معاون هنري وزير ارشاد در خصوص بالا بودن قيمت آثار ارائه شده در جشنواره مد و لباس فجر گفت: كاهش قيمت اين آثار و ارزان شدن آن نياز به حمايت وزارت صنايع و توليد انبوه آن دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، شاه آبادي در نشست خبري نخستين جشنواره مد و لباس فجر كه امروز در تالار وحدت برگزار شد، گفت: بيش از 5 سال است كه موضوع مد و لباس در دستور كار معاونت هنري وزارت ارشاد قرار گرفته و در يك سال اخير اقدامات موثري در اين حوزه انجام شد كه نشان از عزم مديران براي سامان دهي مد و لباس و استفاده از ظرفيت كشور در اين زمينه و توجه ويژه به مقوله عفاف و حجاب است.
وي افزود: نخستين جشنواره مد و لباس ايراني 11 تا 18 اسفندماه در سالن حجاب برگزار ميشود.
شاه آبادي اضافه كرد: اقدامات صورت گرفته در اين حوزه با استقبال كم نظير مخاطبان مواجه شد كه نشان از نياز و خلاء موجود در حوزه مد و لباس است و وزارت ارشاد براي اينكه به نياز روحي مخاطبان پاسخ دهد نمايشگاه و جشنواره مد و لباس فجر را در دستور كار خود قرار داده است كه برگزاري اين نمايشگاه پاسخي به نياز مخاطبان است.
معاون هنري وزير ارشاد از ديگر اهداف اين جشنواره را دسترسي آسان به پوشاك مناسب، اصلاح پوشش جامعه و تطبيق بيشتر با هنجارهاي اجتماعي دانست و گفت: برگزاري جشنواره مد و لباس با تمركز بر «چادر در ماه رمضان و مانتو در آبان ماه» و در نهايت برگزاري نخستين جشنواره مد و لباس فجر با موضوع «لباس اجتماع» اولين حركت را براي دسترسي به اين اهداف و رقابت بين طراحان ايجاد كرد.
وي اضافه كرد: اثر توليد شده طراحان كه از ظرافت خاص ايراني برخوردار باشد، قطعاً از سوي كارگروه مد و لباس جشنواره براي توليد انبوه ارائه خواهد داد.
شاه آبادي در خصوص قيمت آثار ارائه شده در اين نمايشگاهها نسبت به آثار معمولي و گرانتر بودن آنها گفت: قطعاً اگر اين اثرها مورد حمايت قرار گيرند و يك بستر قانوني براي توليد انبوه آنها ايجاد شود به ارائه ارزانتر آن كمك موثري ميكند، بنابراين بايد فرصت تجاري سازي براي اين كالاها و چاپ ژورنال آن فراهم شود تا بتوانيم با قيمت مناسب در جامعه عرضه كنيم.
معاون هنري وزير ارشاد با اشاره به اينكه با گذشت بيش از يك سال ما هنوز ژورنال چاپ شده تصويري رسمي از اين آثار نداريم، گفت: ميخواهيم به سمتي برويم كه مدلها توسط وزارت صنعت و تجارت مورد حمايت قرار گيرد و با چاپ ژورنال آن فرصت توليد و توزيع آنها در كشور فراهم شود.
وي در خصوص برگزاري نمايشگاه پوشاك آقايان نيز گفت: به دليل محدود بودن امكانات فاز اول برگزاري اين جشنواره مربوط به پوشش بانوان و اجتماع است و اگر اين ظرفيت را بيشتر كنيم سال آينده قطعاً به اين بخش نيز ميپردازيم و با شركت بيش از 700 تا 1000 طراح بستر برگزاري جشنواره پوشاك آقايان را نيز فراهم خواهيم كرد.
شاه آبادي يادآور شد: هدف ما از برگزاري اين جشنواره اين است كه اجباري از پوشش را با سليقه معين از مخاطب و براساس نيازهاي مخاطبان در جامعه ارائه دهيم.
معاون هنري وزير ارشاد در خصوص تعيين موضوع اين دوره از جشنواره با عنوان لباس اجتماع گفت: تعيين موضوع محدوديت ايجاد ميكند كه در زمينه چادر، مقنعه و مانتو طراحان ما اثرات مناسبي را ارائه دهند.
وي وظيفه جشنواره را شناسايي ظرفيتها و آثار برتر عنوان كرد و گفت: به دليل اينكه امروزه ما مصرف كننده طراحيهاي غربي هستيم اين جشنواره را برگزار كرديم تا بتوانيم با بسيج شدن جامعه طراحان، طراحي بومي را با مدلهايي كه با هنجارهاي ما سازگار باشد ارائه دهيم.