواني بيانات مقام معظم رهبري در استان كرمانشان بيش از پيش احساس مي‌شود.

معظم له در اين ديدارها به طرح مباحث مهمي چون ضرورت كيفيت كار مسئولان، توجه به گفتمان انقلاب اسلامي، مهمترين مشكلات ملت ايران، علت توطئه هاي مداوم دشمنان انقلاب اسلامي، لزوم قدرشناسي نخبگان، ابزارهاي دشمنان در مواجهه با ملت ايران، نقش تعيين كننده مردم در نظام اسلامي، معناي حقيقي ولايت مطلقه فقيه، خصوصيات و ويژگي‌هاي بارز بسيج و بسيجي، تعريف اصيل جامعه اسلامي، حزب و حزب گرايي، چگونگي شكل ‌گيري موج سوم اسلام خواهي در منطقه و جهان و غيره پرداختند كه هر يك از اين مباحث مي‌‌تواند در شناخت مسير درست براي رسيدن به اهداف عاليه نظام جمهوري اسلامي ايران بسيار راهگشا باشد.

بدين ترتيب با عنوان «نقشه راه كرمانشاه» مهمترين ديدگاه‌هاي مقام معظم رهبري را به صورت خلاصه ذكر كرده‌ايم كه شما را به ملاحظه اين مباحث دعوت مي كنيم.

ضرورت كيفيت كار مسئولان از ديدگاه مقام معظم رهبري

1-  خدمت صادقانه و خالصانه در نظام اسلامی، توفيقی الهی است و باعث «جلب رضايت پروردگار؛ كمك به مردم و استحكام بيشتر نظام» مي شود.

2-   كيفيت كار مسئولان ملی و محلی در سراسر كشور می‌تواند موجب افزايش يا خدای نكرده كاهش آبروی نظام شود. 

علت استمرار توطئه‌هاي دشمنان عليه ملت ايران


1-  استمرار توطئه‌های دشمنان ملت نشان دهنده حركت رو به جلو جمهوری اسلامی است. 

 

2 -لشكركشی مداوم تبليغاتی، سياسی، اقتصادی و امنيتی جبهه استكبار، دليل روشنی بر حركت پرسرعت ملت ايران در مسير تحقق اهداف و آرمان‌هاست.

 

توجه ملت‌هاي مسلمان منطقه به گفتمان ملت ايران


1- استقبال و پيروی ملت ها از گفتمان ملت ايران يعنی «گفتمان اسلام و پيروی از شريعت»، نشانه توجه ملت‌ها به الگوی جمهوری اسلامی است. 


2- در اين شرايط حساس كه ملت ايران به الگو و نمونه‌ای برای منطقه تبديل شده است، همه بايد مراقبت كنيم كه چهره‌ای زيباتر، جذاب‌تر و هماهنگ‌تر از ايران عزيز در ذهن ملت‌های منطقه ترسيم شود.

 

توصيه‌هاي مقام معظم رهبري به مسئولان قوه مجريه

 

1- تا روز آخر، با همين انگيزه به خدمت مشغول باشيد و اجازه ندهيد بحث دو سال پايانی كار اين دولت و رو به پايان بودن دوران مسئوليت بر تلاش های شما اثر منفی بگذارد.

 

2- مردمداری و گشاده‌رويی در برخورد با مردم دو شرط لازم براي اجراي مسئوليت و خدمتگزاری در نظام اسلامی است.

 

نااميدي و قانع شدن به دستاوردها؛ دو آفت بزرگ توقف‌زا

 

1-  قانع شدن به دستاوردهای میانی راه و از سوی دیگر ناامیدی از تحقق اهداف نهایی دو آفت بزرگ توقف‌زاست.

 

2-   ملت عظیم‌الشأن ایران، در وسط راه تعالی و پیشرفت و افتخار توقف نمی‌كنند و با اطاعت از فرمان پروردگار كریم در قرآن مجید، با قدم‌های استوار و محكم راه خود را تا رسیدن به جامعه اسلامی و برخوردار از عدالت، طراوت، آگاهی و مردم‌سالاری حقیقی ادامه خواهد داد.

 

توصيه به اصحاب قلم

 

1-  نقشه دشمنان نظام؛ سیاه‌نمایی اوضاع كشور از طریق بزرگ كردن ضعف‌ها و كمرنگ كردن پیشرفت‌هاست.

 

2- رهبر معظم انقلاب اهل قلم، اصحاب مطبوعات و صاحبان تریبون و رسانه را به مراقبت و هوشیاری  فراخواندند. 

