همايش «جزاير ايراني و ادعاهاي امارات» عصر امروز با حضور مجتهدزاده، زهره الهيان و فلاحتپيشه در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه علامهطباطبايي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه بينالملل «خبرگزاري دانشجو»، همايش «جزاير ايراني و ادعاهاي امارات» عصر امروز با حضور مجتهدزاده، استاد دانشگاه تربيت مدرس و زهره الهيان و فلاحتپيشه، از اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه علامهطباطبايي برگزار شد.
در آغاز پيروز مجتهدزاده با بررسي تاريخچه خليجفارس و جزاير سه گانه گفت: خليجفارس از قديمالايام بخشي از خاك ايران بوده و به شكل درياچهاي در درون ايران قرار داشته است.
وي عنوان كرد: همه كشورهاي خليجفارس از زمان قديم تا ورود انگليسيها در سال 1820 بخشي از خاك ايران بودهاند و با ورود انگليسيها و تلاشهاي تفرقهافكنانه آنها ظرف دو دهه، بخشي از جنوب خليجفارس را تحتالحمايه خود در آوردند.
اين استاد دانشگاه به زحمات برخي از چهرههاي تاريخي نظير اميركبير، حاجميرزا آقاسي و آقاخان نوري اشاره كرد و گفت: برخلاف برخي نظرها مبني بر خيانت آقاخان نوري و آقاسي آنها چهرههايي بودند كه در طول تاريخ براي اعتلاي نام ايران گام برداشتهاند.
مجتهد زاده اشاره كرد: آقاخان نوري بود كه براي حفظ هرات و نجات بندرعباس تلاش فراواني انجام داد و مانع از جدا شدن آنها شد و پس از مرگ اميركبير و آقاخان نوري بود كه بخش عمدهاي از خاك ايران به وسيله انگليسيها جدا شد و ضعف پادشاهان قاجاري در اين امر عاملي براي تجزيه ايران گشت.
وي گفت: در واقع بحرين در زمان ناصرالدين شاه از ايران جدا شد؛ زيرا در آن موقع حاكم وقت بحرين پس از ورود انگليسيها به اين جزيره از پادشاهان تقاضاي كمك كرد؛ اما دريغ از هرگونه كمك براي حفظ اين جزيره.
اين استاد دانشگاه با اشاره به طرح موضوع انتقال جزاير به ايران و پذيرفتن استقلال بحرين آن را امري نادرست خواند كه از سوي برخي منابع عربي عنوان ميشود، گفت: طرح اين موضوع حقانيت ما را در مالكيت بر جزاير زير سوال ميبرد و اين اهانتي به ايران است كه متاسفانه از سوي برخي دائما عنوان ميشود.
مجتهدزاده با اشاره به تلاش انگليسيها از زمان ورود به خليجفارس تا خروج آنها براي تجزيه خاك ايران گفت: انگليسيها به دنبال به وجود آوردن فدراسيوني از مجمعالجزاير موجود در خليجفارس بودند كه با مخالفت ايران و عربستان اين امر تحقق نپذيرفت.
به گفته وي به واقع زمان تاسيس كشور امارات متحده عربي، دو روز پس از تصويب ايراني بودن جزاير در توافقنامهاي بود كه ميان وزير خارجه ايران و وزير خارجه بريتانيا و اميرشارجه وضع شد و بر اين اساس، طرح هرگونه موضوعي مبني بر مالكيت امارات بر اين جزاير امري واهي است و عربها به دنبال ايجاد هويتي براي خود در اين موضوع ميباشند.
استاد دانشگاه تربيت مدرس در ادامه به برخي بندهاي اين توافق اشاره كرد و گفت: بر اساس توافق صورت گرفته، هرگاه در جزاير ابوموسي اتفاقي رخ دهد كه منافع ايران به خطر افتد، ايران ميتواند اين جزيره را به تصرف كامل خود در آورد؛ از اين رو، هرگونه اقدام مسئولان كشورمان در قطع دستان اماراتي از جزيره امري قانوني است.
مجتهدزاده در ادامه به شكايت كشورهاي عربي خليجفارس از كشورمان در سازمان ملل پرداخت و گفت: طبق قوانين سازمان ملل، اگر شكايتي در اين سازمان رخ دهد و نتيجهاي صادر شده باشد، طرح موضوع مجددا امكانپذير نيست؛ از اين رو طرح شكايت مجدد اعراب از ايران امري كاملا غيرحقوقي است.
وي در ادامه سخنان خويش به انتقاد از اظهارات مقامات آمريكايي و شخص اوباما در رابطه با اظهارنظر در مورد جزاير سهگانه پرداخت و گفت: طبق اظهارات نماينده وقت آمريكا در سازمان ملل در زمان رسيدگي به شكايت قبلي اعراب، توافق صورت گرفته ميان ايران و شيخنشين شارجه قرادادي رسمي، قطعي، دائمي و ابدي است.
اين استاد دانشگاه ضمن برخي انتقادات نسبت به سهلانگاريهاي وزارت خارجه كشورمان نسبت به قضيه جزاير سهگانه، به تلاشهاي خويش در اين رابطه اشاره كرد و گفت: بنده پنج كتاب و 500 مقاله به زبان انگليسي و عربي نوشتهام كه در آن نام خليجفارس ذكر شده است و پس از طرح موضوع شكايت اعراب در سال 2008 مجددا به دبير كل سازمان ملل نامه نوشتم و خواستار عدم رسيدگي اين سازمان به اين شكايت شدم كه در نهايت موثر واقع شد.
