مرکز تحقیقات سرن در سوییس، نتایج آزمایشات به دست آمده مبنی بر سریعتر بودن حرکت ذرات بنیادین «نوترینو» نسبت به سرعت نور را ناشی از یک اشتباه فنی اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بینالملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری ناسا نیوز، مرکز تحقیقات سرن در سوییس، نتایج آزمایشات به دست آمده مبنی بر سریعتر بودن حرکت ذرات بنیادین «نوترینو» نسبت به سرعت نور را ناشی از یک اشتباه فنی اعلام کرد.
به موجب اطلاعیه ای که بر روی سایت این موسسه تحقیقات هسته ای اروپایی قرار داده شده است، وصل شدن اشتباه یک کابل رابط میان یک کامپیوتر و یک جی پی اس ماهواره ای هنگام انجام این آزمایشات، علت اصلی این نتیجه به دست آمده بوده است.
در ماه سپتامبر، دانشمندان این مرکز تحقیقاتی ذراتی از نوترینو را از طريق یک شتاب دهنده زیرزمینی از این آزمایشگاه که در ژنو قرار دارد به آزمایشگاه «گران ساسو» در ایتالیا ارسال کردند که پس از آن اعلام شد این ذرات با سرعتی «بیش از سرعت نور» فاصله 730 کیلومتری بین این دو آزمایشگاه را طی کرده اند.
سرن که نام سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای است، بزرگترین آزمایشگاه فیزیک ذره ای جهان است که در سال 1954 در بخش شمال شرقی شهر ژنو در کشور سوییس در مجاورت مرز فرانسه ایجاد شد.
در حال حاضر 20 کشور اروپایی عضو این سازمان بوده و بیش از 2600 کارمند به طور تمام وقت و همچنین حدود 7931 دانشمند و مهندس در آن مشغول کار هستند.
فعالیت اصلی سرن ساخت تجهیزات شتاب دهنده ذرات و دیگر زیربناها و تجهیزاتی است که برای تحقیقات فیزیکی در انرژی های بالا استفاده می شوند.
به عنوان یک تاسیسات جهانی، سرن نه تحت حوزه قضایی و حکومتی دولت سوییس و نه تحت نظارت دولت فرانسه اداره می شود. کمک اعانه کشورهای عضو در سال 2008، جمعا معادل 664 میلیون یورو و یا معادل يك میلیارد دلار آمریکا بوده است.