 

3- ايشان تاكيد كردند كه مبادا كسی دانسته یا ندانسته با اظهارنظر، حرف و یا نوشته خود به خواست دشمن كمك كند.

 

قدرشناسي از نخبگان و صاحبان فكر بايد به عرفي همگاني تبديل شود

 

1- هدف اصلی از ديدار با برگزيدگان و منتخبان را ترويج تكريم نخبگان و صاحبان فكر و خلاقيت دانستند.

 

2- قدرشناسی از برجستگان جامعه و احترام به آن‌ها، بايد به عرف و عادتی همگانی تبديل شود.

 

3- شناسايی و معرفی نخبگان و تكريم آنها، زمينه‌ساز الگوسازی در جامعه اسلامي است. 

 

تفرقه‌افكني شيعه و سني ابزار هميشگي دشمنان اسلام

 

1- با یكپارچگي، اتحاد، پایبندی به اسلام، آرمان‌های انقلاب را با عقلانیت، پیشرفت علمی و اقتصادی و حضور در صحنه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی در هم آميخته و شاخصی هدایت‌بخش برای حركت عظیم ملت‌های منطقه بوجود آوريد.

 

2- حفظ هویت ایرانی-اسلامی ملت ایران مسئله‌ای بسیار مهم است.

 

3- تفرقه افكني شيعه و سني ابزار هميشگي دشمنان اسلام است. 

 

نگاه مشتاق مردم منطقه به مردم ايران

 

1- نگاه مشتاق ملت‌های منطقه به مردم ایران فرصت مناسبی برای تأثیرگذاری بیشتر در افكار عمومی جهان اسلام است.

 

2- ملت بزرگ و فهیم ایران می‌توانند در ذهن ملت‌ها، به معیار و نشانه اعتبار تبدیل شوند كه این مهم، هم به سود ملت ایران و هم به سود ملت‌های منطقه است و در تشكیل امت متحد اسلامی نیز مؤثر خواهد بود.

 

3- هدف اصلی تلاش‌های تفرقه‌افكنانه دشمنان اسلام و ایران، جلوگیری از شكل گیری الگوی موفق جمهوری اسلامی در چشم ملت‌هاست. 

 

طراوت آرمان‌ها؛ انعطاف‌پذيري در ساختارها

 

1- در پيگيري آرمان‌ها همواره بايد طراوت و ثبات قدم وجود داشته باشد.

 

2- انعطاف در مهندسی نظام و  تغییر بهنگام در ساز و كارها و سیاست‌ها عامل تحقق این آرمان‌هاست.

 

3- ثبات در آرمان ها و انعطاف پذيري در ساختارها از ظرفيت‌هاي مهم نظام اسلامي است

 

 

تعريف مقام معظم رهبري از جامعه اسلامي

 

1- جامعه اسلامی، جامعه‌ای است كه آرمان‌ها و اهداف و آرزوهای بزرگ اسلام برای بشر، در آن تحقق می‌یابد.

 

2- برخورداری از عدالت و آزادی، نقش‌آفرینی مؤثر مردم در اداره كشور و تعیین سرنوشت خویش، برخورداری از عزت و استغنای ملی، رفاه عمومی و از بین رفتن فقر و گرسنگی، بهره‌مندی از پیشرفت‌های همه‌جانبه علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و دوری از سكون و توقف و پیشروی دائم از خصوصیات بارز جامعه اسلامی است.

 

 

3- هدف نهایی جامعه اسلامی، رسیدن انسان‌ها به كمال معنوی و عبودیت و معرفت پرودگار است كه چنین جامعه‌ای، خود زمینه تشكیل امت اسلامی خواهد شد.

 

4- مفاهیمی همچون عدالت، آزادی، تكریم انسان و دیگر ویژگی‌های جامعه اسلامی، فقط در معنای عمیق اسلامی مورد نظر است و با مفاهیم مشابه در غرب كاملا متفاوت مي باشد.

 

5- آرمان‌هاي نظام اسلامي فطری و خدایی هستند؛ به همین علت ذاتا كهنه‌شونده نیستند و هیچ گاه از طراوت و تازگی نمی‌افتند، بنابراین جامعه‌ای نیز كه به دنبال این اهداف والا حركت كند، هیچ گاه دچار كهنگی و فرسودگی نمی‌شود.

 

موضع مقام معظم رهبري در خصوص طرح احياي نخست‌وزيري

 

1- در شرايط فعلی نظام سياسی كشور، رياستی است و رئيس‌جمهور با انتخاب مستقيم مردم برگزيده می‌شود كه شيوه خوب و مؤثری است.

 

2- اگر روزی در آينده احتمالا دور، احساس شود كه نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجريه بهتر است هيچ اشكالی در تغيير ساز و كار فعلی وجود ندارد.

 

3- ظرفيت منعطف نظام براي نوسازي و بازسازي خود فراهم است.

 

4- هر گونه تغيير و نوسازی و بازسازی در سياست‌ها، خطوط و مهندسی نظام بايد متكی بر اصول اسلامی و برگرفته از آنها باشد.

 

5- در قانون اساسی هم تدابير لازم در اين زمينه پيش‌بينی شده است.

 

6- نظام اسلامی هم ثبات دارد و هم تغيير؛ ثبات در حركت مستمر و بدون تذبذب و انحراف در مسير تحقق آرمان‌ها و انعطاف و تغيير در ساز و كارها، خطوط و شكل حركت.

 

7- نوسازی نظام به هيچ وجه به معنای تجديدنظر در آرمان‌ها نيست، بلكه به معنای تغيير در سياست‌ها و نظام‌ها و تدابير است كه اين مسئله می‌تواند مانع از تحجر و سبب بالندگي و شادابي حركت نظام بشود.

 

معناي حقيقي ولايت فقيه و رهبري در نظام اسلامي

 

1- از ديد امام، ولايت فقيه يعنی مديريت زنده، بالنده و پيش‌رونده كه البته امام بزرگوار ما، خود مظهر تام و تمام اين مفهوم بود.

 

2-  مغالطه عده‌ای در تعبير حضرت امام مبنی بر ولايت مطلقه فقيه؛ آنها سعی كردند نظر امام را به معنای بی‌اعتنايی ولايت فقيه به قوانين تفسير كنند.

 

3- امام بزرگوار ملت، ضمن تأكيد بر ولايت مطلقه فقيه، خود بيشتر از همه به رعايت قوانين، اصول، مبانی و جزئيات احكام شرعی مقيد بود.

 

4- رهبری يك مديريت كلان ارزشی است كه با مديريت اجرايی و مسئوليت مستقيم سه قوه متفاوت است و ضمن نظارت بر فعاليت‌های مسئولان، از حركت كلی نظام مراقبت می‌كند و اجازه نمی دهد كه آنها به هر دليل، نظام اسلامی را به انعطافی غير لازم و غير جايز وادار كنند.

 

5- مسئولان قوه مجريه، نمايندگان مجلس و مسئولان قوه قضائيه با اختيارات كامل و قانونی، وظايف خود را انجام می‌دهند و ممكن است تصميماتی بگيرند كه رهبری با آن مخالف باشد، اما رهبری نه حق دارد نه می‌تواند و نه قادر است كه در اين مسائل دخالت كند مگر در جايي كه اتخاذ سياستی، به كج شدن راه انقلاب منجر می‌شود كه طبعا در اين هنگام به مسئوليت‌های خود عمل خواهد كرد.

 

8- در تصميمات و عمل رهبری، عقلانيت بايد در خدمت به اصول و واقع‌بينی بايد در خدمت آرمان‌گرايی قرار گيرد.

 

ديدگاه مقام معظم رهبري در خصوص حزب‌گرايي 

 

1-  با تحزب مطلقا مخالفتی نداريم و معتقديم تحزب با وحدت جامعه منافاتی ندارد به شرط آن كه با نگاه درست ايجاد شود.

 

2-   اگر حزبی برای كانال‌كشی و كادرسازی و هدايت فكری جامعه در زمينه‌های سياسی، دينی، عقيدتی و ديگر عرصه‌ها بوجود آيد و قصد خود را در دست گرفتن قدرت قرار ندهد، كاری خوب و مورد تأييد است.

 

3- اين گونه احزاب، اگر در رقابت‌های سياسی هم وارد شوند، به طور طبيعی برنده می‌شوند.

 

4- برخی احزاب مانند احزاب كنونی غرب در واقع باشگاه‌هايی برای كسب قدرت هستند و سعی مي كنند از هر طريق از جمله زد و بند سياسی به قدرت برسند.

 

5- اين گونه تحزب را تأييد نمی‌كنيم، اما اگر كسانی با همين نگاه دنبال تشكيل حزب باشند، جلوی آنها را نمی‌گيريم.

