آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۷۲۹۴
در همايش پايش لحظه‌اي آلودگي هوا عنوان شد:

سيستم‌هاي كنترل آلودگي در كشور به‌خوبي مديريت نمي‌شوند

 يک عضو هيات علمي دانشگاه گفت: سيستم‌هاي كنترل آلودگي در كشور به‌خوبي مديريت نمي‌شوند.
به گزارش گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»؛ نعمت‌الله جعفرزاده در همايش پايش لحظه‌اي آلودگي هوا، گفت: سازمان حفاظت محيط زيست در همه كشورها از جمله ايران اين حق را دارد كه ماهانه اطلاعاتي از منابع آلاينده در اختيار داشته باشد و در كشورهاي پيشرفته با مراجعه به سامانه‌هاي اطلاعاتي زيست محيطي مي‌توان اطلاعات مربوط به منابع آلاينده را دريافت كرد.
 
وي افزود: سازمان حفاظت محيط زيست بايد در پي ايجاد يك سامانه اطلاعاتي باشد و براي آن‌كه اين سامانه اطلاعاتي بر اساس پايش لحظه‌اي محقق شود بايد سه مورد را در نظر داشت. نخست اين‌كه صنايع اين توان را داشته باشند كه پايش لحظه‌اي را به صورت مستمر انجام دهند؛ مورد دوم اين‌كه اگر اطلاعاتي توليد مي‌شود سازمان حفاظت محيط زيست هم يك دريافت‌كننده مناسب داشته باشد كه بتواند اطلاعات را پردازش كند. مورد سوم هم خروجي اطلاعات است.
 
جعفرزاده تصريح كرد: بايد دستورالعملي فراگير براي هر كدام از اين بخش‌ها وجود داشته باشد، در غير اين صورت همه صحبت‌ها و اظهارنظرها در حوزه محيط زيست بر اساس حدس و گمان خواهد بود.
 
وي با بيان اين‌كه مديريت سيستم‌هاي كنترل آلودگي در كشور مناسب نيست، خاطرنشان كرد:در زمينه سيستم‌هاي كنترل آلودگي بايد سياست‌گذاري وجود داشته باشد و سازماني واحد اين موضوع را كنترل كند.
 
اين عضو هيات علمي دانشگاه عنوان كرد:به عنوان مثال كارخانه‌ها و واحدهايي كه در زمينه صنعت فولاد در كشور فعاليت مي‌كنند هر كدام راهكار و روش ويژه‌اي را براي حذف گرد و غبار در پيش گرفته‌اند؛ در چنين شرايطي تجارب و دانسته‌ها قابل انتقال نخواهند بود و در صورت بروز مشكل براي يك واحد، واحد ديگر امكان همكاري نخواهد داشت.
 
وي ادامه داد: در بخش‌ صنعت در كشور توان فني و علمي و نگرش و دانش كنترل آلودگي وجود دارد، ولي به دليل عدم وجود يك سياست واحد براي كنترل آلودگي‌ها، اين مشكل رفع نشده است. اگر بخشي‌نگري در سياست‌هاي كنترل آلودگي تغيير نكند، هزينه‌هايي هنگفت بر صنعت تحميل مي‌شود.
 
جعفرزاده با اشاره به طرح كاهش آلودگي هواي شهر اهواز گفت: از سال 79 تا 81 مطالعات طرح كاهش آلودگي هواي شهر اهواز انجام شد. مهم‌ترين ويژگي اين مطالعه اين بود كه هيچ كدام از داده‌هاي توليد شده در اين مطالعه را مشاور زيست‌محيطي انجام نداد و واحدهاي آلاينده شهر اهواز اطلاعات و سهم خود در آلودگي شهر اهواز را مشخص و ارايه كردند و بر اين اساس اولويت‌بندي انجام شد. بر اساس اين مطالعه 156 پروژه براي كاهش 5/52 درصد آلودگي شهر اهواز در طول 10 سال تعريف شد.
 
عضو هيات علمي دانشگاه تاكيد كرد: با توجه به اين‌كه 10 سال از زمان آغاز مطالعات اين طرح گذشته است انتظار اين بود كه 80 درصد اهداف پيش‌بيني شده محقق شوند، اين در حالي است كه به دليل معضل بخشي‌نگري، بخش عمده‌اي از پروژه‌هاي كلان اين طرح اجرايي نشده است. در حال حاضر بايد مطالعات بازنگري انجام شود كه اين موضوع به تصويب سازمان حفاظت محيط زيست رسيده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار