آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۵۸۶۵

ریاضت یا رشد اقتصادی؟ پیش بینی انقباض اقتصادی در حوزه یورو

در حال حاضر نمودارهای اقتصادی حاکی از آنست که در حوزه یورو، رشد اقتصادی منفی سه دهم درصد، بدهی ها 91.8 درصد تولید ناخالص داخلی و میزان بیکاری 11 درصد است، در این اوضاع ریاضت و یا رشد اقتصادی به بحث داغ رهبران اروپا تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، کمیسیون اقتصادی اروپا می گوید در حالی که نشانه های اولیه ای از بهبود اقتصادی حوزه یورو به چشم می خورد، اما سایه بحران بدهی ها و افزایش بهای نفت همچنان بر این اقتصاد سنگینی می کند.
 
اولی رن، کمیسر اقتصادی و مالی اتحادیه اروپا: وضع اقتصادی اروپا اکنون از نوعی تعادل شکننده برخوردار است، اما پیش بینی می شود از نیمه دوم سال و درصورت پایان سریعتر بحران مالی، بهبود تدریجی و کنترل شده اقتصاد در چشم انداز امسال و سال آینده قرار خواهد گرفت.
 
در حال حاضر نمودارهای اقتصادی حاکی از آنست که در حوزه یورو، رشد اقتصادی منفی سه دهم درصد، بدهی ها 91.8 درصد تولید ناخالص داخلی و میزان بیکاری 11 درصد است.
 
با این حال وضعیت در کشورهای مختلف این حوزه متفاوت است و برای نمونه پیش بینی می شود که آلمان امسال از 0.7 درصد و سال آینده از 1.7 درصد رشد اقتصادی برخوردار باشد.
 
ریاضت یا رشد اقتصادی
 
ریاضت اقتصادی و رشد بحث داغ رهبران اروپاست. خبر بد اینکه علیرغم تدابیر سختگیرانه ای که عمدتا کاهش هزینه های عمومی را هدف قرار داده به نظر نمی رسد چشم انداز مطلوبی پیش رو باشد.
 
نرخ بیکاری در اسپانیا در هفته ای که حزب محافظه کار و حاکم بودجه را در پارلمان بودجه به تصویب رساند به بالاترین رقم طی هفتاد سال گذشته رسید.
 
آقای ماریو راخوی، نخست وزیر اسپانیا گفت: سیاست های ریاضتی تنها سیاست آنگلا مرکل نیست. بلکه سیاست کل اروپا است. سیاست یورو و سیاست پروژه ای که همه در آن سهیم هستند برای اینکه داوطلبانه خواهان آنند.
 
با اینکه ریاضت یک شعار حزبی است، اما شک و تردیدها درباره انضباط بودجه ای که آلمان به عنوان راه برون رفت از بحران پیشنهاد کرده در حال افزایش است.
 
هرمان ون رامپوی، رییس شورای اروپا گفت رشد اولویت اصلی رهبران اروپاست.
 
حتی ماریو مونتی، نخست وزیر ایتالیا، تکنوکراتی که برای نظم بخشیدن به وضعیت مالی این کشور به میدان آمد هم اتحادیه اروپا را به رشد اقتصادی فراخواند و گفت: اصلاحات ساختاری به خودی خود به رشد منتهی نمی شود. برای اینکه اگر کشوری مولدتر و رقابتی تر شود در حالیکه تقاضا برای محصولاتش در داخل یا خارج وجود نداشته باشد به سرمایه دست نخواهد یافت. در حقیقت همه اصلاحات ساختاری و تدابیری که با هدف تحکیم بودجه در دستور کار قرار داده ایم اگر با انقباض بودجه ای همراه نباشد به رشد اقتصادی نخواهد انجامید.
 
این بحث زمانی مطرح شد که ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا از رهبران اروپا خواست تا راهبرد مورد نظر را تنها به اقدامات ریاضتی محدود نسازند. از نظر او زمان برای یک پیمان رشد فرا رسیده است.
 
معضل موجود ازمرزهای اروپا فراتر رفته و بریتانیا با رکود اقتصادی و نرخ بی سابقه بیکاری نیز درگیر آن است.
 
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت: ما تعادل را به اقتصادمان بازخواهیم گرداند. ما نیاز به بخش خصوصی بزرگتری داریم. به صادرات و سرمایه گذاری بیشتری نیاز داریم. این کار سخت و دشواری است. اما به برنامه مان عمل می کنیم. نرخ پایین بهره و هر چیز دیگری که رشد، رقابت و اشتغال را در کشورمان افزایش دهد تحمل خواهیم کرد.
 
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز همچنان بر موضع خود ایستاده است: هیچ مذاکره ای برای انضباط بودجه ای قابل طرح نیست.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار