به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، ابراهيم متقي، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل آمريکا ديشب در گفت وگوي ويژه خبري شبکه دو سيما، انتظار تحول سياسي و ساختاري را با واقعيت هاي آمريکا هماهنگ ندانست و گفت: آمريکا در وضع بحران قرار دارد و آنها تلاش کردند تا از راه فضاي سياسي جديد که شکل مي دهند، اين بحران را مهار کنند.
وي افزود: شعارهاي داده شده تبليغاتي بود تا افکار عمومي براي راي گيري بسيج شود ولي با پايان انتخابات، شعارها هم پايان يافت و ساختار جاي آن را مي گيرد.
متقي فضاي جامع آمريکا را «راست» دانست و گفت: اين فضا از راست افراطي در زمان بوش به راست مياني تبديل شده است، به همين علت رابرت گيتس که به عنوان يک راست ميانه رو جاي رامسفلد افراطي را در زمان جورج بوش گرفت، در دولت جديد اوباما در مقام خود باقي ماند و اين امر نشان دهنده آن است که راهبرد نظامي گرايي، رياست گرايي و برتري جويي آمريکا به هيچ وجه تغيير نمي کند.
در ادامه رضايي، ديگر کارشناس مسائل آمريکا، امتياز اوباما را تا اين مرحله در حالت بسيار خوش بينانه، بدون امتياز مثبت بيان کرد و گفت: بيشتر نظرها حتي نمره منفي به وي داده اند چرا که در تيم امنيت ملي معرفي شده، هيچ فردي شاخصي که در امر تغيير جدي باشد ديده نمي شود.
وي افزود: شايد بايد مقداري ديگر صبر کرد و منتظر اقدام عملي بود، البته وقتي رئيس دفتر وي کسي است که در عمليات نظامي شرکت داشته، يک صهيونيست با گذرنامه اسرائيلي است، مانع دسترسي همه افراد به اوباما مي شود و اين بخشي از همان ساختار است که اگر هم رئيس جمهور منتخب امريکا بخواهد کاري انجام دهد، برايش سخت است.
رضايي ادامه داد: اوباما يک فرصت بزرگ را از دست داد و به زودي ما شاهد نااميدي از وي در امريکا و ديگر کشورها خواهيم بود.
متقي با اشاره به افول آمريکا از زمان جنگ جهاني دوم در سال 1945 با داشتن 54 درصد توليد ناخالص جهاني به 30 درصد کنوني گفت: آمريکايي ها هيچ گاه بدون دشمن نبوده اند و اگر اين دشمن واقعا هم وجود نداشته است، بايد آن را توليد مي کرده اند، اين امر به دليل نياز به انسجام داخلي ملتي است که هويت تاريخي ديرينه اي ندارند و پدر يا پدربزرگ هاي آنان به تبعيت آمريکا درآمده اند از اين رو بايد منتظر بود و ديد که در واژه هاي دولت جديد، دشمن چه کسي خواهد بود، دشمني که بدون آن جامعه براي حضور نظاميان آمريکايي و صرف هزينه هاي گسترده براي آنان، توجيه نمي شود.
رضايي نيز ميزان تغيير در آمريکا را وابسته به تغيير آن در سياست خارجي که تمرکز آن در رژيم صهيونيستي است ذکر کرد و گفت: به نسبتي که آمريکا از رژيم صهيونيستي دور شود، به همان نسبت هم دچار تغيير شده است ولي با اين گروهي که انتخاب شده اند، نبايد انتظار اين تغيير را داشت و بايد همچنان شاهد سياست هاي جنگ طلبانه آمريکا بود.
وي افزود: اقبال کشورهاي ديگر به اوباما نوعي اتمام حجت براي آمريکا تلقي مي شود و اگر اوباما و دولت جديد به همان رفتار گذشته ادامه دهند، قطعا شرايط براي آمريکا سخت و ما شايد افول اين قدرت با سرعت بيشتري خواهيم بود./انتهاي پيام/