بريتانيا و جمهوری چک از امضای توافق‌نامه جديد سر باز زدند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۹۱۶۷
شكاف عميق‌تر در اتحاديه اروپا:

بريتانيا و جمهوری چک از امضای توافق‌نامه جديد سر باز زدند

جمهوری چک، با بریتانیا همراه شد و هر دو کشور با توافقنامه جدید مالی که اتحادیه اروپا وضع کرده است، مخالفت کردند. توافقنامه جدید مالی برای آن وضع شده که کشورهای عضو، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در بودجه‌های خود اتخاذ کنند.
گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو» سلمان بابايي؛ آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز دوشنبه، توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر پیمان مالی جدید را یک گام مهم برای حل بحران مالی در اروپا دانست. این پیمان که بر اساس طرح پیشنهادی آلمان و فرانسه تنظیم شده است، کشورهای عضو را به اتخاذ سیاست‌های سختگیرانه ‌تری در بودجه‌های خود مجبور می کند.
 
از سوی دیگر توافق‌نامه جدید مالی این امکان را به دیوان قضایی اروپا می‌دهد تا در صورت تخلف کشور‌ها از مقررات جدید وضع شده، کشور خاطی را مجازات کند.

توافق‌نامه جدید مالی همکاری و هماهنگی بیشتر کشورهای عضو حوزه یورو را در پی خواهد داشت. با این حال هر گونه تغییر در توافق‌نامه اتحادیه اروپا می‌بایست به تصویب تمامی ۲۷ کشور عضو این اتحادیه برسد.

25 کشور عضو اتحادیع اروپا در جریان نشستی در بروکسل این طرح را تصویب کردند؛ اما بريتانيا و جمهوری چک از امضای توافق جديد سر باز زدند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا بار دیگر مخالفت دولت خود را با این پیمان اعلام و از پذیرش آن خودداری کرد.

وي از جمله شرکت‌کنندگان در اجلاس روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا در بروکسل بود. حضور آقای کامرون در این نشست، ۷ هفته پس از آن صورت می گیرد که وی از امضای پیمانی با هدف تقویت مبانی مالی منطقه یورو خودداری کرد.

علی‌رغم ترس و هراس از منزوی شدن بریتانیا در اروپا دیوید لیدینگتون، وزیر امور اروپا در کابینه کامرون، به شبکه تلویزیونی اسکای گفت كه نه تنها بریتانیا منزوی نشده و نمی شود؛ بلکه آين کشور همچنان در کانون روند تصمیم گیری اتحادیه اروپا، باقی خواهد ماند.

آقای کامرون پیش از عزیمت به بروکسل در سخنرانی خود در مجمع اقتصاد جهانی در داووس گفت: آنانی که فکر می کنند بریتانیا با امضا نکردن پیمان مالی به نوعی دارد از اروپا دوری می کند، کاملا در اشتباهند؛ بریتانیا به میل خود و نه به طور اجباری، بخشی از اتحادیه اروپاست و این واقعيت به طور بنیادی نمایانگر منافع ملی ماست که بخشی از این بازار واحد اطراف مرزهایمان باشیم و هیچ قصدی نيز برای دوری از آن نداریم.
 
مارتین کالانان، یکی از نمایندگان پارلمان اروپا معتقد است این توافق جدید نمی‌تواند تاثیر زیادی بر بازارهای مالی بگذارد.

وی می‌گوید: بازارهای مالی در برابر این توافقنامه خواهند پرسید این پیمان چه تغییراتی در پی خواهد داشت. هیچ چیز تغییر نخواهد کرد و به نظر من این پیمان نمی‌تواند مشکلات اصلی بحران مالی را نه تنها طی هفته‌های آینده، بلکه طی چندین سال آینده حل کند.

جمهوری چک نيز هنوز وارد حوزه یورو نشده و واحد پول خود را تغییر نداده است؛ اما چک هم مانند بقیه کشورهایی که تازه به اتحادیه اروپا پیوسته اند، کم کم وارد حوزه یورو می شود.

جمهوری چک نیز دومین کشوری بود که در این نشست مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد. پیتر نجاس، نخست وزیر اين كشور که هنوز در منطقه نفوذ یورو قرار ندارد، می‌گوید: از آنجایی که جمهوري چك همانند بسیاری از کشورهایی که تحت واحد ارزی یورو نیستند، در نشست کشورهای عضو منطقه یورو شرکت داده نمی‌شود، دلیلی ندارد که برای اجرای این پیمان و همچنین افزایش اعتبار صندوق جهانی مالی نیز مشارکت کند.

رهبران کشورهای موافق با این پیمان جدید امیدوارند اجرای این طرح بتواند سبب تشویق بانک مرکزی اروپا برای کمک بیشتر به کشورهای بحران‌زده در منطقه مالی یورو منجر شود.

یونان در انتظار کمک‌های بیشتری از سوی اتحادیه اروپاست؛ اما به گفته خبرنگار یورونیوز از بروکسل، زمان برای این کشور به سرعت سپری می شود؛ زيرا یونان باید در کمتر از یک ماه، 14 میلیارد یورو از وام دریافتی را به اتحادیه اروپا بازگرداند.
 
به همین منظور، هرمان وان رومپوی، رئیس شورای اتحادیه اروپا خواهان اجرای سریع مفاد توافق شده در این پیمان جدید مالی و همچنین توافق هرچه سریع‌تر موسسات مالی خصوصی با دولت یونان برای خرید بدهی های این کشور شده است.

رهبران اتحادیه اروپا در نشست بروکسل که اولین در نوع خود در سال جاری میلادی است به گفت‌وگو درباره بحران حوزه یورو، ادامه دادند. مبلغ ۶۶۱ ميليارد دلار برای صندوق دائمی نجات اقتصادی اروپا تصويب شده که قرار است يکسال زودتر از موعد قبلی از اول ماه ژوئيه، آغاز به کار کند و به اين طريق بر حدود سفت و سخت هزينه های کشورهای عضو برای اجتناب از ايجاد بدهی در آينده، توافق به عمل آمد. کشورهايی که هزينه هايشان از اين حدود فراتر رود، مورد مجازات اقتصادی قرار خواهند گرفت.
 
دولت یونان قصد دارد در مذاکراتی که با موسسات مالی خصوصی انجام می‌دهد با فروش بیش از 200 میلیارد یورو از بدهی‌های خود به این موسسات به شکل اوراق قرضه، بر کسری بودجه خود و بحران مالی که گریبان‌گیر این کشور شده فائق آید. تحویل 18 میلیارد یورو از مرحله بعدی وام به یونان توسط ترویکا به بعد از توافق در این مذاکرات موکول شده است.

کنفرانس روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا در بروکسل در حالی برگزار شد که بروکسل به خاطر یک اعتصاب کارگری گسترده فلج شده است که خود در نتيجه رکود اقتصادی سه ماهه اول سال جديد اروپا است؛ البته علی‌رغم شرکت برخی از خلبانان در اعتصاب، فرودگاه پایتخت بلژیک که بیشتر رهبران اتحادیه اروپا از آن برای ورود به آن کشور استفاده می کنند، تقریبا از این اعتصاب در امان مانده است.

علت اين اعتصاب که نخستین اعتصاب عمومی در بلژیک در تقریبا ٢ دهه اخیر است، اعتراض به برنامه دولت برای بالا بردن سن بازنشستگی و تدابیر اقتصادی دیگر با هدف یک صرفه‌جویی ۱۱ میلیارد یورویی در بودجه کشور عنوان شده است.

پیمان مالی جدید اتحادیه اروپا قرار است در نشست دیگر رهبران این اتحادیه در ماه مارس جاری به امضا برسد.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار