آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۵۲
در مذاكرات مشترك هيات‌هاي عالي رتبه ايران و پاكستان مطرح شد

تاکيد تهران و اسلام آباد بر توسعه همکاري هاي منطقه‌اي و جهاني

روساي جمهوري اسلامي ايران و پاکستان در مذاكرات مشترك هيات‌هاي عالي رتبه دو کشور، تعميق و گسترش روابط تهران – اسلام آباد را به نفع كل منطقه دانسته و تصريح کردند: بايد از همه ظرفيت‌هاي اقتصادي و فرهنگي دو كشور براي توسعه روابط منطقه‌اي و جهاني استفاده كنيم.

به گزارش گروه سياسي «شبكه خبر دانشجو»، مذاكرات مشترك هيات‌هاي عالي رتبه جمهوري اسلامي ايران و پاكستان پيش از ظهر دوشنبه به رياست دكتر محمود احمدي نژاد و پرويز مشرف روساي جمهور دو کشور در كاخ رياست جمهوري پاكستان برگزار شد.

احمدي نژاد و مشرف همچنين بر لزوم تسريع در نهايي شدن ايجاد خط لوله صلح ميان ايران، پاکستان و هندوستان تاکيد کردند.

احمدي نژاد با اعلام آمادگي ايران براي همكاري‌هاي گسترده در حوزه انرژي، برق و گاز با كشور پاكستان گفت: ايران پيشرفت و امنيت پاكستان را پيشرفت و امنيت خود مي‌داند و از اين رو دو كشور بايد با توسعه همكاري‌ها در همه زمينه ها ، منطقه را به منطقه اي امن، باثبات و پيشرفته تبديل كنند.

رئيس جمهوري اسلامي ايران با ابراز خرسندي از تفاهمات انجام شده ميان پاكستان و هند براي نهايي كردن پروژه خط لوله صلح تصريح کرد: آغاز عمليات اجرايي خط لوله انتقال گاز پيام روشني خواهد بود براي كساني كه مي خواهند منطقه را ناامن كنند ، خط لوله صلح يك اقدام بزرگ در جهت تحكيم صلح و دوستي در منطقه است.

دکتر احمدي نژاد خط لوله انتقال گاز ميان ايران ، پاكستان و هند را عاملي براي دوستي ملت‌ها و دولت‌هاي اين سه كشور عنوان كرد و اظهار داشت: اميدواريم هرچه زودتر قرارداد خط لوله صلح نهايي و عمليات اجرايي آن آغاز شود؛ ضمن اينکه از حضور كشور چين در پروژه خط لوله صلح استقبال مي کنيم.

رئيس جمهوري اسلامي ايران با قدرداني از موضع پاكستان درخصوص فعاليت‌هاي صلح آميز هسته اي ايران ، تاکيد كرد: قدرت‌هاي استعمارگر در حال اضمحلال هستند و مي خواهند مشكلات خود در منطقه را با توسعه نا امني به ما منتقل كنند اما در دستيابي به اين هدف شكست خواهند خورد و در اين ميان همكاري كشورهاي منطقه براي كاهش آسيب‌هاي اين توطئه بسيار مهم است .

احمدي نژاد با اشاره به ظرفيت بالاي ايران براي گسترش روابط تجاري با پاكستان گفت: با حمايت دولت‌هاي دو كشور همكاري‌هاي دوجانبه ازجمله توسط بخش خصوصي به ويژه در حوزه انرژي افزايش خواهد يافت.

رئيس جمهوري اسلامي ايران همچنين بر لزوم تقويت ثبات و امنيت در افغانستان تاكيد كرد و گفت: تهران همواره خواهان امنيت و دوستي بين سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان بوده است چراكه بيشترين آسيب از ناامني در افغانستان را ايران و پاكستان تحمل مي‌كنند.

احمدي نژاد از پرويز مشرف براي سفر به تهران دعوت كرد.

رئيس جمهوري پاكستان نيز در اين مذاکرات با ابراز خرسندي از سفر رييس جمهوري اسلامي ايران به اسلام آباد، تصريح کرد: ايران و پاكستان مي‌توانند در حل مسالمت آميز مسايل منطقه همكاري داشته باشند.

پرويز مشرف خواستار گسترش سطح روابط سياسي، اقتصادي و تجاري تهران - اسلام آباد شد و گفت: شركت سرمايه‌گذاري مشترك ايران و پاكستان تشكيل شده و هيچ مانعي براي افزايش سطح همكاري‌هاي دو كشور وجود ندارد .

رئيس جمهوري پاکستان همچنين خط لوله صلح را براي پاكستان با اهميت دانست و اظهار اميدواري كرد كه خط لوله صلح بين سه كشور ايران ، پاكستان و هند هرچه زودتر نهايي شود.

مشرف با اشاره به اوضاع منطقه ازجمله در عراق، افغانستان و فلسطين، تاکيد کرد: همه بازيگران خارجي بايد منطقه را ترك كنند.

رئيس جمهوري پاكستان با اشاره به فشارهاي سياسي به ايران درخصوص موضوع هسته‌اي خاطرنشان كرد: اسلام آباد از حق ايران براي استفاده صلح آميز از انرژي هسته‌اي حمايت مي كند.

مشرف گزارشي از تنش زدايي با هند به رييس جمهوري اسلامي ايران ارايه كرد و گفت : روابط پاكستان و هند در بهترين سطح نسبت به گذشته است و به دنبال حل و فصل مسايل باقيمانده در مورد كشمير هستيم.

رييس جمهوري پاکستان از كمك‌هاي ايران به زلزله زدگان و سيل زدگان پاكستان قدرداني كرد و گفت: با توجه به نياز پاکستان به برق خواستار افزايش واردات برق از ايران هستيم./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار