روايتي از رونمايي دو كتاب سرّي در نمايشگاه كتاب + عكس
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۴۳۳۵

روايتي از رونمايي دو كتاب سرّي در نمايشگاه كتاب + عكس

در بدو ورود به غرفه با استقبال جمعی از مخاطبان خود مواجه شد و گفت «۲ روز است که کتاب جدیدش عرضه می شود، ولی هنوز نسخه چاپ شده كتابش را ندیده و ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، کتاب «ارتش سری روشنفکران» نوشته پپام فضلی نژاد جدیدترین کتاب مجموعه «نیمه پنهان» کیهان در حالی که در سه روز به چاپ سوم رسیده است، به همراه جدیدترین کتاب مرتضی صفارهرندی در نمایشگاه کتاب رونمایی شد.
 
«رازهای دهه شصت» و «ارتش سری روشنفرکان» عصر پنجشنبه، 14 ارديبهشت در غرفه انتشارات کیهان واقع در بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب با حضور مدیر دفتر پژوهش های موسسه کیهان، مدیر انتشارات موسسه کیهان، پیام فضلی نژاد، پژوهشگر موسسه کیهان؛ مرتضی صفارهرندی، مورخ؛ سعید مستغاثی، عضو برجسته جبهه فرهنگی انقلاب و کارگردان مستند سیاسی «راز آرماگدون»، جمعی از اعضاي موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، برخی نویسندگان آثار ضد فتنه «مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، فعالان بسیج دانشجویی، نمایندگان رسانه های خبری و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار رونمایی شدند.
 
 
نویسنده‌ای که به چاپ دوم کتابش رسید

پیام فضلی نژاد که به دلیل فشار کاری شدید این روزها به دلیل نوشتن سلسله مقالات جدید نیمه پنهان در روزنامه کیهان خسته به نظر می رسید، چهار سال پیش با کتاب «شوالیه های ناتوی فرهنگی» در نمایشگاه  حضور پیدا کرده بود و اکنون پانزدهیمن چاپ این کتاب را نیز در نمایشگاه کتاب پيش رو دارد.
 
وي در بدو ورود به غرفه کیهان با استقبال جمعی از مخاطبان خود مواجه شد و گفت «۲ روز است که کتاب جدیدش عرضه می شود، ولی من خودم هنوز نسخه چاپ شده «ارتش سری روشنفکران» را ندیده ام»، سپس یک نوجوان ۱۷ ساله بسیجی چاپ دوم کتاب وی را نشانش داد و از فضلی نژاد خواست که برای او تقدیمی بنویسد.
 
 
در این هنگام مرتضی دانشگر که مسئول دفتر حسن شایانفر است به او گفت که چاپ سوم کتابش هم در راه است و نویسنده «ارتش سری روشنفکران» هم ادامه داد که این یکی از برکات خون شهدای ترورهای آکادمیک (احمدی روشن، رضایی نژاد، شهریاری و علیمحمدی) است که این کتاب به آنان تقدیم شده و انشاءالله این کارها سبب عاقبت بخیری ما بشود نه سببی از اسباب گرفتاری های اخروی ما.
 
سپس سعید مستغاثی، رئیس سابق انجمن نویسندگان و منتقدان سینمایی ایران و کارگردان مستند تلویزیونی «راز آرماگدون» که سال ۱۳۸۸ پس از دریافت جایزه «پیشکسوت مطبوعاتی» از دست رئیس جمهور آن را به شهداء مبارزه با فتنه تقدیم کرد، به شرح دوستی پانزده ساله خود با فضلی نژاد پرداخت و گفت: بعضی از خاطرات خصوصا در سینمای ایران است که فقط با پیام می توانیم مرور کنیم. درست است که الان وي را به عنوان نویسنده ای سیاسی و فکری می شناسند، اما سالها تجربه کار سینمایی و هنری را از سال ۱۳۷۶ دارد که خوب است این خاطرات که اطلاعات نابی هم در آن هست، ضبط شود و به صورت کتاب منتشر شود. این خاطرات، به نوعی نیمه پنهان سینمای ایران است.»
 
صفارهرندی: تاکید بر بی نشانی

مرتضی صفار هرندی برای عموم چهره آشنایی نیست، اما یک شخصیت صاحب نظر در تاریخ معاصر به شمار می رود و وي را با سلسله مقالاتش درباره تاریخ پس از انقلاب از سالهای گذشته در هفته نامه «صبح صادق» شناخته ایم. سابقه کار مطبوعاتی وي به ابتدای دهه هفتاد و حضور در روزنامه کیهان از همان دوره برمی گردد. صفارهرندی اکنون نیز یکی از چهره های موثر و فعال در همین روزنامه است.
 
دو سال پیش، صفارهرندی کتاب «نقش آفرینان عصر تاریکی» (تبارشناسی جریان های سیاسی معاصر) در مجموعه کتابهای «نیمه پنهان» شناختیم و اکنون او با کتاب «رازهای دهه شصت» که جلد دوم کتاب قبلی وي محسوب می شود، در نمایشگاه کتاب حاضر است. این اثر به شهید «ابراهیم هادی» تقدیم شده است که به تعبیر نویسنده از قهرمامان واقعی دهه شصت است که بی نشانی، قله آرزوهایش بود.
 
