کد خبر:۱۶۹۷۱۱
اولين جشنواره داستان كوتاه/

باباخانی: حمایت از نویسندگان داستان کوتاه، خلق آثار با کیفیت را به دنبال دارد

خسرو باباخانی، نويسنده گفت: حمایت مسؤولان و ناشران از نویسندگان داستان کوتاه و برگزاری جشنواره‌های تخصصی داستان کوتاه راه‌هایی است که می‌تواند داستان کوتاه امروز را احیا کند.
به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، خسرو باباخانی، بزرگ‌ترین نیاز داستان کوتاه امروز را حمایت از داستان‌نویسان دانست و گفت: داستان کوتاه خوب کمتر از رمان نیست، باید شرایطی ایجاد کنیم تا نویسندگان به نوشتن داستان کوتاه ترغیب شوند.
 
وی افزود: وضعیت داستان کوتاه امروز ایران خوب نیست، در بخش نوجوان حتی یک داستان خوب در این سال‌ها سراغ ندارم. این مشکل مختص به بخش نوجوانان نیست، در بخش بزرگسال هم با همین مشکل مواجه هستیم.

اين نويسنده تاکید کرد: ناشران به دنبال سود اقتصادی هستند و فضای کمی به داستان‌های کوتاه می‌دهند، نویسندگان انگیزه‌شان برای نوشتن داستان کوتاه را از دست داده‌اند و وضعیت روز به روز بدتر می‌شود. این همایش باید حرکتی جدی در این زمینه داشته باشد، آسیب‌ها و آفت‌ها را به خوبی شناسایی کند و در جهت رفع آنها با جدیت تلاش کند.
 
باباخانی درباره برگزاری چنین همایشی گفت: ما واقعا نیازمند نگاه تخصصی به داستان کوتاه هستیم. این همایش فرصت خوبی است تا بعد از سال‌ها به این موضوع توجه شود. اما فراموش نکنیم هر حرکتی برای تاثیرگذاری نیازمند گذشت زمان است، با یک یا دو سال برگزاری همایش نتیجه‌ای نمی‌توان گرفت. حرکت باید تداوم داشته باشد و برگزارکنندگان آن نباید در سال‌ها اول دلسرد شوند. چند سال طول می‌کشد چنین همایشی در فضای ادبی جا بیفتد و تاثیرگذار باشد و نتیجه کار را ببینیم.
 
احمد عرب‌لو: داستان کوتاه نیازمند توجه و جلب مخاطب است

احمد عرب‌لو، نویسنده و عضو هیئت مدیره بنیاد ادبیات داستانی گفت: متاسفانه این روزها داستان کوتاه در دوران افول خود به سر می‌برد و نیاز است حرکتی در آن به وجود بیاید. این همایش فرصت خوبی برای توجه به داستان کوتاه است.

وی تصریح کرد: باید جایی باشد تا به داستان کوتاه توجه کند تا نسبت به رمان عقب نماند. حال که این فرصت به وجود آمده باید آن را غنیمت شمرد و نهایت استفاده را از آن کرد. بنیاد ادبیات داستانی تمام تلاش خود را برای گستردگی تبلیغات این همایش انجام می‌دهد و تلاش می‌کند این همایش به خوبی برگزار شود و تاثیرگذار باشد.

این نویسنده در ادامه افزود: یکی از دلایل افول داستان کوتاه، گرایش نویسندگان به نوشتن رمان است؛ چرا که نوشتن رمان راحت‌تر است. در رمان دست نویسندگان باز است و می‌توانند فضا و شخصیت‌ها را راحت‌تر بسازند، اما داستان کوتاه قالبی است که نویسندگان سختی بیشتری برای نوشتن آن متحمل می‌شوند.
وی ادامه داد: حیف است داستان کوتاه در سایه رمان گم شود. داستان کوتاه قدرت تاثیرگذاری بیشتر و بهتری از رمان دارد و بهتر است بیشتر به آن توجه کنیم.

عضو هیئت مدیره بنیاد ادبیات داستانی یکی دیگر از دلایل افول داستان کوتاه در کشور را وجود فضاهای مجازی دانست و عنوان کرد: فضاهای مجازی در عین مفید بودن مضرات زیادی دارند. گسترش وبلاگ‌نویسی باعث شده گرایش به داستان کوتاه کم شود. ما سعی داریم در حین برگزاری این همایش به این آسیب‌ها و مشکلات توجه کنیم و راهی برای رفع آنها پیدا کنیم.

عربلو تصریح کرد: تازه اول راه هستیم و این همایش شروعی است برای پرداختن به داستان کوتاه. فراموش نکنیم در این میان به مخاطب هم توجه کنیم. همه هدف ما از برگزاری این همایش جلب توجه مخاطب به داستان کوتاه است. اگر داستان کوتاه خوبی منتشر شود بدون شک خوانندگان هم به سوی آن جلب می‌شوند. ما در این همایش سعی می‌کنیم به تمامی این موضوعات توجه کنیم تا داستان کوتاه در کشور روح تازه‌ای بگیرد.

احد گودرزیانی: نقد درست وضعیت ادبیات داستانی ما را بهبود می‌بخشد

گودرزیانی، نويسنده و روزنامه‌نگار این همایش را نقطه آغازي ديگر در فضاي ادبي كشور خواند و عنوان کرد: اگر این همایش با برنامه‌ریزی و معیارهای حرفه‌اي برگزار شود بدون شک مفید است و این همایش را می‌توان شروع خوبی برای گام‌های بعدی در راه بهبود وضعیت ادبیات داستاني کشور دانست. زيرا توجه نویسندگان و مخاطبان را به داستان کوتاه جلب می‌کند.

وی افزود: داستان کوتاه مدخل مناسبي برای ورود به ادبیات داستانی است و به نویسندگان جوان کمک می‌کند با نگاه تخصصی وارد این عرصه شوند و با انگیزه کار کنند. اگر همایش داستان کوتاه ایران نگاهی فراگیر به داستان کوتاه داشته باشد، مسیر تازه‌اي در رشد ادبیات داستانی ايران باز مي‌كند.

گودرزیانی به ضعف نقد در حوزه ادبیات داستانی اشاره و تصریح کرد: امروز جای نقد در ادبیات ما خالی است. اگر به بهانه این همایش فضایی ایجاد شود تا نقد دقیق و درستی بر روی آثار انجام شود، وضعیت داستان کوتاه ما بهتر خواهد شد.

گودرزیانی نحوه برگزاری این همایش را مهم خواند و گفت: این همایش باید با ارائه تحليل و آمار دقیق جایگاه واقعی داستان کوتاه در ادبیات داستانی را مشخص کند. اگر بتوان نظرات و تحلیل‌های تخصصی ارائه شده را در قالبی مشخص تدوین کرد، بعدها پژوهش‌گران و دانشجویان می‌توانند به آنها و سابقه همایش داستان کوتاه ایران رجوع و اعتماد کنند.
 
زهرا پورقربان: مباحث تئوری و نظری در داستان کوتاه به شدت احساس می‌شود

پورقربان ارتباط نویسندگان با یکدیگر را ضروری خواند و گفت: برگزاری چنین همایشی ضروری است به شرطی که هدفمند برگزار شود و برگزارکنندگان صرفا برای ارتقای داستان کوتاه تلاش کنند.

وی افزود: در کنار این‌ها ما نیازمند نقد و بررسی سالم آثار هستیم. اگر می‌خواهیم داستان کوتاه پیشرفت کند باید فضایی را به وجود بیاوریم تا نقد درست صورت بگیرد و در آن تمامی مسائل مطرح شود تا سازنده و موثر باشد.

پورقربان توجه به جریان جدید داستان‌نویسی را یکی دیگر از ضروریات و مباحث قابل بررسی در این همایش خواند و گفت: ما باید داستان‌های مدرن و پست‌مدرن را تعریف کنیم، باید فضاسازی، شخصیت‌پردازی، ساختار و فرم را در این آثار بررسی کنیم. این طور نباشد که تنها از ادبیات غربی تقلید کنیم و در انتها اثری فاقد ارزش‌های ادبی منتشر کنیم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار