اولين خوردو ايراني كلاس ROAD STAR در دانشگاه آزاد اراك ساخته شد
به گزارش گروه علمي «شبكه خبر دانشجو»، اين طرح براي اولين بار در ايران و در كلاس ROAD STAR اجرا شده است كه داراي مزايايي همچون بدنه سبك از جنس فايبر گلاس، مصرف سوخت پايين، طراحي زيبا و مدرن، قيمت مناسب، ضريب ايمني بسيار بالا و سهولت در امور تعمير، نگهداري و تعويض قطعات مي باشد.
مهندس عليرضا نظام آبادي، رئيس دانشكده فني و مهندسي دانشگاه آزاد اراك و مجري طرح خودرو روباز دو نفره گفت: خودرو «دانش ب» اولين خودروي ايراني در كلاس ROAD STAR است، يكي از مزاياي اين طرح استفاده از پلت فرم پرايد در ساخت اين خودرو مي باشد چرا كه تمامي خودروسازان مطرح جهاني با طراحي يك پلت فرم چندين مدل خودرو در شكلهاي مختلف با تغييرات جزئي در چراغ ها، آئينهها و شيب بدنه و ... را وارد بازار مي كنند و بار اين كار هزينه هاي طراحي و ساخت را كاهش مي دهند.
وي در ادامه افزود: اين خوردو به دليل استفاده از بدنه فايبر گلاس و شاسي مركز ثقل پاييني كه دارد، موجب افزايش پايداري در سرعت بالا و ايمني در گردش در پيچ ها مي شود.
مجري طرح ساخت خودرو دو نفره روباز ادامه داد: اين طرح با تلاش شش نفر از دانشجويان و پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اراك در مدت دو سال با انجام مراحل محاسبات ديناميكي، طراحي شاسي بدنه و انجام عمليات ساخت و با كمترين امكانات و تجهيزات فني و استفاده از قطعات خودرو پرايد ساخته شده كه با هزينه اي بالغ بر 27 ميليون ريال به اتمام رسيد.
نظام آبادي با اشاره به برخي از مزاياي اين طرح اظهار داشت: سبك بودن و مصرف پايين سوخت، پايين بودن هزينه ساخت در توليد انبوه، طرح خودروي سبز در كاهش آلودگي هوا، كوچك بودن و اشغال فضاي كم در ترافيكهاي شهري با قدرت مانور زياد از ديگر مزاياي اين خودرو است.
مجري طرح خودروي دو نفره «دانش ب» در خصوص مراحل طراحي و ساخت آن بيان كرد: طراحي و ساخت اين خودرو در 12 مرحله شامل محاسبات ديناميكي و طراحي شاسي، طراحي بدنه، ساخت شاسي، مونتاژ سيستم محركه و ... بر روي شاسي، مشخصات مجموعه محركه و ساير اجزا، مدل سازي بدنه، قالب گيري فايبر گلاس از سوي مدل گچي، مونتاژ بدنه، رنگ آميزي خودرو، تست سرعت، تعادل، سيستم ترمز، راحتي و برطرف كردن اشكالات احتمالي و تست نهايي است.
وي با اشاره به مراحل ساخت اين خودرو افزود: عمليات طراحي شاسي اين خودرو با استفاده از فولاد ساختماني است و سيستم محركه و طراحي بدنه آن نيز با قالب ريزي گچي انجام شده كه تلفيقي از بنز، پژو پارس، دوو و پرايد است.
نظام آبادي در پايان خاطرنشان كرد: با توجه به دو نفره، اسپرت، روباز و ازران بودن اين طرح، در صورت حمايت مسئولان دانشگاه و استان مي توان آن را تبديل به يك طرح ملي كرد كه مورد استقبال جوانان، دانشجويان و خانوادههاي دو نفره قرار خواهد گرفت./انتهاي پيام/