کد خبر:۱۷۹۵۰۸
نقض حقوق بشر در عربستان - 3

نقض شديد حقوق مربوط به آزادي بيان و عقيده در عربستان

گزارش سالانه كميته دفاع از حقوق بشر در عربستان از وقايع داخلي اين كشور در مقطع زماني 2011- 2010 ميلادي نشان دهنده سانسور و موارد متعدد نقض حقوق بشر و آزادي بيان و عقيده توسط آل سعود است.
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»: آزادي بيان و حقوق مربوط به آن از مهم ترين  مواردي است كه درحكومت آل سعود خبري از آن  نيست و اين واژه  را فقط و فقط در رسانه‌هاي پر زرق و برق رژيم سعودي مشاهده مي‌كنيم مقامات عربستان با تكرار اين واژه سعي دارند تا عربستان را كشوري دموكراتيك و با فضايي آزاد در انظار عمومي جلوه دهند.

در ماده 39 قانون اداره كشور عربستان آمده است: رسانه‌ها، انتشارات و همه اشخاص حقيقي و حقوقي بايد متعهد شوند تا با تعبيري زيبا و روان از حكومت سخن بگويند و از انتقاد از حكومت و يا عناصر مرتبط با آن به شدت جلوگيري كرده و با همكاري يكديگر سعي كنند سطح فرهنگ مردم را بالا برده و از اموري كه منجر به فتنه و جدايي ميان دولت و روابطش با مردم و يا كرامت اساني را زير سوال ببرد دوري بجويند.

پس به اين دليل شهروندان نمي‌توانند به راحتي نظرات و انتقادات سياسي و اجتماعي خود را آزادانه بيان كنند و يا نمي‌توانند به صورت مستقيم به انتقاد از سياست مسئولين كشور و يا علماي وهابي بپردازند.
 
علاوه بر اين رسانه‌ها و مطبوعات و روزنامه‌نگاران و نويسندگان هميشه بايد مراقب نوشته‌ها و مقالات خود باشند و آنها را كنترل كنند و به عبارتي مي‌بايست خود سانسوري را مدام رعايت كنند.
 
اين گونه است كه نقض آزادي‌بيان از طريق اعمال محدوديت‌هاي شديد بر شهروندان توسط مقامات رژيم سعودي كه با قوانين اسلامي و معيارهاي بين‌المللي حقوق بشر در تعارض است بيشتر و بيشتر نمايان مي‌شود.
 
بيان مواردي از آن به وضوح نشان دهنده اين واقعيت در عرصه سياسي و اجتماعي عربستان سعودي است:

23 ژانويه 2011 عناصري از سازمان حفاظت اطلاعات عربستان با دخالت مستقيم از پخش زنده شبكه ماهواره‌اي الانوار 2 كه مراسم اربعين حسيني و پياده‌روي زائران به سوي كربلا را پخش مي‌كرد جلوگيري به عمل آوردند.
 
گفتني است، به محض قطع پخش زنده برنامه‌هاي اين شبكه اعلاميه‌اي از سوي مديران اين شبكه صادر و مقاماتي عربستاني را مسبب اصلي قطع پخش برنامه‌هاي اين شبكه معرفي كردند.

26 ژانويه 2011 فرمانداري منطقه شرقيه شيخ‌عباس السعيد امام و خطيب جمعه شهرستان العواميه را احضار نمود.

السعيد طي خطبه‌هاي خود خطاب به مردم گفت: با تاسي از انقلاب مردمي تونس از قيد وبند حكام ظالم خود رها و هرگز ترس و خوف را در وجودتان راه ندهيد.
 
منابع نزديك به السعيد درباره احضار وي اعلام كردند: السعيد دو روز پيش بنا به احضاريه فرمانداري منطقه شرقيه با جلوي بن‌ عبد العزيز معاون فرماندار منطقه شرقيه ديدار و جلوي با سرزنش و انتقاد و گرفتن تعهد كتبي از السعيد از او خواست تا هرگز خطبه‌هاي تحريك‌آميزي اين چنيني در حضور مردم ايراد نكند.

30 ژانويه 2011 ناصر الجاروف سال 2009 به دليل انتقاد از افسر پليس الدمام طارق المغلوث به دليل شكنجه وحشيانه يكي از شهروندان شيعي به اتهام تفرقه و تحريك افكار عمومي و نيز دروغ‌پردازي بر ضد مقامات امنيتي در اينترنت بازداشت و براي وي پرونده قضائي و سوء‌سابقه تشكيل داده شد.

گفتني است طارق المغلوث افسر پليس آگاهي شهر الدمام ماه مارس 2009 شهروند شيعي مصطفي الفرج يكي از شهروندان شهرستان العواميه را به دليل نوشتن جمله حب الحسين يجري في عروقي عشق حسين در رگانم جاري است توقيف و به اتهام نوشتن جمله‌هاي تحريك‌آميز و فرقه‌اي شديدا وي را مورد ضرب و شتم قرار داد.
 
لازم به ذكر است، الجاروف 30 ژانويه 2011 سرانجام به اتهامات فوق الذكر محاكمه شد.

17 آوريل 2011 نذير الماجد شهروند شيعي و آموزگار مدرسه‌اي واقع در شهر الخبر با نوشتن مقاله‌اي تحت عنوان انا الحتج.. اذن انا آدمي، اعتراض من نشان آدميت من است توسط مقامات امنيتي بازداشت و با يورش به خانه وي واقع در شهر القطيف رايانه شخصي او نيز مصادره شد.
 
وي با نوشتن اين مقاله و ضمن اشاره به تظاهرات مردم شهر القطيف اين تظاهرات را از حقوق مسلم شيعيان اين منطقه خوانده و مقامات رژيم سعودي نشر اين مقاله را تحريك مردم جهت قيام و راهپيمايي و ايجاد شورش و التهاب ضد رژيم سعودي تفسير كرده‌اند.

17 اكتبر 2011 نيروهاي امنيتي استان الرياض عوامل و دست‌اندركاران فيلم «ملعوب علينا» را بازداشت نمودند.

اين فيلم كه در يوتيوب منتشر و از كانال ماهواره‌اي الاصلاح نيز پخش شده است باموج بي سابقه‌اي از اعتراضات مسئولين حكومتي روبه‌رو شد.

فيلم ملعوب علينا از فقر موجود در عربستان سخن مي‌گويد و به شيوه‌اي نوين اين فقر را تجزيه و تحليل كرده است.

فراس بقته، حسام الدرويش و خالد الرشيد عوامل تهيه اين فيلم هستند كه توسط مقامات سعودي بازداشت و در 30 اكتبر 2011 و پس از فشارهاي بين‌المللي و مردمي بر ضد رژيم سعودي آزاد شدند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار