کد خبر:۱۷۹۶۶۷
درخواست آمریکا از ایران برای بستن سریع تاسیسات فردو
اوباما و متحدان اروپایی او طی درخواستی از ایران خواسته اند غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر را متوقف کرده و تاسیسات تازه هستهای خود در فردو را به عنوان بخشی از مذاکرات با تهران بر سر برنامه هستهای تعطیل نماید.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از هاآرتص، نیویورک تایمز گزارش داده که قرار است دولت اوباما و متحدان اروپایی او، در درخواست خود از ایران برای انجام مذاکرات هسته ای، از این کشور بخواهند غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر را متوقف کند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی طرحی را در دستور کار دارند که ایران تاسیسات تازه هسته ای خود در فردو را که در زیر یک کوه واقع شده، به عنوان بخشی از مذاکرات با تهران بر سر برنامه هسته ای آن کشور، بلافاصله تعطیل کرده و در نهایت آن را از بین ببرد.
دیپلمات ها به نیویورک تایمز گفتند که نمی توانند هیچ توافقی را که در آن، ذخایر سوختی ایران تا 20 درصد خلوص غنی سازی شده است را متصور شوند؛ زیرا این مقدار از مواد می توانند پس از چند ماه ایران را صاحب یک بمب هسته ای کنند.
یک مقام ارشد رسمی دولت اوباما به این روزنامه گفت: «ما نمی دانیم ایرانیان چگونه واکنش نشان می دهند، حداقل تا پیش از اولین نشست نمی توان چیزی گفت.»
قرار است این مذاکرات به طور آزمایشی روز سه شنبه آغاز شوند.
واشنگتن پست روز جمعه گزارش داد که باراک اوباما به تازگی یک پیام به رهبر ایران فرستاده است که در آن نشانه هایي مبنی بر این امر وجود داشت که اگر ایران ثابت کند در حال ساخت یک بمب هسته ای نيست، ایالات متحده آمریکا با برنامه غیرنظامی هسته ای ایران موافقت خواهد کرد.
به گفته دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس ارشد واشنگتن پست و متخصص در امور اطلاعاتی، اوباما این پیام را از طریق رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه که هفته گذشته به تهران سفر کرد، به رهبر ایران رسانده است.
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، شش قدرت درگیر در حل و فصل طولانی مدت بر سر برنامه های اتمی ایران هستند.
این تمرکز بر دیپلماسی، به دنبال افزایش تنش بین ایران و غرب و به دنبال کاهش فروش نفت ایران و تهدید تهران به بستن تنگه هرمز صورت می گیرد؛ تقریبا یک پنجم از جریان داد و ستد نفت در سراسر جهان از طریق تنگه هرمز انجام می شود.
باید خاطرنشان کرد كه ایران بارها آمادگی خود را برای انجام گفت و گو بر سر مسئله هسته ای این کشور اعلام کرده، اما گفته است که سیاست های هسته ای اش بر اساس موازین تعیین شده در اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی مي باشد و به این خاطر هیچ گونه پیش شرطی را برای انجام گفت و گوها و مذاکرات قبول نخواهد کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.