مجتهدزاده جزيره ابوموسي را جزيرهاي كاملا ايراني خواند كه طبق توافقنامه صورت گرفته، نيروهاي مسلح ايران ميتوانند در بخش شمالي اين جزيره مستقر شده و پرچم ايران را بر آن نصب كنند و شيخ شارجه صرفا داراي حق تاسيس يك قرارگاه پليس در اين منطقه است.
وي در ادامه به اختلافات دروني هفت شيخنشين امارات اشاره كرد و گفت: آل نهيان به شكلي كاملا غير دموكراتيك و برخلاف توافق ميان هفت امارت 40 سال است كه به شكلي غير قانوني بر اين جزاير حكومت ميكند؛ از اين رو در حالي كه طرف گفتوگوي ما شيخ شارجه است، هرگونه اظهارنظر از سوي حكمرانان آل نهيان امري غيرحقوقي ميباشد.
استاد دانشگاه تربيت مدرس در پايان به تقدير از اقدام دكتر احمدينژاد در سفر به ابوموسي پرداخت و آن را اقدامي براي محكوميت اظهارات بدون استدلال اعراب برشمرد.
در ادامه اين نشست، فلاحتپيشه، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به اظهارنظر پرداخت.
وي با اشاره به سابقه تاريخي اين جزاير گفت: در عرصه سياست خارجي، نبايد احساسي عمل كرد؛ زيرا هنر ديپلماسي نبستن باب گفتوگو با ديگران است.
به گفته عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، طرح دائمي اين موضوع از سوي كشورهاي عربي براي آن است كه آنها به دنبال تبديل اين موضوع به يك عرف در عرصه بينالمللي هستند.
فلاحتپيشه اظهار داشت: طبق نظر شوراي عالي امنيت كشورمان، هيچ گونه مذاكرهاي در خصوص حق مالكيت بر جزاير از سوي هيچ نهادي امكانپذير نيست و تنها برخي اظهارنظرها براي بررسي امور اتباع طرفين ميباشد، نه بحثهاي حاكميتي.
به گفته وي، با پايين آمدن پرچم امارات از ابوموسي نبايد روزي را مشاهده كرد كه پرچم اين كشور مجددا در اين خاك برافراشته شود؛ آنها فقط در اين جزيره بايد به امور روزمره شهروندان خويش بپردازند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي طرح موضوع عرب و عجمي را سياست آمريكاييها دانست و تاكيد كرد: تنها نفع آن براي رژيم صهيونيستي است و آنها با طرح اين موضوع به دنبال اعمال فشار بر ايران هستند تا راحتتر بتوانند طرح خاورميانه بزرگ خود را اجرا كنند.
فلاحتپيشه طرح خاورميانه بزرگ و طرح چشمانداز 20 ساله ايران را دو طرح بزرگ موجود در منطقه خاورميانه دانست كه اولي طرحي اسرائيلمحور و دومي در راستاي ارتقاي و اعتلاي نام ايران است.
وي سپس به ضعف كنوانسيونهاي بينالمللي در زمينه احقاق حقوق ملتها اشاره كرد و گفت: به طور مثال، در جنگ تحميلي ما شاهد ارائه كمك از 112 شركت آمريكايي، اروپايي، چيني و روسي در زمينه تجهيز رژيم بعثي عراق به سلاحهاي شيميايي بودهايم كه اين امر بر خلاف تمام قوانين حقوق بينالملل و قوانين داخلي كشورها است.
به گفته عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، در عرصه بينالمللي شاهد تبعيضهاي گسترده در زمينه اجراي قوانين حقوقي از سوي كشورهاي مختلف هستيم؛ از اين رو، اميد بستن به اين قوانين در برخي شرايط امكانپذير نيست و به طور كلي، ديوانهاي بينالمللي حاضر تابعي از قدرتهاي بينالمللي هستند.
فلاحتپيشه سپس به طرح موضوع ايرانهراسي در منطقه پرداخت و گفت: بر اساس اسناد F.B.I اين سفارت آمريكا در عربستان سعودي بود كه با همكاري شاهزاده بندربنالسطان، عمليات 11 سپتامبر را طراحي كرده و با دستآويز قرار دادن آن آمريكا به كشورهاي منطقه حمله كرد و اكنون شاهد اتحاد اين كشور با عربستان سعودي عليه جمهوري اسلامي هستيم.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در پايان اظهار داشت: جزاير سه گانه بخش جداييناپذير از كشور ماست و كشورهاي عربي بدانند كه براي گرفتن اين جزاير بايد از درياي خون عبور كنند و ما نيز بايد با ديپلماسياي فعال مانع از عرفي شدن اين مسئله در عرصه بينالمللي شويم.
زهره الهیان نيز در اين نشست گفت: بلافاصله پس از موفقیت ایران در مذاکرات با 1+5، مسئله جزایر سهگانه از سوی امارات مطرح شد که این ادعا برای تحتالشعاع قرار دادن پیروزیهای ایران در عرصه جهانی بود.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی جزایر سهگانه و خلیج فارس در متون قدیمی و نقشههای چندصدساله گفت: ما برای حاکمیت جزایر باب گفتوگویی باز نخواهیم کرد، البته برای سوءتفاهمات در تفاهمنامه 1971 میتوان مباحثی را داشت، اما اصل حاکمیت موضوعی نیست که مخدوش باشد.
اين نماينده مجلس تصریح کرد: مقامات اماراتی خود میدانند که کمک ایران نقش مؤثری در پیشرفت این کشور دارد و در مذاکرات خصوصی هم به این موضوعات اشاره میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پايان گفت: در مجلس بنای تشکیل فراکسیون خلیجفارس را داریم که این فراکسیون در روزهای پایانی مجلس توسط نمایندگانی که در مجلس نهم حضور خواهند داشت، تشکیل خواهد شد.