بهمنی، افزایش نرخ ارز را یک شمشیر دولبه خواند و گفت: اگرچه افزایش نرخ ارز صادرات را افزایش می دهد اما از آنجا که 85 درصد واردات ما کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه است، قطعاً روی قیمت تولید اثر خواهد گذاشت و در دراز مدت به ضرر اقتصاد کشور است.
به گزارش گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»، رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک های مرکزی به مواردی مانند اشتغال، رشد اقتصاد، ثبات قیمت ها و ثبات بازارهای مالی و ارزی توجه ویژه دارند، گفت: ذخایر طلای کشور از مدت ها قبل پیش بینی و تامین شده است.
محمود بهمنی با اشاره به اینکه از سه سال گذشته ذخایر طلای کشور را تامین کردیم، گفت: چند صد تن طلا خریداری و سیاست تغییر سبد ارزی هم موجب سودآوری برای کشور شده است.
وی با اشاره به کاهش رشد نقدینگی از 15 درصد در پایان دی ماه سال گذشته به 11 درصد در پایان دی ماه امسال خاطرنشان کرد: این امر ناشی از تزریق طلا و ارز به بازار بوده است.
بهمنی درباره علت متوقف شدن پیش فروش سکه با سررسید چهارماهه خاطرنشان کرد: این امر به معنای نبود ذخایر طلای کشور نیست بلکه به دلیل نداشتن امکان تولید در زمان مقرر است.
وی با اشاره به رشد 5/5 درصدی اقتصادی ایران آن را با توجه به رشد منطقه و شرایط خاص کشور مطلوب دانست.
رئیس کل بانک مرکزی، ایجاد شبکه الکترونیک پرداخت کارتی در بانک مرکزی را قابل تحسین دانست و افزود : با این شبکه ، سیستم پرداخت ها یکپارچه خواهد شد و شهروندان با هر کارتی در پایانه های فروش می توانند از یک پایانه فروش POS استفاده کنند.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه پرتال ارزی گفت:با این سامانه انجام ثبت صوری اسناد اعتباری LC داخلی امکان پذیر نخواهد بود. رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در چند دهه اخیر سیاستگذاران به سیاست های پایداری قیمتها توجه ویژه ای داشته اند، چون بی ثباتی قیمت ها موجب بی اطمینانی در سرمایه گذاری و رشد اقتصادی می شود.
وی با اشاره به اینکه بانک های مرکزی دنیا با برقراری یک سیستم مالی پایدار درصدد پیشگیری از بحران های مالی هستند، خاطرنشان کرد: بحران های مالی پیامدهای جبران ناپذیری بر رشد اقتصادی خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ابزارهای کنترلی سیاستهای پولی از جمله نرخ سود سپرده ها گفت: بالا بودن نرخ سود سپرده ها اگرچه موجب افزایش نرخ سود تسهیلات می شود اما با نرخ تورم 20.6 درصد در پایان آذر و 21 درصد در پایان دی ، پرداخت نرخهای سود کوتاه مدت 6 درصد و یک ساله 12.5 درصد بیمعنی خواهد بود و این پول به سمت سایر بازارها مثل سفته بازی، سوداگری و سکه و ارز سرازیر میشود. بهمنی با ذکر این که نرخ سود سپرده ها در گذشته غالبا منفی بوده است، افزود: در این زمینه بحث عدالت مطرح می شود و باید ارزش پول سپرده گذار را حفظ کنیم که مبین افزایش نرخ سود سپرده ها است.
وی با اشاره به اینکه انتشار اوراق مشارکت از ابزارهای مناسب سیاست های پولی است، افزود: در این زمینه بانک مرکزی بر اساس واقعیت های بازار باز عمل خواهد کرد و با ارائه مجوز گواهی سپرده های عام و خاص به بانک ها از این ابزار استفاده می شود، زیرا معتقدیم با این ابزار تغییری در حجم پول جامعه به وجود نخواهد آمد و آنچه جذب می شود دوباره در بخش های اقتصادی مصرف خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی در باره ساماندهی نقدینگی خاطرنشان کرد: سیاست بانک مرکزی در این زمینه کنترل و هدایت نقدینگی به سمت تولید است.
بهمنی، افزایش نرخ ارز را یک شمشیر دولبه خواند و افزود: اگرچه افزایش نرخ ارز صادرات را افزایش می دهد اما از آنجا که 85 درصد واردات ما کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه است، قطعاً روی قیمت تولید اثر خواهد گذاشت و در دراز مدت به ضرر اقتصاد کشور است.