بی‌آبی دستگرد بشاگرد، نگاه عدالتخواه مسئولان را می‌طلبد!
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۱۸۰۵

بی‌آبی دستگرد بشاگرد، نگاه عدالتخواه مسئولان را می‌طلبد!

هم‌اکنون معضل کم‌آبی به یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم روستاهای شهرستان بشاگرد تبدیل شده؛ به طوري كه بیش از دو سال است مردم روستای دستگرد بشاگرد با بی‌آبی و يا آب شرب غیربهداشتی زندگی خود را سپری می‌کنند.

گروه اجتماعي «خبرگزاری دانشجو»؛ مشكلات خشكسالي 13ساله علاوه بر محدوديت منابع آبي در هرمزگان، موجب كاهش ظرفيت آب توليدي در روستاهای دوره افتاده این استان شده؛ به طوری که این بحران در روستای دستگرد بشاگرد به عنوان یک چالش جدی، زندگی را مردم بسیار سخت و طاقت فرسا كرده است.

 

استان هرمزگان به لحاظ شرايط اقليمي خاص داراي وضعيت متفاوتي نسبت به ساير استان هاي کشور است و استمرار پديده خشكسالي در این استان موجب شده تا با كمبود توليد آب در اين استان مواجه باشيم؛ به طوري كه در برخي از مناطق امكان زندگي برای مردم بسیار سخت و دشوار است. 

 

به دليل خشكسالي هاي اخير، افزايش مصرف و افت شديد كميت و كيفيت آب دشت هاي استان هرمزگان، در فصل تابستان كه ميزان مصرف 50 تا 60 درصد نسبت به ساير فصول افزايش مي يابد، روزانه نيازمند توليد 320 هزار متر مكعب آب در استان هستيم.

 

دو سه سالی است که آب نداریم، آب لوله کسی نداریم، این آب هم برای خوردن و هم شستنه، بچه هامون اسهال گرفتند، آبش کثیفه کرم داره، از ساعت 7 صبح که می آییم تو نوبت می ایستیم تا 12 ظهر، بس كه آب کشیدیم دیسک کمر گرفتیم، دبه ای 2000 تومان مجبوریم بخریم، 20 متر چاه کندیم و نزدیک به 5 ، 4 میلیون تومان خرج کردیم، اما باز آبی درنیامده است، 150 خانوار در این روستا که بزرگترین روستای بخش بشاگرد است زندگی می کنند، اما مسئولان اصلاً هیچ نظری برای آب تامین آب مناسب ما ندارند؛ اینها بخشی از صحبت های مردم دستگرد بشاگرد است که با چالش جدی بی آبی طی این دو سال آن هم به صورت غیر بهداشتی مواجهند. 

 

به نظر می رسد علاوه بر مشكل كميت آب شرب که بر اثر روند طولاني و پي در پي خشکسالي به این حد از چالش در مناطق مختلف هرمزگان رسیده است، كيفيت آب نيز تا حد قابل ملاحظه اي كاهش يافته و باعث شوري، خشک شدن و جمع شدن میکروب ها بر اثر تجمع حیوانات موذی در بسياري از چاه هاي آب شرب در روستاها شده است.

 

طبق صحبت های حمزه پور، مدیرعامل فاضلاب روستایی هرمزگان بیش از 12 سال است که خشکسالی در این استان حکمفرماست و تعداد چاه های آب نیز محدود مي باشد و این روستا تحت پوشش شبکه ما نیست.

 

به گفته وی 600 روستا در استان  هرمزگان وجود دارد که فاقد تاسیسات آب شرب هستند و علت اینکه روستای دستگرد هم تحت پوشش این شبکه قرار ندارد، به نبود اعتبارات لازم در این زمینه برمی گردد.

 

حمزه پور همچنین از در نظر گرفتن 150 میلیون تومان اعتبار برای تامین آب شرب در این منطقه خبر داد و افزود: کارهای مناقصه و انتخاب پیمانکار در دست انجام است، لذا عملیات اجرایی آن بزودی (یعنی ظرف یک ماه دیگر که انتخاب پیمانکار صورت می گیرد) آغاز خواهد شد و مشکلات موجود نیز از محل یک حلقه چاه جدید برطرف می شود. 

 

استان هرمزگان به لحاظ شرايط اقليمي خاص داراي وضعيت متفاوتي نسبت به ساير استان هاي کشور است، لذا کاهش آب هاي زيرزميني، خشکي چاه هاي آب و تداوم خشکسالي ها در کنار ساير بحران ها، هرمزگان را با کمبود جدی آب  مواجه ساخته است، بنابراین می طلبد مسئولان امر براي تامين آب شرب بهداشتی مردم نگاه ويژه تري نسبت به وضعيت تامين آب روستاهاي دور افتاده اين استان داشته و با چاره انديشي کاملاً کارشناسانه شرایط زندگی را برای مردم آسان كنند.

پربازدیدترین آخرین اخبار