مقامات اسرائيلي اعلام كرده بودند كه در صورتی که نتوانند آمریکا را مجبور به حمله به ایران کنند، خود شخصا این کار را انجام خواهند داد اما حمله يك جانبه اسرائيل اين رژيم را با يك چالش بين المللي به مراتب شديدتر از پذيرش يك ايران اتمي مواجه خواهد ساخت.
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»؛ برخی بر این باورند که اسرائیل در صورتی که نتواند آمریکا را مجبوربه حمله به ایران کند ، خود شخصا این کار را انجام خواهد داد. اين اظهارات در گفته هاي مقامات صهيونيستي نيز به وفور مشاهده شده است.
اما اين اقدام يك جانبه عواقب و پيامدهايي دارد كه برخلاف ادعاهاي مقامات رژيم صهيونيستي، نه تنها آنها را از اقدام يك جانبه بلكه از هرگونه اقدامي نظامي عليه جمهوري اسلامي باز مي دارد.
مسئله اساسي اينجاست كه اقدام نظامي درمورد ايران عواقب ژئوپلیتیکی زیادی از عواقب نظامی گرفته تا پيامدهاي اقتصادي و واكنش جمهوري اسلامي و هم پيمانان آن به همراه خواهد داشت.
این اقدام به هرصورت ممكن باعث بی ثباتی در منطقه شده و جنگ های احتمالی پس از ان که در حمایت و یا مقابله با طرفین افروخته می شود، از طرفي چين ، روسیه و ديگر كشورها مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامي اعلام كرده اند و حتي هم پيمانان ايران، اعلام كرده اند كه در مقابل اين اقدام سكوت نخواهند كرد، از طرف ديگر مي توان تصور كرد كه با شروع جنگ جلوه رژيم صهيونيستي بيش از پيش در منطقه تخريب شده و با مخالفت هايي كه در منطقه ايجاد خواهد شد، مسلما اين رژيم نمي تواند چندان به پشتيباني كشورهاي عربي اميدوار باشد.
نگاهی به جنگ های 33 روزه و 22 روزه در سال های 2006 و 2008 نشان می دهد که چهره رژیم صهیونیستی به دلیل استفاده بیش از حد از زور و همچنین نقض پی در پی حقوق بشر بیش از گذشته تخریب شده و آنگونه مسئولین صهیونیست بیان داشته اند، عنصر مظلوم نمایی نزد افکار عمومی پس از جنگ 2008 به کلی خدشه دار شد. از این رو هرگونه اقدام یکجانبه از سوی اسرائیل باعث لطمه شدید به وجهه رژیم آن خواهد شد.
همچنین ابعاد اقتصادی آن از جمله تاثیر جنگ دراقتصاد جهاني و قطع فروش نفت به کشورهای اروپایی كه هم اكنون درگير بحران اقتصادي هستند مي تواند فشارهايي را ازطرف كشورهاي اروپايي به اسرائيل وارد نمايد. همچنين افزایش قیمت جهانی نفت و تاثیر مستقیم آن بر قيمت سوخت و همچنين تحت تاثير قرار دادن اقتصاد آمریکا علاوه بر تلفات و خسارات احتمالی به جانی و مالی برای آمریکا مواردي است كه رژيم صهيونيستي در تصميم گيري هاي خود بايد مد نظر قراردهد.
کارشناسان بر این باورند پیامدهای وقوع جنگی دیگر در منطقه محدود به خاورمیانه نخواهد بود و به شکلی اساسی اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از همه مهم تر اين که آمريكا هم اكنون انتخابات رياست جمهوري را در سال 2012 در پيش دارد و تاثیر تصمیم اوباما درحمایت از اسرائیل درانتخابات ریاست جمهموری درسال جاری میلادی وي را از هرگونه اقدامي كه تشنج و تنش را همزمان با برگزاري انتخابات باز مي دارد.
جامعه آمریکا پس از تجربه دو جنگ حمله به افغانستان و عراق که پیامدهای آن همچنان بر آنها ادامه دارد، توان و ظرفیت تحمل جنگی دیگر آن هم با کشوری چون ایران را که به لحاظ امکانات و ظرفیت های بالقوه ی آن قابل قیاس با عراق و افغانستان نیست را ندارد.
اما آنچه مسلم است جمهوری اسلامی در برابر حمله های احتمالی، منفعل نخواهد بود و علاوه بر استفاده از اهرم های فشار خود همچون بستن تنگه هرمز و قطع فروش نفت ، احتمال انجام اقدامات تلافی جویانه نیز وجود دارد.
با این حال در این بین برخی همچون ماتیو کروئنیگ (Mattew Kroenig) عضو شورای روابط خارجی (C F R) معتقدند که حمله اسرائیل به ایران به مراتب خطر کمتری در مقایسه با دست یابی ایران به بمب هسته ای دارد. اما به نظر میرسد وی با بزرگنمایی تهدید فعالیتهای هست های ایران، عواقب یک حمله نظامی را به شدت دست کم گرفته است.
این در حالی است که اریک مارگولیس، تحلیلگر آمریکایی گفته بود که حمله اسرائیل به ایران، آمریکا را به جنگی خواهد کشاند که نه به نفع اوست و نه خواهد توانست از عهده آن برآید.
اما تاثیر این حمله بر روابط واشنگتن – تل اویو چگونه خواهد بود؟ بنظر میرسد علیرغم ادعای تل اویو مبنی بر حمله به ایران بدون اطلاع و اجازه آمریکا بنظر می رسد طی روابط پیدا و پنهان اخیر اباما و نتانیاهو طرفین بر عواقب و پیامدهای اقدام یک جانبه بر علیه ایران آگاهی لازم را پیدا کرده باشند.