کد خبر:۱۷۱۳۹۶

کسب رتبه 30 ایران در صادرات مواد غذایی

سازمان تجارت جهانی (WTO)، در بخشی از گزارش خود موسوم به « آمار تجارت جهانی ۲۰۱۱»، صادرات و واردات غذای ایران در سال ۲۰۱۰ را به ترتیب 4.7 میلیارد و ۸ میلیارد دلار اعلام، و ایران را سی امین صادرکننده غذا در جهان معرفی کرد.
به گزارش گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»، ایران در سال ۲۰۱۰ ، حدود 4.738 میلیارد دلار مواد غذایی به جهان صادر کرده که این مقدار،  4.7 درصد کل صادرات ایران بوده و صادرات غذای ایران در سال ۲۰۰۹ نیز 3.592 میلیارد دلار اعلام شده است.

سازمان تجارت جهانی در گزارش خود، صادرات و واردات غذای ایران در سال ۲۰۱۰ را به ترتیب 4.7 میلیارد و ۸ میلیارد دلار اعلام، و ایران را سی امین صادرکننده غذا در جهان معرفی کرد.

بر این اساس ، ایران در میان 60 کشور صادرکننده مهم غذا در جهان ، رتبه ۳۰ را به دست آورد.
 
سازمان تجارت جهانی اعلام کرد: خالص واردات غذا به ایران در سال ۲۰۱۰ ، کمتر از ۴ میلیارد دلار، و واردات مواد غذایی توسط ایران در سال ۲۰۱۰ نیز 8.156 میلیارد دلار است که این مقدار، 12.5 درصد کل واردات ایران بوده است.

واردات مواد غذایی ایران در این سال که نخستین سال اجرای قانون هدفمندی یارانه ها بود ، در مقایسه با سال پیش از آن ، حدود یک میلیارد دلار کاهش یافته است.

ایران در سال ۲۰۱۰، حدود 9.188 میلیارد دلار غذا وارد کرده بود.

بر اساس این گزارش، ارزش کل غذای صادر شده در جهان در سال 2010 ، برابر با 910 میلیارد دلار بوده است که اتحادیه اروپا با 450 میلیارد دلار و افزایش 5 درصدی در مقایسه به سال پیش از آن؛ آمریکا با 112 میلیارد دلار و افزایش 15 درصدی؛ و برزیل با صادراتی به ارزش 61 میلیارد دلار و افزایش 17 درصدی، رتبه‌ های نخست تا سوم بزرگ ترین صادرکنندگان غذا در جهان را کسب کرده اند.
 
در گزارش wto پس از برزیل ، چین با صادراتی به ارزش 44 میلیارد دلار در جایگاه چهارم، کانادا با 37 میلیارد دلار صادرات در رتبه پنجم و آرژانتین با صادراتی به ارزش 34 میلیارد دلار در جایگاه ششم قرار گرفته اند. این 3 کشور به ترتیب با افزایش 25، 12، 22 درصدی در صادرات خود، نسبت به سال 2009 روبرو بوده‌اند.

رتبه‌های هفتم تا پانزدهم نیز به ترتیب به کشورهای اندونزی، تایلند، مالزی، استرالیا، هند، مکزیک، نیوزیلند، ترکیه و روسیه تعلق گرفته است.

براساس گزارش wto، صادرات غذای اندونزی با 28 درصد افزایش نسبت به سال پیش از آن برابر با 26 میلیارد دلار بوده است و ارزش صادرات تایلند نیز با افزایش 13 درصدی به 25 میلیارد دلار رسیده است.

مالزی افزایش 34 درصدی در صادرات غذا به ارزش 24 میلیارد دلار و استرالیا افزایش 10 درصدی برابر با 22 میلیارد دلار را تجربه کرده‌اند.

صادرات غذا از هند با افزایش 30 درصدی، و مکزیک با افزایش 12 درصدی برابر با 18 میلیارد دلار بوده است.
 
ارزش صادرات نیوزیلند نیز برابر با 16 میلیارد دلار بوده است که افزایش 25 درصدی را تجربه کرده است.

دو کشور ترکیه و روسیه نیز صادراتی به ارزش 12 میلیارد دلار داشته‌اند که ترکیه افزایش 12 درصدی و روسیه کاهش 11 درصدی روبرو بودند.

در بخشی از گزارش سازمان تجارت جهانی ، 15 کشور نخست واردکننده غذا به ترتیب اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن، چین، روسیه، کانادا، مکزیک، کره، هنگ‌ کنگ، مالزی، عربستان، هند، اندونزی، امارات و سوئیس اعلام شده اند .

اتحادیه اروپا 469 میلیارد دلار واردات غذا داشته که در مقایسه با سال 2009، با افزایش 3 درصدی رو به رو شده است. پس از آن ، آمریکا با افزایش 12 درصدی و وارداتی برابر با 97 میلیارد دلار ، در رتبه دوم قرار گرفته است.

جایگاه سوم این گزارش، از آن ژاپن با وارداتی به ارزش 64 میلیارد دلار شده که رشد 11 درصدی را کسب کرده است .

چین با وارداتی به ارزش 60 میلیارد دلار و رشد 32 درصدی، روسیه با وارداتی به ارزش 34 میلیارد دلار و رشد 26 درصدی و کانادا با رشد 11 درصدی و وارداتی برابر با 28 میلیارد دلار در جایگاه‌ های بعدی قرار گرفتند.

ارزش واردات کره برابر با 19 میلیارد دلار، هنگ‌ کنگ برابر با 18 میلیارد دلار؛ و مالزی برابر با 13 میلیارد دلار است که هر 3 کشور به ترتیب افزایش 20 ، 18 ، 29 درصدی را شاهد بوده‌ اند.

واردات عربستان سعودی با رشد 15 درصدی و هند با افزایش 17 درصدی، برابر با 12 میلیارد دلار بوده است . اندونزی و امارات نیز وارداتی به ارزش 11 میلیارد دلار و رشد 33 و 12 درصدی را تجربه کرده‌ اند.

عربستان با جمعیت کمتر از ۲۰ میلیون نفر ، یازدهمین واردکننده بزرگ غذا در جهان شناخته شده و امارات هم در رتبه چهاردهم قرار گرفته است که البته بخش زیادی از واردات غذای امارات صادرات مجدد می شود.
 
واردات سوئیس افزایشی 4 درصدی داشته و به ارزش 10 میلیارد دلار رسیده است.

بر اساس گزارش wto در «آمار تجارت جهانی ۲۰۱۱»، ارزش کل واردات 15 کشور نخست واردکننده غذا در جهان 873 میلیارد دلار و خالص واردات غذای ایران ، کمتر از ۴ میلیارد دلار بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار