کد خبر:۱۷۶۳۰۸
تحريم ها نشدني است، غربي ها آگاهند
اگرچه اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است ولی این به آن معنی نخواهد بود که تحریم نفتی ایران امکان پذیر خواهد بود و به طور حتم دولتمردان کشورهای غربی نیز این واقعیت را به خوبی می دانند و از آن آگاهند.
گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»؛ وابستگی اقتصادی ایران به درآمدهای نفتی موجب شده کشورهای غربی و آمریکا از این موضوع سوء استفاده کنند و برای به زانو در آوردن ایران بحث تحریم نفتی ایران را مطرح کنند، اگرچه اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است ولی این به آن معنی نخواهد بود که تحریم نفتی ایران امکان پذیر خواهد بود و به طور حتم دولتمردان کشورهای غربی نیز این واقعیت را به خوبی می دانند و از آن آگاهند.
ناموفق بودن طرح تحریم نفتی ایران به چند دلیل به خوبی قابل اثبات است نخست باید به این موضوع توجه کرد تحریم روزانه 2 میلیون بشکه نفت تولید شده از سوی ایران و جایگزین کردن آن با تولید کشورهای دیگر در شرایطی کنونی قابل تحقق نیست و این موضوع را بسیاری از کارشناسان نیز تایید کردند. اگرچه برخی از کشورهای عربی و همسایه از بازکردن شیر فلکه های نفتی خود سخن به میان آوردند ولی این سخنان تنها کاربرد تبلیغاتی دارد و توان واقعی این کاردر کشورهای مزبور به هیچ روی وجود نخواهد داشت.
نکته دوم در غیر ممکن بودن تحریم نفتی ایران شرایط و ویژگی های موجود در بازار جهانی است که این امکان را فراهم می کند کشورهای تحریم شده به راحتی تحریم ها را دور بزنند و کالاهای خود را به مشتریان خود فروخته و کالاهای مورد نیاز خود را از بازار جهانی بخرند.
دور زدن تحریم های نفتی اگرچه هزینه هایی را به کشور تحمیل می کند ولی این هزینه ها در برابر استقلال کشور و ملت ایران قابل چشم پوشی است و آن چه اهمیت دارد دستیابی به اهداف متعالی و بلند نظام جمهوری اسلامی ایران است.در شرایط کنونی کشورهای غربی از عرضه بسیاری از کالاهای استراتژیک به ایران خودداری می کنند ولی در طول این چند سال همه احتیاجات صنایع مختلف از بازاز بین الملل تهیه شده و این به خوبی ناکارآمدی تحریم های بین المللی را اثبات میکند.
در نظام اقتصادی کنونی دنیا به میزان روابط آشکار تجاری میان کشورها روابط پنهان اقتصادی وجود دارد که این نیز گواه ناکارآمدی تحریم هاست.
هم اکنون اقتصاد کشورهای غربی و اروپا در بدترین شرایط خود قرار دارد و از این منظر بسیار آسیب پذیر است و تحریم ایران که به طور حتم افزایش ناگهانی قیمت نفت در جهان را به دنبال خواهد داشت ضربه مهلک دیگری بر پیکره اقتصاد این کشورها وارد خواهد کرد و بنابراین کشورهای مذکور حتی اگر به ظاهر با تحریم ها موافقت کنند ولی در باطن با تحریم نفت ایران و کاهش 2 میلیون بشکه ای نفت در بازار جهانی موافق نخواهد بود.
همچنین باید به این نکته کلیدی نیز توجه کرد؛ تحریم نفتی ایران تحریم یک جانبه از سوی کشورهای غربی است و در چارچوب سازمان ملل نیست واین حرکت یک جانبه از سوی غربی ها از سوی ایران بی پاسخ نخواهد ماند و ایران نیز برای خود حق هر گونه اقدامی در جهت تامین منافع ملی را محفوظ نگه داشته است اگر چه همچنان معتقد است که فعالیت های کشورهای غربی تنها اقدامی تبلیغاتی برای اعمال فشار بیشتر بر ایران است.
کشورهای نفتی همسایه نیز که این روزها هیزم برای آتش تحریم های نفتی ایران مهیا می کنند بیش از هر موضوعی باید به دنبال وضعیت داخلی خود و پاسخگویی مطالبات ملت های خود باشند. این کشورها ذره ای قدرتمندتر از کشورهای نفتی خارج از حوزه اوپک نیستند و بنابراین قدرت مانور بسیاری نخواهند داشت و به خوبی می دانند که توان مقابله با ایران را در خلیج فارس نخواهد داشت.
از سويي ديگر کشورهای هند، چین، ژاپن و ترکیه که خریداران عمده نفت ایران هستند، به تداوم همکاری ها با این کشور ابراز علاقه مندی کرده اند ، از این رو واشنگتن نمی تواند سیاست های ضد ایرانی خود را تحقق بخشد. روسیه و چین نيز دو قدرت عضو دائمی شورای امنیت هم با تحریم اقتصادی ایران مختلف هستند، رسمیت بخشیدن به تحریم نفتی ایران در سطح بین المللی با توجه به مخالفت این دو قدرت کلیدی امکانپذیر نیست.
چندي پيش نيز وزیر امور خارجه آلمان پس از تصویب تحریم واردات نفت ایران از سوی كشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروكسل در گفت و گو با خبرنگاران، از كشورهای غیر اروپایی خواسته بود كه به این تحریم بپیوندند.
وی در سخنان خود بطور مشخص از چین و ژاپن نام برد و از آنها خواست كه اروپا را در تحریم نفت ایران همراهی كنند.
در واقع نگرانی بزرگ اروپا،همراهی نكردن كشورهای خریدار نفت ایران از تصمیم این اتحادیه است زیرا مقام های اروپایی به خوبی آگاهی دارند كه كشورهایشان تنها مشتریان نفت ایران نیستند كه با تحریم خرید آن بتوانند تاثیر زیادی بر مبادلات اقتصادی این كشور داشته باشند. این دغدغه و نگرانی را به خوبی می توان در مطالب انتشار یافته در رسانه های خارجی از جمله روزنامه های آلمان دید كه در كنار انتشار خبر تحریم نفتی ایران، عواقب ناگوار آن را برای اروپا متذكر شده و به مقام های این كشورها یادآوری كرده اند كه اگر پیش بینی ها درست از آب درنیاید، این تصمیم چه پیامدی برای اروپا بهمراه خواهد داشت.
در نهايت در عصری که نیاز به انرژی در جهان در سطح بالایی قرار دارد و کشورهای مختلف درصدد دسترسی به بازارهای نفت با شرایط مناسب هستند، تحریم نفتی ایران موفقیتی برای آمریکا به همراه نخواهد داشت. کارشناس مي گويند: قدرت های غربی در راستای سیاست های مغرضانه خود هنوز این واقعیت را به خوبی درک نکرده اند که ایران قدرت بزرگ انرژی در سطح جهان است و تحریم این کشور غیر ممکن می باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.