«قلاده‌هاي طلا» را نه وزارت اطلاعات ســاختـه نـه دولــت
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۷۲۹۰
ابوالقاسم طالبي در پارك ملت:

«قلاده‌هاي طلا» را نه وزارت اطلاعات ســاختـه نـه دولــت

ابوالقاسم طالبي در برنامه شب گذشته پارك ملت گفت: برای ساختن «قلاده‌های طلا» پشتم فقط به اعتقاداتم گرم بود و این فیلم را نه وزارت اطلاعات ســاختـه نـه دولــت.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، کارگردان سیاسی ترین فیلم جشنواره فجر در برنامه تلویریونی پارك ملت با اشاره به حوادث فتنه 88 گفت: همه این اتفاقات پشت صحنه هایی دارد که باید به مردم نشان داده شود من کاری ندارم که تلویزیون هر کدام از این اتفاقات را به چه نحوی برای مردم بازگو کرده اما تک تک این اتفاقات سوژه هایی است برای فیلم سازی که باید افراد دغدغه مند با دید مصلاحه وارد میدان شوند و فیلم بسازند.
 
 كارگردان فيلم «قلاده‌هاي طلا» با بيان این که فیلم وی سیاسی ترین فیلم تاریخ سینما است گفت: این کار است که رسانه ها و مطبوعات انجام دادند و من به شخصه نگفتم که سیاسی ترین فیلم را ساختم اما به شما بگویم که ما در دیداری که هنرمندان با رهبری معظم داشتیم ایشان فرمودند که شما اگر وارد یک سازمان و ارگانی شوید و نشان دهید که مثلا 4 نفر انسان خطاکار در سازمان هستند و مثلا 40 نفر انسان درستکار که در قبال این افراد ایستادگی می کنند من رهبری به شما می گویم که بروید و بسازید و نشان دهید و نقد کنید اما با دید مصلاحه نه مغرضانه. این جملات را قریب به مضمون خود رهبری به همه هنرمندان در جلسه فرمودند نه تنها به شخص بنده که برخی می گویند که من پشتم به کسی یا ارگانی گرم بوده است که توانستم این گونه فیلم بسازم.
 
وی ادامه داد: من هیچ گاه پز اپوزسیون بودن ندادم و دنبال این نبودم که نظر افرادی را به خودم جلب کنم و لذا با دید مصلاحه پیش رفتم و نقد کردم و اعتماد را جلب کردم برخی از هنرمندان وارد این عرصه نمی شوند و دغدغه ندارند و برخی هم دغدغه دارند و می خواهند وارد این فضا شوند لذا باید این افراد دید منصفانه داشته باشند.
 
داور سي‌امين جشنواره فيلم فجر اضافه كرد: وقتی من می خواستم که جاسوس در نیروی انتظامی نشان بدهم با مقاومت ناجا رو به رو شدم و اگر این دوستان همکاری نمی کردند ما نمی توانستیم این فیلم را بسازیم اما من پیش سردار مقدم رفتم و گفتم می خواهم همچین موضوع را بسازم و این ویژگی ها را دارد اما می خواهم در آن جاسوس را هم نشان بدهم و وقتی متوجه شدند که واقعا دید من مصلاحانه است پذیرفت.
 
طالبی در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسیده بود که واقعا این فیلم برای سازمان اطلاعات نبود؟ گفت: خیر زمانی که ما تحقیقات را برای این فیلم آغاز كرديم زمانی بود که وزارت اطلاعات در گیر اتفاقات 88 بود و دو ملاقات انجام دادیم با وزیر محترم در دیدار اول به هیچ نتیجه ای نرسیدم اما در دیدار دوم گفتم که من فلان اسناد را می خواهم و چون این پرونده ها زنده و باز بود این اطلاعات را در اختیار ما قرار نمی داند حتی اولش مشکوک هم شدند.
 
اين كارگردان سينماي ايران ادامه داد: لذا دو راه برای ما وجود داشت یا به طور کل قید کار را بزنیم یا اینکه خودمان به تحقیقات بپردازیم و من تصمیم گرفتم راه دوم را انتخاب کنم و برای تحقیقات وارد ميدان شوم.
 
وی افزود: در ابتدا توقع داشتم که وزارت اطلاعات ما را حمایت کند چرا که فیلم تماما راجع به وزرات اطلاعات بود اما زمانی که فهمیدند که بحث جاسوس داشتن بین نیروهای اطلاعات را قرار است نشان دهيم دو نظر وجود داشت برخی حاضر به همکاری بودند و گروهی هم به طور کل مخالف بودند و ما هم نیم توانستیم صبر کنیم، وارد عمل شدیم و به تحقیقات میدانی پرداختیم.
 
طالبي درباره نحوه شکل گیری کار يادآور شد: از دی ماه 88 به دنبال این سوژه بودیم و در زمان انتخابات نيز درگیر فیلم «به کجا چنین شتابان» بودیم و تقریبا هفته دوم بود که به تهران آمدیم و از همان روز من در خیابان بودم و در اوج درگیری ها حضور داشتم و برایم رنج آور بود که می دیدم دو برادر سر قضیه ای با هم می جنگند که قرار نبود اتفاق بیافتد.
 
كارگردان فيلم «قلاده‌هاي طلا» در ادامه در پاسخ به سوال مجری که پرسیده بود که شما پشتتان به چی گرم بود که این فیلم را ساختید و برخی معتقدند که غیر از طالبی کسی نمی تواند این گونه فیلم بسازد گفت: من پشتم به اعتقاداتم و اسلام گرم است در این مملکت اگر کسی دغدغه های طالبی را داشته باشد می تواند این گونه فیلم بسازد این فیلم را روایت فتح ساخته است نه وزارت اطلاعات و نه دولت بلکه روایت فتح برای نظام است.
 
وی افزود : در سال 88 برای نظام جمهورسی اسلامی بک اتفاق افتاد که دل همه ما را سوزاند من احساس دین کردم که این فیلم را بسازم و واقعیت هایی را به مردم نشان دهم که وقتی این فیلم دیدند در بهت فرو می رفتند .من بعد از فتنه 88 احساس کردم که شهدا و امام راحل در ناراحتي بسر مي‌برند، لذا وارد میدان شدم و در تمام فیلم دنبال اطلاع رسانی و روایت گری بودم نه قضاوت و فیلم خالی از هرگونه قضاوت ساخته شده است.
 
طالبي اضافه كرد: در این نظام به هر ارگانی که نقد می کنید و یا کوتاهی هایش را گوش زد می کنید می گوید: ما نبودیم و نمی پذیرد و این گونه می شود که تمام اتفاقات را رهبر انقلاب باید متحمل شوند رهبری که هنوز که هنوز است مردم به خاطر ایشان به صحنه می آیند. مانند انتخابات مجلس شوراي اسلامي. اين كارگردان در ادامه به بیان جزئیات و اخباری راجع به فیلم پرداخت و گفت : با تمام مشکلات و حواشی که در پخش این فیلم به وجود آمد انشالله از 26 اسفند این فیلم به نمایش در خواهد آمد.
 
وی همچنان افزود : در جریان ساخت این فیلم هیچ کجا از مستند استفاده نشده است و تمام پلان ها از اعتراضات گرفته تا حمله به پایگاه بسیج را ما خودمان فیلم برداری کردیم و بسیار مشکل بود.
 
طالبی ادامه داد: در جریان ساخت فیلم ارگان‌هایی بودند که پای کار آمدند که اگر این ارگانها همکاری نمی کردند قطعا این فیلم ساخته نمي‌شد امام خیلی ها هم پای کار نیامدند هرچند که ارگانهایی که پای کار آمدند انتظار داشتند که بهتر به آن ها پرداخته شوند لذا ما آن چه رخ داده بود را روایت کردیم.
 
كارگردان فيلم «قلاده هاي طلا» در پايان گفت: من در جریان ساخت این فیلم 60 – 70 کتاب خواندم و به طور مثال سایت وزارت خارجه اسرائیل را از سه ماه قبل از انتخابات تا 22 بهمن را پرینت کردم و خواندم و از آن فیش برداری کردم حتی در جزئیات فیلم بسیار دقیق شدم مثلا اولین سنگ را چه کسی چه ساعتی دقیقا پرتاب کرد و برای فهمیدن این مسئله از گزارشگر آن اتفاق تا افرادی که دستگیر شده بودند تحقیق کردم لذا فیلم بسیار مستند و دقیق است و سعی شده که جزئیات در آن رعایت شود.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار