به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، سردارعلی فضلی، فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور و جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در همايش ملي راهيان نور كه شب گذشته در استان خوزستان برگزار شد، گفت: فعالیت کاروانهای راهیان نور تکلیف سنگین تری برای بسترسازی عملیات اثرگذار فرهنگی بر دوش ما گذاشته است و امروز با هجمه تبلیغاتی و فرهنگی دشمن علیه انقلاب و جنگ نرم امکان دفاع مقدس دیگری برای ما فراهم شده است.
فضلي اعزام و حضور در این کاروانها را شرکت در حج بصیرتی عنوان کرد و گفت: با برنامه ریزی می توان سالانه ده درصد از جمعیت کشور را در این حج شرکت داد که برای هجوم ،دفاع و عملیات آفندی تغذیه شوند.
وی سپس به سیاستگذاری ستاد مرکزی و شورای راهبردی راهیان نور در سه حوزه زیر ساخت زیارتگاهها و یادمانها، اداره آنها و اعزام کاروانها پرداخت و گفت: فعاليت هر سه حوزه مشخص است و سیاست گذاری در حوزه نخست درستاد مرکزی راهیان نور صورت می گیرد.
سردار فضلی گفت: وظایف اداره زیارتگاهها و یادمانها نیز بین سپاه و ارتش و بسیج و نیروی انتظامی توزیع شده و در حوزه اعزام هم شش فرایند ثبت نام ،مدیریت کاروانها ، تغذیه آنها، حمل و نقل و ترابری، زیرساخت اردوگاهها و اسکان ،روایتگری فتوحات و فضاسازی فرهنگی صورت می گیرد که بدون حمایت دولت و کارگزاران بخش دولتی و اداری و نیروهای مسلح قادر به انجام این کار بزرگ نمیشدیم.
وی ادامه داد: در حوزه اعزام هم 32سپاه درگیرند و روسای ستادهای پشتیبانی اعزام، استانداران هستند که با بهره گیری از تمام امکانات استان خود کار را هدایت می کنند .
وی از افزایش حوزه استانهای هدف ورود کاروانهای راهیان نور از پنج استان به هفت استان سخن گفت و افزود: اشتیاق مردم به حضور درکاروانها و بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس زیاد است باید با تقویت زیر ساختها و توسعه آنها امکان این بازدید را برای مردم فراهم کنیم.
سردار فضلی از دایر شدن 32 اردوگاه استانی در خوزستان ،افزایش ظرفیت اردوگاه شهید باکری خرمشهر به دو تا سه برابر خبر داد و گفت: همچنین ساخت یک اردوگاه 24 هزار نفری را در استان در دست اقدام داریم.
در این همایش همچنین سردار تشکری معاون هماهنگ کننده ناجا و نماینده ناجا در ستاد راهیان نورطی سخنانی از سهم ناجا در تامین امنیت و کنترل تردد کاروانهای راهیان نور و سایر خدمات و مشارکتهای نیروئی انتظامی دراین زمینه سخن گفت.
سردار تشکری همچنین گفت: کسانی که امروز به این مناطق می آیند باید پیام دفاع مقدس را بگیرند و آگاه شوند که در دوران دفاع مقدس ما هم شعور داشتیم هم حماسه هم منطق، همانگونه که در بحث مهندسی و بهداشت فعالیت داشتیم در زمینه پدافند هوایی و عملیات روانی همزمان برنامه داشتیم یعنی کار در دفاع مقدس همه جانبه و چند بعدی بود.
وی اضافه کرد: راویان باید در بیانات خود به این امور مهم توجه کنند و ابعاد مختلف حماسه آفرینی شهدا را تبیین کنند و به هر قشر از مخاطبان خود پیام در خور آن قشر را برسانند.
وی همچنین با اشاره به تقدیم سالانه یکصد شهید از کارکنان نیروی انتظامی کشور در نبرد با اشرار درغرب و شرق کشور گفت: اگر تفکر و فرهنگ بسیجی در حوزه های مختلف کشور حاکم شود می توانیم به حفظ انقلاب در مسیر درست خود امیدوار باشیم.
مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج نیز با ارائه گزارشی از کاروانهای راهیان نور گفت: تعداد بازدید کنندگان در قالب این کاروانها از 400 هزار نفر در سال83 -84به بیش از دومیلیون نفر در سال 89-90رسیده و برنامه های مختلف نیز دراین مدت از لحاظ کمی و کیفی رشد خوبی داشته است.
سردار یعقوب سلیمانی افزود: 17هزار 480راوی درزمینه ارائه توضیحاات و روایتگری دفاع مقدس فعالیت می کنند و12هزار و 896 روحانی نیز برای انجام برنامه های معنوی کاروانها را همراهی کرده اند.
رییس بنیاد کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دیگر سخنران این همایش گفت: باید دلمشغولی ها را در برنامه های راهیان نور کمتر کنید و در این برنامه ها با توجه به بعد فرهنگی ومعنوی قضیه سعی کنید از اصل منحرف نشوید.
سردار محمد باقرزاده افزود: ارتقای روحی و معنوی هدف اصلی از اعزام کاروانهای راهیان نور به مناطق عملیاتی دفاع مقدس است و این کار باید با نشاط معنوی استمرار یابد تا آسیبها به حداقل برسد و جوانان درس دین و شرافت و مردانگی و اخوت را دراین مناطق فراگیرند.
وی اضافه کرد: کاروانهای راهیان نور با سه هدف آشنایی با معارف جنگ و مبانی دفاع مقدس،آشنایی با اسوه ها و الگوهای این حماسه،آشنایی با رخدادها و وقایع تاریخی به عنوان بستر لازم برای عبرت گیری بازدید کنندگان اعزام می شوند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین هدف از اعزام این کاروانها درمجموع ارتقای روحی ومعنوی است نه پر کردن اوقات فراغت و ایجاد سرگرمی وتحقق این مهم می طلبد که همه دستگاهها به نحو شایسته دراین عرصه ورود کنند و اهتمام کنند که نشاط معنوی راهیان نور آسیب نبیند.
دراین برنامه همچنین استاندار خوزستان گفت: از پاییز امسال ورود 400هزار دانش آموز پایه دوم دبیرستان از سراسر کشور درقالب طرح آمادگی دفاعی به این مناطق آغاز شده است که این طرح ابتکار جالب و شایسته ای برای آشنایی نسل جوان ما باابعاد حماسه دفاع مقدس است.
دکتر سید جعفر حجازی حماسه دفاع مقدس را ثروت جاودانه استان معرفی کرد و گفت: این ثروت معنوی به خاطر شهادت و حماسه آفرینی حدود 70درصد از شهدای دفاع مقدس در این خطه است که 30 سال است مانع رخنه دشمن در کشور شده است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حرکت فرهنگی کاروانهای راهیان نور گفت: ایجاد فضای مقابله با فتنه ها وترفندهای دشمن مرهون حضور جوانان و مردم خوب ما در عرصه دفاع مقدس و همین بازدیدها ازاین مناطق و تحول روحی حاصل از آن است.
وی اظهار داشت: هدف گذاری ما برای پذیرایی از سالانه هفت و نیم میلیون نفر ازمناطق جنگی است که سهم خوزستان ازاین رقم پنج میلیون نفر است ولی ما هنوز برای تامین زیرساختهای لازم برای این کار 50 درصد از راه را هم نرفته ایم.
وی تاکید کرد: توسعه برنامه ریزی برای حضور کاروانها از برنامه های فصلی به تمام سال،توسعه امکانات زیرساختی ،فعالتر شدن سازمانها و دستگاههای دست اندرکار اعزام،از جمله محورهایی است که باید برای تحقق این هدف باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: استانهای دیگر نیز باید دراین عرصه دخیل شوند و شهرداریهای کلانشهرها می توانند با حضور واستقرار واحدهایی درمناطق عملیاتی و یادمانها بخشی از کار را برعهده بگیرند.