شناسایی نخبگان از انتخاب مقطعی به برخورد ریشه‌ای تغییر یابد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۰۴۵۶
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان:

شناسایی نخبگان از انتخاب مقطعی به برخورد ریشه‌ای تغییر یابد

دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان گفت: همت مسئولان می‌تواند جامعه را به جایی برساند که روش کشف و پرورش برترین‌هایمان، از انتخاب مقطعی کاملا به برخورد ریشه‌ای تغییر یابد.
حمیده سادات آقایی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، در خصوص مکانیزم شناسایی برترین های علمی با اشاره به اینکه در حالی که استعداد برتر به فردی اطلاق می شود که به صورت بالقوه نخبه است، ولی هنوز زمینه های لازم بروز استعدادها ویژه او فراهم نشده است، اظهار داشت: این همت مسئولان را می طلبد که جامعه روش شناسایی نخبگان را از انتخاب مقطعی به ریشه ای برساند.
 
وی در ادامه بیان داشت: پس از تاسیس بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق فرمایشات رهبر انقلاب و سپس گسترش فعالیت های این بنیاد با ایجاد مراکز و شعبه هایی در استان ها اکنون تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان جهت شناسایی و جذب آنها، حرکتی نظام مند و در خور تقدیر و نشان از استمرار ولایتمداری مسئولان می باشد.
 
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان افزود: نباید فراموش کرد وظیفه ای که برای بنیاد ملی نخبگان تعریف شده عبارت است از سیاستگذاری و برنامه ریزی برای شناسایی، جذب، هدایت و نگهداری از استعدادهای برتر.
 
آقايي تاكيد كرد: نخبه به استناد اساسنامه بنیاد ملی نخبگان به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور می شود.
 
وي تصریح کرد: اگر به افق های این حرکت بنیادی صورت عمیق و کاربردی نگاه کنیم؛ به نظر می رسد بهترین روش باید پرداختن به کشف استعدادهای خفته باشد تا نخبه.
 
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان ادامه داد: اکنون با گذشت پنج سال از تاسیس این بنیاد نیکو بنیان و جذب نخبگانی از مناطق مختلف و مقاطع گوناگون به نظر می رسد زمینه برای پرداختن به مقوله استعدادهای برتر با تلاشی مضاعف و متمرکز رسیده است.
 
آقايي گفت: البته ابتدا این حرکت بایستی همچنان با استمرار شناسایی نخبگان مان که در حال حاضر هر سال از نفرات برتر کنکورهای آزمایشی، المپیادها، مسابقات و جشنواره ها انتخاب می شوند، همراه باشد؛ اما همت مسئولان می تواند جامعه را برساند به جايی که روش کشف و پرورش برترین از انتخاب مقطعی کاملا به برخورد ریشه ای تغییر یابد.
 
وي تاكيد كرد: بنیاد ملی نخبگان، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان می بایست ساز و کاری را پی ریزی کنند که در چشم انداز ایده آل آن استعدادهای برتر در هر نقطه ای از کشور و حتی از میان ایرانیان خارج از کشور، شناسایی شوند و مورد آموزش و حمایت های مادی و معنوی دستگاه های مربوطه قرار بگیرند.
 
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان لازمه شناخت استعدادهای برتر جامعه را با توجه به منويات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «به گونه ای برنامه ريزی و عمل كنيد كه جوانان برای به كارگيری استعدادهايشان و جبران عقب ماندگي های موجود، ميدان پيدا كنند»، را مربوط به فضایی دانست که زمینه بروز این استعدادها را فراهم می کند که بخش اعظم این مهم نیز با تخصیص عادلانه امکانات آموزشی - پژوهشی صورت می گیرد.
 
آقایی گفت: این حرکت یعنی پرداختن به ریشه و پرورش استعدادها از ابتدا و اساس، و به جای برداشت آنچه در گوشه و کنار به بار آمده، بسیار به عدالت نزدیک تر است و نگریستن از این زاویه و حرکت از این جهت را می توان مسئولیت مسئولان در دهه پیشرفت و عدالت دانست.
 
وی همچنین تربیت مربیانی با صلاحیت شناسایی استعدادهای برتر، آموزش و اطلاع رسانی شفاف و فراگیر خانواده ها و مراکز آموزشی از چگونگی ورود به سیستمی که به پرورش استعدادهای او کمک می کند و نحوه گذران مراحل نخبه پروری و مسیری که طی خواهد کرد و تبیین چشم انداز آینده را از دیگر الزامات شناخت استعدادهای برتر برشمرد.
 
تز پرداختن به نهضت عاشورا ،حیات نهضت علمی را به دنبال دارد
 
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تز پرداختن و تمرکز بر نهضت عاشورا، حیات اسلام و بالطبع حیات نهضت علمی را در پی خواهد داشت.
 
 آقایی تصریح کرد: به یقین درگیر کردن متن جامعه با الگوهای انقلابی، تحول آفرین خواهد بود و این مفهوم و این کلید، از کلام امام خمینی (ره) که فرمودند: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» نیز قابل استخراج است.
 
وی افزود: با این تز می توان به جای استعدادهای خفته در بطن های جهالت و مانده در زیر زنگارهای خود کم بینی و خود بینی بیدار جوشش و بالندگی نهضت علمی را جایگزین آن کرد و این درگرو تلاش مضاعف مد نظر مقام معظم رهبری است که جبران تمام عقب ماندگی های دهه های قبل از انقلاب را می کند.
 
دبیر علمی- آموزشی انجمن مستقل دانشگاه هرمزگان خاطرنشان کرد: ضمن توجه به بیانات معظم له مطمئنا به آن چیزی که رهبر انقلاب از منابع معتبر و مشاوران فرهیخته خود خبر دادند که طبق نظر بسیاری از کارشناسان ایرانی و غیر ایرانی، ما تا سال 1404 و حتی قبل از آن به چشم انداز علمی ای که ترسیم كرده ايم یعنی احراز رتبه اول علمی در بین کشورهای اسلامی خواهیم رسید.
پربازدیدترین آخرین اخبار