 
صفار هرندی در پاسخ به سوالات مخاطبان معتقد است کتاب، محصول کار نویسنده است و آنچه را که می خواهیم از نویسنده بدانیم یا بپرسیم می توانیم در خود کتاب پیدا کنیم و ببینیم.

شاید به همین دلیل است که او در این سالها بسیار کم در رسانه ها ظاهر شده است و مانند شهید هادی می خواهد «بی نشان» باشد.
 
دو ویراستار کتاب‌های یکدیگر در کنار هم

وقتی صفارهرندی به غرفه کیهان رسید، پیام فضلی نژاد که در غرفه کیهان میزبان دو تن از مسئولان و نمایندگان مجلس بود، به استقبال وي رفت تا رسم شاگرد و استادی را به جا آورده باشد. صفارهرندی نیز با مخاطبانش دیدار کرد و فضلی نژاد گفت: «همچنان که در بخش سپاسگزاری کتاب نوشته ام، آقای صفارهرندی بر گردن ارتش سری حق دارند و یکی از بزرگوارانی بودند که به خواهش من و نظر آقای شایانفر، ویراستاری فنی و بررسی محتوایی این کار را نیز انجام دادند.»
 
مرتضی صفارهرندی هم پاسخ داد که همه ارتش سری فقط کار آقای فضلی نژاد است که کار ارزشمند و ماندگاری است.
 
کتاب «رازهای دهه شصت» را نیز فضلی نژاد ویراستاری کرده است. بدین اين ترتیب نه تنها دو نویسنده «نیمه پنهان» بلکه دو نویسنده ای که به صورت اتفاقی هر یک ویراستار کتاب همدیگر بودند، در نمایشگاه و مراسم رونمایی کتابهایشان کنار یکدیگر قرار گرفتند. این رویداد جالبی است که شاید چند سال گذشته برای اولین بار اتفاق افتاده باشد.
 
حضور نویسندگان آثار و فعالان ضدفتنه در غرفه کیهان

در آيین رونمایی کتاب «ارتش سری روشنفکران» و «رازهای دهه شصت» جمعی از نویسندگان کتابها و آثار ضدفتنه سبز مانند آرش پاک اندیش (نویسنده کتاب «کروبی بر مدار سقوط»)، سیدحسین علوی (نویسنده کتاب «شوالیه اناث» زندگی شیرین عبادی)، بابک اسماعیلی و جمعی از فعالان خبرگزاری های فارس، نسیم، دانشجو و سایت هایی مانند بولتن نیوز، بی باک، صراط، حضور داشتند. همچنین اعضاي کمیسیون های فرهنگی، امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و معاون سابق رئیس جمهور نیز برای دیدار با نویسندگان کتابهای جدید «نیمه پنهان» به غرفه انتشارات کیهان رفتند. از نکات جالب توجه تقارن این برنامه با آخرین روز مانده به انتخابات بود و کاندیداهای شاخص دو جبهه فعال در انتخابات دور دوم در این مراسم حضور پیدا کردند.
 
 
دیدار با محمدرضا زائری پس از ۱۰ سال

فضلی نژاد از نخستین دانش آموختگان خانه روزنامه نگاران جوان است که سال ۱۳۷۵ به آنجا رفت. این مرکز زیر نظر حجت الاسلام «محمدرضا زائری» برای تربیت روزنامه نگاران حرفه ای اداره می شد. فضلی نژاد پس از پایان مراسم پس از ۱۰ سال زائری را دید. زائری چندی پیش مجموعه ای از آثارش را رونمایی کرد. او کتاب «نصرالله» که مصاحبه اختصاصی اش با دبیرکل حزب الله لبنان است را به نویسنده «ارتش سری روشنفکران» هدیه داد و فضلی نژاد نیز کتاب «ارتش سری روشنفکران» را به او هدیه کرد.
 
حضور در محضر خانواده شهداي ترورهای آکادمیک

نویسندگان «نیمه پنهان» کیهان میل قلبی شان این بود تا بتوانند اولین نسخه های کتابهایشان را برای اینکه متبرک به برکت وجود خانواده های شهدا شود، به محضر شهدایی که کتابها به آنان تقدیم شده، اهداء کنند، اما روند چاپ کتاب، این هماهنگی را ممکن نکرد. فضلی نژاد به خبرنگاري گفت دوست دارد شخصا به دیدار این خانواده ها برود خصوصا خانواده شهید داریوش رضایی نژاد، چون هر دو روز ۲۹ بهمن به دنیا آمده اند. امام خمینی خانواده های شهداء، این مشعل داران راه همیشه تاریخ، افتخار روشنایی طرق الی الله را برعهده گرفته اند.
 
وقتی حضرت روح الله که می دانیم حرف امام، امام حرفهاست، چنین می فرمایند، این حقیر اولین وظیفه خود را به عنوان یک مسلمان حضور در محضر بزرگوارانی می دانم که اگر خودمان بخواهیم و قدر بدانیم، برکت وجودشان در زندگی ام جاری می شود.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار