کد خبر:۱۷۵۱۰۵
ولایتی در برنامه «دیروز، امروز، فردا»:

حضور مردم در 12اسفند پرشورتر خواهد بود/مجلس مصر از ایران الگو گرفته/ایران، هدف جدی فشار غرب بر سوریه است

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری تصریح کرد: ما مطمئنیم که مردم 12 اسفند حضوری پرشور خواهند داشت؛ زیرا انقلاب و کشور متعلق به خود مردم است و در خصوص حفظ متعلقات خودشان تردید نخواهند کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی پنج شنبه شب در برنامه «دیروز، امروز، فردا» در خصوص اهمیت و جایگاه مجلس گفت: مجلس عصاره فضائل ملت است که طی آن عصاره فضائل تمام ملت در یک جا و در زیر یک سقف جمع شده است و وظیفه آن نیز در دو چیز خلاصه می شود؛ یکی وضع قانون و دیگری نظارت بر اجرای قانون.

 مجلس به معنای واقعی از زمان جمهوری اسلامی شروع شد

وی در ادامه بیان داشت: مجلس به معنای واقعی از زمان جمهوری اسلامی شروع شد؛ در زمان مشروطه چه آن زمان که مجالس بر اساس آزادی مردم در دادن رای شکل گرفت و چه مجالس فرمایشی، این طور نبود که مذاکرات مجلس به شکل مستقیم از رادیو پخش بشود، این طوری سانسور سخنان نمایندگان کاملا منتفی می شود.

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: در طول تاریخ، نظام پارلمانی ما چه در مشروطه در گذشته و چه در جمهوری اسلامی در امروز، فراز و نشیب هاب زیادی داشته است.

ولایتی در خصوص مجلاس قبل از انقلاب و کارکردها و تاثیرات مثبت آنها، یادآور شد: در زمان مشروطه اولین مجلس پس از زحمات زیاد و فداکاری فراوان در سال 1285 شمسی تاسیس شد؛ یک سال بعد از تشکیل مجلس قرارداد 1907 بین انگلیس و روس امضا شد تا ایران را بین خودشان تقسیم کنند؛ اما مجلس شورای ملی به محض مطلع شدن از این قضیه شروع به مخالفت کرد.

وی ادامه داد: در این هنگام روس ها محمدعلی شاه را مجبور کردند که مجلس را به توپ ببندد و انگلیسی ها هم با سکوت خودشان به این کار رضایت دادند.

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری همچنین بیان داشت: در سال 1290 شمسی روس ها به ایران اولتیماتوم دادند که یا مورگان شوستر را ظرف چند ساعت اخراج کند یا اینکه آنها ایران را اشغال خواهند کرد، هرچند صمصام السلطنه این را پذیرفت ولی مجلس به اتفاق آرا آن را رد کرد برای همین وی مجلس را منحل کرد.

مجلس در سال 1290 جلوی اولتیماتوم روس ها ایستاد


ولایتی اظهار داشت: این از نکات مثبت مجلس بود یعنی در آن شرایط سخت که مردم با آن مواجه بودند مجلس که عصاره ملت بود جلوی اولتیماتوم روس ها ایستاد و آنها نتوانستند مجلس را قانع کنند که این اولتیماتوم را بپذیرد برای همین مجبور شدند مجلس را منحل کنند.

وی ادامه داد: 13 سال بعد از مشروطه قرارداد 1919 بین انگلیس و وثوق الدوله امضا شد که در آن زمان مجلس که در راس آن مدرس قرار داشت آنچنان با این قرارداد مخالفت کرد که انگلیسی ها عقب نشستند.

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری گفت: از سال 1304 شمسی که رضاخان تاجگذاری کرد به بعد عملا دیگر مجلس به معنای واقعی وجود نداشت، رئیس مجلس زمان رضاشاه محمد تدین بود وی یکی از کسانی بود که در قرارداد وثوق الدوله پول گرفته بود و هر چیزی که رضاشاه می گفت خودش و مجلس عمل می کرد و هرگاه افرادی مثل مصدق، مدرس  و یا میرزازاده عشقی مخالفت می کردند با تبعید و قتل و ترور  همه را خفه می کردند.

ولایتی در ادامه افزود: در آن زمان قرارداد نفتی ایران و انگلیس در سال 1312 امضا شد که طی آن 90 درصد منافع نفتی ایران از آن انگلیس می شد و 10 درصد برای ایران باقی می ماند، وقتی از تقی زاده پرسیدند که چرا امضا کردی گفت ما آلت فعل بودیم که این کلام تقی زاده در تاریخ معروف است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1323 که هنوز جنگ جهانی دوم تمام نشده بود، نمایندگان انگلیس و آمریکا آمدند که امتیاز نفت جنوب شرقی را بگیرند از آن طرف هم نمایندگان روس آمدند که امتیاز نفت شمال را بکیرند، که مجلس با هر دو مخالفت کرد و این در حالی بود که کشور در اشغال متفقین بود ولی مجلس مقاومت کرد و امتیاز نفت را نداد.

 ساعد، اسرائیل را با گرفتن 100 هزار دلار به رسمیت شناخت

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری ادامه داد: این قضیه ادامه داشت تا رسید به سال 1328 که ساعد مراغه ای، نخست وزیر شد، ساعد یک شخصیت عجیب و وابسته ای بود که به عنوان مثال اسرائیل را در زمان حکومت خودش با گرفتن 100 هزار دلار به رسمیت شناخت، این آدم یک قرارداد الحاقی به نام گس گلشائیان را امضا کرد بعد آن را  برای تصویب به مجلس آورد که مجلس پانزدهم به آن رای نداد، مجلس شانزدهم هم به آن رای نداد.

ولایتی افزود: به خاطر همین انگلیسی ها ناچار شدند که کودتای سفید را ترتیب بدهند؛ ولی در تاریخ 24 اسفند مجلس یکپارچه به ملی شدن صنعت نفت رای داد و 29 اسفند توسط سنا تصویب شد  و سرانجام نفت در زمان مجلس هجدهم ملی شد.

وی همچنین در ادامه سخنان خود در خصوص عملکرد مجلس بعد از انقلاب اسلامی گفت: در زمان جنگ مجلس با تمام وجود از دولت پشتیبانی کرد که اگر این نبود امکان نداشت که 8 سال دفاع جانانه را ساماندهی کرد.

 در سال 1360 مجلس یک کار کارستان انجام داد

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: در سال 1360 مجلس یک کار کارستان انجام داد و آن برکنار کردن بنی صدر بود؛ جز 11 نفر که 10 نفر ممتنع رای دادند بود و یک نفر مخالف بود، بقیه نمایندگان با استیضاح بنی صدر موافت کردند و من اولین نفری بودم که در مخالفت با وی صحبت کردم.

مجلس ششم مطلوب انقلاب و ملت نبود

ولایتی همچنین به مجلس ششم اشاره کرد و گفت: شرایط مجلس ششم آن طوری نبود که مطلوب انقلاب و ملت باشد.

وی در ادامه در خصوص شرایط امروز کشورمان در منطقه و جهان گفت: باری که بر دوش نظام جمهوری اسلامی ایران است سنگین تر از هر زمان دیگری در تاریخ انقلاب در تاریخ معاصر و حتی در طول تاریخ ایران پس از اسلام است.

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: ایران امروز به لحاظ هویت ملی یک کشور قوی است، یک ملت منسجم، مقتدر، مستقل و کاملا ایستاده و پایدار در برابر تهدیدات کسانی که به این کشور طمع دارند و انواع تهدیدات و فشار را وارد می کنند ولی ملت ایران همه آنها را خنثی و بی اثر کرده است.

مجلس مصر از مجلس ایران الگو گرفته است

وی با اشاره به تحولات رخ داده در کشورهایی مثل مصر، تونس و لیبی گفت: به عنوان مثال در مصر از یک طرف مردم با تلاش بسیار کار را پیش می برند و از آن طرف هیئت نظامی بازمانده زمان مبارک است و برای همین بسیار تلاش کردند و سرانجام توسط مردم مجلس مصر تشکیل که این باز اهمیت مجلس را می رساند و در حقیقت از مجلس ایران الگو گرفته شده است به طوری که رهبر اخوان المسلمین و رئیس الازهر گفتند که قانون اساسی ما باید برگفته از قرآن و احکام اسلامی باشد.

یکی از کشورهای همسایه در زمان جنگ از فروختن وانت به ما خودداری کرد

ولایتی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در زمان جنگ که احتیاج ما به امکانات دفاعی فوق العاده بود حتی موقعی می شد که یکی از کشورهای همسایه که قرار بود به ما وانت بفروشد نفروخت و گفت که شما ممکن است از وانت در جبهه برای نقل و انتقال ادوات و سربازها استفاده کنید و یک کشور دیگر هم اجازه نمی داد که ما امکاناتی که برای سنگرسازی است مانند سیم خاردار از خاک کشورش عبور دهیم و می گفتند که اینها در جنگ کاربرد دارد و ما بیطرف هستیم و همان کشور اسلحه های فراوان به عراق می داد، این ها را ما تجربه کردیم.

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: دشمنان از هیچ کاری علیه ایران فروگذاری نکردند در سازمان ملل متحد در تحریم ها و غیره و اگر هم کاری نکرده اند زورشان نرسیده است.

هدف جدی فشار غرب بر سوریه، ایران است

وی ادامه داد: اگر می بینید که به سوریه فشار می آورند در حقیقت هدف جدی تر آنها ایران است برای اینکه ایران مرکز و محور مقاومت در برابر امریکا، صهیونیسیم و کل متحدان آمریکا در منطقه و غرب در برابر فلسطین، لبنان و مناطق آزاد شده است، این ها برای اینکه این حلقه را بشکنند به سوریه هجوم آوردند.

ولایتی در خصوص پیام راهپیمایی 22 بهمن گفت: دشمنان یک سال علیه نظام تبلیغات می کنند اینکه مردم را از نظام  بریدند و دیگر به آن اعتماد ندارند ولی مردم ما مردم با بصریتی هستند؛ آمریکایی اگر 240 سال سابقه سیاسی، فرهنگی و تمدنی دارند مردم ما 10 هزار سال سابقه دارند و بصیرتشان بالاتر است.

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: مردم ما با بصیرتی که دارند و لو اینکه ممکن است نسبت به بعضی از عملکردهای مسئولان انتقاد هم داشته بشاند، آنجا که منافع ملی در میان است، آنجایی که حراست از  انقلاب اسلامی در میان است، آنجا که تمامیت ارضی در میان است و آنجایی که هویت ایرانی و اسلامی در میان است کوتا نمی آیند.

وی افزود: مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن نیز بر اساس تخمین ها حضورشان بیشتر از گذشته بوده است.

ملت ایران در تقابل با دشمنان متحد هستند

ولایتی بیان داشت: ممکن است ما در درون با هم اختلاف سلیقه داشته باشیم اما در تقابل با دشمنان متحد هستیم این پیام راهپیمایی 22 بهمن است.

کشورهای منطقه به انتخابات ما چشم دوخته اند

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در خصوص اهمیت و حساسیت انتخابات 12 اسفند گفت: این انتخابات ویژگی خاص خودش را دارد از یک سو ما به عنوان الگوی کشورهای دیگر قرار داریم یعنی آنها منتظرند تا ببینند که ما چکار می کنیم آیا در قضیه انتخابات مردم همچنان پایبند این نظام هستند و می آیند و شرکت می کنند و اعتماد خودشان را با انتخاب نمایندگان به نظام نشان می دهند یا نه؟ این یک بخش از حساسیت مسئله است.

وی ادامه داد: مطلب دیگر اینکه شما امروز می بینید که بیش از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر مجموعه غربی ها و عواملشان در منطقه دست به دست هم داده اند برای اینکه آنچه که در منطقه احساس خطر می کند در مقابل آن بیاستند و آن چیزهایی که از دستشان رفته بلکه بخشی از آن برگردانند.

ولایتی یادآور شد: امروزه آمریکایی ها، انگلیس ها، فرانسوی و اسرائیلی ها دست به دست هم داده اند که نگذارند این کاروان بیداری اسلامی و این نهضت بیداری اسلامی به ثمر برسد و گام های بعدی هم برداشته شود؛ برای همین با تمام وجود فشار می آورند پول خرچ می کنند و از تبلیعات صوتی و تصویری استفاده می کنند.

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری گفت: لذا فشار بیش از هر زمان دیگری بر کل جهان اسلام بخصوص خاورمیانه است و هیچ گاه تمرکز دشمنان اسلام در خاورمیانه مثل امروز این مقدار انبوه، متراکم و پیچیده نبوده است.

وی تصریح کرد: در یک چنین شرایط پیچیده ای حساسیت انتخابات مجلس نهم بیش از هر مجلس دیگری است.

ولایتی اظهار داشت: این نهضت بیداری اسلامی دو بخش دارد یک بخش سلبی که نفی تسلط استثمار و صهیونیست بر کشورهای اسلامی است و بخش ایجابی یا اثباتی که این را می گوید که نظام فعلی باید برداشته شود و اسلام جایگزین آن شود.

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی ادامه داد: الان همه یک حرف واحد را می زنند مثلا در تونس مشاهده می کنیم که مردم به قانون اساسی رای داده اند که در چارچوب قوانین اسلامی است و یا 77 درصد مردم مصر به قانون اساسی اسلامی شده رای داده اند.

وی تصریح کرد: در این شرایط که ایران نقش محوری دارد که فقط در حوزه آرمانی خلاصه نمی شود بلکه در حوزه های دیگر از جمله نظامی، سیاسی، فناوری و علمی نیز ایران قدرت اول منطقه غرب آسیاست، انتخابات نقش تعیین کننده ای ایفا می کند.

ولایتی بیان داشت: کشوری با این اقتدار ایستاده و حرف خود را می زند که هم به لحاظ توجه به آرمان های اسلامی و هم به لحاظ اقتدار در حوزه های دیگر که در سایه همین آرمان اسلامی بوجود آمده است، توجه همه را به خود معطوف کرده است؛ به خاطر همین انتخابات مجلس نهم در این مقطع حساس است.

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی بیان داشت: امیدواریم که همه ما به نمایندگانی رای بدهیم که پایبند به اسلام و وفادار به جمهوری اسلامی، قانونی اساسی و ولایت فقیه باشند و تجربیاتی که مردم از گذشته آنها دارند حاکی از صلاحیت و توانمندی  آنها در مشارکت اداره کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: تجربه ای که ما از  غربی ها داریم این است که هر اتفاق مشعشعی که 12 اسفند بیافتد آنها تعریف نخواهند کرد ما در طول هشت سال جنگ در یکی دوسال اول مشکلاتی داشتیم ولی شش سال بعد همواره پیروزی از آن جمهوری اسلامی بود یک دفعه نشد که اینها بگویند که ایران از خودش اقتدار نشان داده است.

مردم 12 اسفند حضور پرشور در انتخابات خواهند داشت

ولایتی در خصوص پیش بینی خود از میزان مشارکت مردم در انتخایات گفت: ما مطمئنیم که انشاءالله مردم 12 اسفند حضور پرشور در انتخابات خواهند داشت برای اینکه انقلاب و کشور متعلق به خود مردم است در خصوص حفظ متعلقات خودشان مردم تردید نمی کنند می آیند و رای می دهند و به اینکه رادیو و تلویزیون غربی چه می گوید توجهی نخواهند کرد.

وی در پایان گفت: اینها در ظاهر تعریفی از این حضور مردم نخواهند کرد ولی پشت صحنه حتما حساب خواهند کرد، محاسبه کنند که همچنان مردم ایران از این نظام با همه آرمان ها و اهدافی که دارد حمایت می کنند که یکی از اهداف ما حمایت از کشورهایی است که در طریق ثواب در صحنه بین المللی گام بر می دارند و جلوی آمریکا و صهیونیست می ایستند.

مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری بیان داشت: این برای آنها خیلی سنگین است مردم ما این را می دانند و می دانند که بخش مهم از این فشارها بر روی ما به خاطر این است که ما به عنوان بزرگ تر منطقه و قدرتمند ترین کشور اسلامی احساس مسئولیت می کنیم برای کل امت اسلامی؛ البته مردم ایران بارها این را نشان داده اند ولی به هر حال این انتخابات هم نمونه ای دیگر خواهد بود از اینکه به آنهایی که پشت صحنه می نشیند ثابت شود که این مردم همچنان ایستاده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار