يامينپور با تأكيد بر اينكه مطالبات صدا و سيما از جنس روشنفكرانه غربگرا شده است، گفت: متأسفانه اكثر غريب به اتفاق سريالهاي تلويزيون در راستاي فربه كردن مطالبات فرهنگي غيرانقلابي است.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، وحيد يامين پور كه عصر امروز در اولين نشست از سلسله نشست هاي بررسي عملكرد صدا و سيما با موضوع «رسانه انقلابي و انقلاب رسانه اي» در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي سخن مي گفت، با اشاره به اينكه حساسيت نسبت به صدا و سيما در دو سال اخير بيشتر شده است، اظهار داشت: اين حساسيت ناشي از رخدادهاي سياسي مؤثر و تحولاتي بود كه در دو سال گذشته در كشور به وجود آمد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به وضعيت رسانه ملي تصريح كرد: به نظر مي رسد متهم رديف اول در بين رسانهها صدا و سيماست؛ چرا كه اين رسانه در عوض كردن نگرش عموم مردم ايران كه خواسته يا ناخواسته سرگرمي اي جز تماشاي تلويزيون نداشته اند، نقش داشت.
وي با بيان اينكه صدا و سيما بسياري از اهداف غرب را با بودجه بيت المال محقق كرد، گفت: آنچه كه براي امثال ما مايه اميدواري است اين است كه سطح نقد متن در صدا و سيما در چند ماه اخير بسيار متفاوت با قبل شده است.
يامينپور با بيان اينكه در دهه 70 فضاي فرهنگي صدا و سيما چندان متهم نبودع اما در دهه 80 بيانيه هاي اعتراض آميزي نسبت به عملكرد صدا و سيما وجود داشت، گفت: در حال حاضر صدا و سيما در تمام بيانيه ها، مواضع و نامههاي مطالبهگري به عنوان متهم حضور دارد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب در نقد فضاي فرهنگي و بخصوص صدا و سيما پيشقدم هستند، افزود: ما كمتر چنين صراحتي را در نقد نهادهاي وابسته به ايشان ديدهايم، بنابراين به نظر ميرسد كه حجم و همچنين سطح مطالبات با دهه اول 80 قابل قياس نيست.
وي با اشاره به اينكه خوشبختانه سطح هوشياري جريانات دانشجويي نسبت به دغدغه هاي فرهنگي و بخصوص مسئله صدا و سيما بيشتر شده است، گفت: صدا و سيما به عنوان رسانه انحصاري جمهوري اسلامي ايران به هيچ وجه متناسب با شتاب جريان انقلابي در رشد و بصيرت انقلابي پيش نرفته است.
يامينپور با تأكيد بر اينكه صدا و سيما به عنوان پيشاني نهادهاي فرهنگي هيچ نسبتي با اين شتاب انقلاب ندارد، خاطرنشان كرد: از اين به بعد منتظر چالشي شدن اين مناظره خواهيم بود؛ چرا كه صدا و سيما دچار جاماندگي شده و حاضر هم نيست محوريت و رهبري فرهنگي در انقلاب را به جوانان انقلاب بسپارد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه صدا و سيماي ما در حال حاضر مطلوب هيچ جرياني در جمهوري اسلامي نيست، گفت: متأسفانه صدا و سيما خود يك جريان سياسي شده و جريانهاي رسمي كه به جريان محافظه كار سياسي تبديل شده اند نيز صدا و سيما را مطلوب نميدانند.
وي با تأكيد بر اينكه اكثر قريب به اتفاق سريال هاي تلويزيون در راستاي فربه كردن مطالبات فرهنگي غيرانقلابي بوده است، گفت: متأسفانه اين مطالبات از جنس روشنفكرانه غربگراست.
يامينپور با بيان اينكه براي اولين بار مفهوم «نظام دروغ ميگويد» در سال 84 مصادف با اولين سال رياست جمهوري احمدي نژاد در راديو جوان مطرح شد، گفت: در آنجا برنامه سازي اين عنوان در راستاي ايجاد احساس بي اعتمادي به نظام بود تا دولت احمدي نژاد را ضعيف نشان دهند.
اين استاد دانشگاه با ابراز تأسف از اينكه فرهنگي كه راديو و تلويزيون ما متولي توليد آن بوده، در جهت فربه كردن جبهه رقيب انقلاب است، افزود: در همين راستاست كه حتي يك صدم از انتقاداتي كه نسبت به صدا و سيما مي شود در روزنامه هاي اصلاح طلب ديده نمي شود؛ چرا كه آنان به وضعيت فعلي صدا و سيما خيلي علاقه مند هستند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه شما چه مقدار طرفدار دادن تريبون به جريان ضدانقلاب در صدا و سيما هستيد، گفت: در مورد ضدانقلاب ضرورتي وجود ندارد، ولي بستر براي برگزاري منازعه فكري آزاد مي تواند در تلويزيون فراهم شود؛ اين در حالي است كه صدا و سيما امروز خودش يك طرف دعوا شده است.
يامينپور با بيان اينكه صدا و سيما بايد همدست حزب اللهي ها و انقلابي ها باشد، گفت: اين مسئله به آن معنا نيست كه اصلاح طلبان نتوانند حرف بزنند.
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر اينكه ساختار صدا و سيما بشدت با مشكلات جدي روبروست، گفت: متأسفانه فرهنگ سازماني صدا و سيما نشأت گرفته از رفتار مديران فعلي بشدت مخدوش و زمينه ساز آسيبهاي فرهنگي است.