 

 

امروز دوران دفاع مقدس از هويت ، عزت ملي و اعتقادات مستحكم اسلامي است

 

1- دوران كنونی، دوران دفاع مقدس از هویت و عزت ملی و اعتقادات مستحكم اسلامی است

 

2- همه دختران و پسران جوان و زنان و مردان مؤمنی كه دوران دفاع نظامی از كشور و ملت را درك نكرده‌اند اكنون با همان روحیه ملی در میدان پرافتخار دفاع از شرف و شخصیت عظیم ملی و اسلامی به نقش‌آفرینی بپردازند.

 

3- حفظ خاطرات پرمعنای دفاع مقدس عاملي موثر در حفظ هویت ملی است. 

 

آمريكا در ميان ملت‌ها منزوي است

 

1- رژیم آمریكا در چشم ملت‌های جهان، حكومتی منزوی و منفورترین دولت‌هاست.

 

2- جنبش وال استريت نشان داد آمريكا در میان ملت خود نیز منزوی است و از اكثریت مردم می‌هراسد.

 

بسيج و ويژگي‌هاي يك بسيجي از منظر مقام معظم رهبري

 

1- روحیه بسیجی باید روز به روز در همه اركان و بخش‌های مختلف كشور گسترش و تعمیق یابد.

2-  از آنجا كه لازمه هر نهضت و حركتی، واژه‌سازی و نهادسازی متناسب با اهداف آن نهضت است، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام بزرگوار (ره) با مطالبه سازماندهی بسیج، عمق و ژرفای نگاه خود به نیاز آینده را نشان دادند.

3- آمادگی بسیج به این معنا نیست كه همه جامعه نظامی شود، بلكه به این معناست كه همه آماده دفاع و مبارزه هستند.

4- بسیج 20 ‌میلیونی مورد نظر در سال 58 بود و اكنون بسیج ده‌ها میلیونی مورد نظر است.

5- مسائل نظامی و دفاعی فقط یك بعد بسیج است و بسيج بايد ابعاد متنوع دیگری همچون علم، نوآوری و ابتكار را نیز در بر ‌گیرد.

6-  عشق و ایمان و اعتماد‌به‌نفس همراه با ابتكار مهمترین ویژگی‌های روحیه بسیجی در عرصه‌های مختلف است كه هم در بعد دفاعی و هم در بعد سیاسی و مدیریتی كارایی برجسته‌ای خواهد داشت.

7- در بعد سیاسی، ابتكار در عرصه گسترده دیپلماسی نیز كه با انواع شیطنت‌ها همراه است، كارآمدی بالایی دارد و لازمه دیپلماسی هوشمند و با ابتكار عمل، روحیه بسیجی است.

8-   گمنامی و اخلاص از ديگر ویژگی‌های برجسته روحیه بسیجی است.

9-  روحیه بسیجی می تواند در همه عرصه‌های كشور بروز و ظهور یابد.

10-   نظام اسلامی همواره نیازمند یك نیروی دفاعی توانا، بیدار، مستحكم و آماده به كار است كه همان روحیه بسیجی در عرصه دفاعی است.

11-   دفاع از اصول تغییرناپذیر اسلامی مهم‌ترین وظيفه بسیج است.

12-   بسیج نسبت به حركت عمومی انقلاب و نظام اسلامی یك نقش فرادوره‌ای دارد و اگر انحرافی در حركت مستقیم انقلاب و نظام دیده شود، بسیج در مقابل آن خواهد ایستاد.

13-    پایبندی به قوانین و ضوابط از لوازم بسیج و روحیه بسیجی است.

14-   همان‌گونه كه بسیج و بسیجی باید قوانین را رعایت كند، از طرف دیگر، اگر قوانین و ضوابط دست‌و‌پاگیری مقابل بسیج و گسترش روحیه بسیجی وجود داشته باشد، باید كسانی كه تغییر قوانین به عهده آنهاست، این موانع را برطرف كنند.

آغاز «موج سوم اسلام‌خواهي» پس از بيداري اسلامي

1- شكل گيري موج سوم گرايش به اسلام بعد از حركت‌های اخير منطقه و جنبش ضد سرمايه‌داری در غرب

2- امروز كه سخن جمهوری اسلامی مبنی بر بی‌نتيجه بودن نظام ماركسيستی تحقق يافته و در مورد نظام سرمايه‌داری نيز در حال تحقق است.

3-   علما و روحانيون بايد با استفاده از مبانی مستحكم عقلی و متناسب با نيازهای روز، معارف منطقی و ريشه‌دار اسلام را برای مشتاقانی كه در سراسر دنيا، در حال افزايش است، ارائه كنند.

4- روحانيون با كسب آمادگی‌های معنوی و علمی برای ورود به عرصه‌های جديد و سخت آماده شوند.

سه موج سوم اسلام خواهي در منطقه و جهان

1- موج اول گرايش به اسلام، همزمان با پيروزی انقلاب اسلامی آغاز شد.

2- موج دوم نيز بعد از شكست نظام ماركسيستی شكل گرفت.

3- ايشان حركت‌های مردمی اخير در منطقه و مأيوس شدن مردم غرب از نظام سرمايه‌داری موج سوم گرايش به اسلام دانستند.

4- در چنين شرايط حساس و سرنوشت‌سازی، روحانيت اسلام بايد به سلاح معنويت و علم مجهز باشد تا بتواند معارف دين را با استفاده از كتاب و سنت به صورت عقلانی و قابل فهم برای نسل امروز ارائه كند.

جايگاه مردم در نظام جمهوري اسلام ايران

1- موفقيت تحولات و جنبش‌های گوناگون اجتماعی همواره وابسته به ارتباط و نزديكی آن جنبش با مردم است.

2- هيچ حادثه‌ای در تاريخ ايران همانند انقلاب اسلامی وجود ندارد كه مردم در پيروزی و ادامه آن نقش مستقيم و اساسی داشته باشند.

3- مهمترين ويژگی انقلاب اسلامی، تمام نشدن نقش مردم در مشاركت و موفقيت‌هاست.

4-  اگر نظام اسلامي بخواهد بماند و به مسير حركت خود ادامه دهد، نيازمند نيرو و ظرفيت عظيم مردمی است.

5- در هر عرصه‌ای كه مسئولان نتوانسته‌اند زمينه حضور مردم را فراهم كنند، ناكامی‌هايی بروز كرده است.

6- مهم آن است كه مسئولان بتوانند در عرصه‌های مختلف با مهارت، دقت و ابتكار، مدل و فرمول حضور مردم را پيدا كنند.

دو نكته مهم درباره نقش مردم در نظام اسلامي

1ـ سياستگذاران غربی واقعيت نظام اسلامی ايران را كه همان نقش، حضور و بافت مردمی است، متوجه شوند.

2ـ مسئولان از ظرفيت‌های بزرگ و ابتكارات و حضور مردمی در همه عرصه‌ها استفاده كنند.

مطالبات اصلي مردم از مسئولان از ديدگاه رهبر معظم انقلاب

1- همكاری و وحدت مسئولان، بويژه در رده‌های بالا، تمركز بر اولويت‌های كشور و پرهيز از مسائل فرعی و حاشيه‌ای، كار و تلاش بی‌وقفه، صداقت، عمل به وعده‌ها، دوری از مناقشات، امانت و پاكدستی، برخورد با متخلف خائن، حل مسئله اشتغال، تقويت توليد، كشاورزی و صنعت از مطالبات اصلی مردم هستند.

2-  اگر در جايی مسئولان نتوانند كاری را انجام دهند و صادقانه به مردم بگويند، مردم حرفی ندارند، اما مشكل و ناراحتی مردم در مواقعی است كه در برخورد با متخلف و پيگيری عدالت كوتاهی می‌شود.

3- اهميت مبارزه قاطعانه و مدبرانه با فساد مالی و اداری

4- پيشگيری اولويت اصلی مبارزه با فساد

5- رعايت فرهنگ اسلامی و حفظ ارزش‌های انقلاب از جمله توقعات مهم عموم مردم  

چند نكته اساسي كه در انتخابات آتي مجلس بايد بدان‌ها توجه شود

1- حضور وسيع و گسترده مردم

2- قانون‌گرايی و احترام به رای مردم

3- گناه اصلی آتش افروزان فتنه 88، تمكين نكردن به قانون و رأی مردم بود.

4- اگر بعد از انتخابات هم، اعتراضی وجود داشته باشد، مسير قانونی آن مشخص است.

5- بايد نماينده‌ای انتخاب شود كه دلسوز، مؤمن، علاقه مند و غيرمرتبط به كانون‌های ثروت و قدرت باشد و بر اساس وجدان، دين و وظايف انقلابی عمل كند.

پربازدیدترین آخرین اخبار