معاون اول رئيس جمهور در نشست خبري و در پايان چهارمين سفر استاني به خراسان رضوي، گزارشي از مصوبات هيات دولت براي اين استان را ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عصر امروز پس از پایان یکصدمین سفر دولت به خراسان رضوی، جلسه هیئت دولت در استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئيس جمهور پس از جلسه هیئت دولت با حضور در دفتر استاندار خراسان رضوی در جمع خبرنگاران با اشاره به عزم دولت در سفرهای استانی برای ملاقات چهره به چهره با مردم گفت: ایده سفرهای استانی از زمانی پرداخته شد که رئیس جمهور شهردار تهران بود.
وی بیان داشت: پس از اینکه دولت نهم تشکیل شد، عزم دولت برای سفرهای استانی جزم گرديد و پس از آن در اولین سفر دیدار با مردم و توزیع عادلانه اعتبارات و امکانات در دستور کار قرار گرفت.
رحیمی با اشاره به گام دوم و سوم دولت در سفر به استان ها و تخصیص و توزیع اعتبارات در تمام شهرهای کشور بیان داشت: در سفر دوم و سوم زیرساخت ها و پایه های عمرانی و پرداختن به امور فرهنگی طی تشکیل یک کارگروه در استان ها مد نظر دولت قرار گرفت.
معاون اول رئيس جمهور همچنین رفع موانع و ناهمواری ها بر سر راه پروژه ها و اشتغال زایی را برنامه سفر چهارم دولت دانست و گفت: در سال 89 تصمیم گرفتیم یک میلیون و 100 هزار شغل در سراسر کشور ایجاد کنیم اما طبق برآورد دولت این میزان به مرز یک میلیون 500 هزار شغل رسید.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال 90 خاطرنشان کرد: طی جلسه ای با استانداران و با استفاده از تجربه ها و امکانات هر استان دو میلیون و 500 هزار شغل هدف گذاری شد که از این تعداد یک میلیون و 500 هزار شغل و یک میلیون فرصت شغلی در نظر گرفته شد.
رحیمی ضمن تاکید بر پیشرفت 71 درصدی پروژه ها و مصوبه های دور اول، دوم و سوم سفرها تاکید کرد: میزان پیشرفت پروژه ها در سراسر کشور نزدیک به 71 درصد است که یا اجرایی شده اند و یا در حال اجرا هستند و از 29 درصد باقی مانده تعدادی مربوط به پروژه های مهم است که دولت تصمیم دارد تمام پروژه هایی که بالغ بر 60 درصد پیشرفت داشته اند را با بودجه ای به مبلغ 160 هزار میلیارد تومان به اتمام برساند.
وی تاکید کرد: دولت کلیه تعهداتش را تا پایان وقت دولت دهم به اتمام خواهد رساند.
به طور میانگین هر 23 روز یک سفر براي دولت
معاون اول رئیس جمهور طی این نشست خبری با اشاره به سفرهای دولت از سال 84 تا به امروز به طور میانگین دولت در هر 23 روز یک سفر استانی داشته است و در هر استان نیز به صورت میانگین سه و نیم روز حضور داشته است که طی تمام این سفرها 3006 مصوبه در قالب 20 هزار 483 بند با تعداد 73 هزار و 400 پروژه به تصویب رسیده است که برای کل پروژه ها 200 هزار میلیارد تومان بودجه و 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با بیان برخی دیگر از آمار و ارقام بیان داشت: هزار و 750 سفر توسط اعضای دولت و 900 سفر موضوعی و پروژه ای توسط شخص رئیس جمهور و معاون اول صورت گرفته است.
رحیمی خاطرنشان کرد: در این سفرها 15 هزار نفر با رئیس جمهور و 35 هزار نفر با اعضای دولت ملاقات کردند.
به تصویب رسیدن 2 هزار و 610 میلیارد تومان برای اشتغال زایی در استان
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مصوبات و پروژه های خراسان رضوی در این نشست خبری گفت: از مجموع 551 مصوبه در سه دوره سفر 426 مصوبه کاملا اجرا شده، 114 مصوبه در دست اجراست و 12 مصوبه در دست پیگیری برای عملیاتی شدن است، در یک کلام باید گفت 77 درصد مصوبات کاملا محقق شده است
رحیمی طی گزارشی از میزان بودجه تخصیص یافته از سال 84 تا 90 به استان خراسان رضوی تصریح کرد: در مجموع شش هزار و 800 میلیارد تومان به استان تخصیص داده شده است و میزان تسهیلات بانکی در اختیار استان سه هزار و 300 میلیارد تومان می باشد که تا این لحظه دو هزار میلیارد تومان از این تسهیلات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: چهار هزار و 200 طرخ به بهره برداری رسیده و 84 هزار شغل در بخش طرح های زود بازده ایجاد شده است.
رحیمی با اشاره به عملکرد درخشان استان در بحث اشتغال تاکید کرد: تعهد اشتغال برای استان 80 هزار شغل بود که با همت مسئولین استانی این تعداد به بیش از 90 هزار شغل رسید و در سال 90 نیز 213 هزار شغل مد نظر قرار گرفته شد که این تعداد به 216 هزار شغل افزایش یافت و امروز نرخ بیکاری استان 9.1 درصد است.
معاون اول رئیس جمهور ضمن بیان برخی از مهمترین مصوبات امروز دولت خاطرنشان کرد: اعتباراتی بالغ بر دو هزار و 610 میلیارد تومان امروز به تصویب رسید تا یک نهضت جدید برای اشتغال زایی در استان آغاز شود.
رحیمی افزود: 50 میلیارد تومان اعتبار یارانه تسهیلات برای اشتغال استان در نظر گرفته شده است باید توجه کرد که از سال 84 تا سال 88 هزار و 300 میلیون تومان مانده تسهیلات مربوط به بنگاه های زودبازده بوده است که این میزان بدون محدودیت توسط تسهیلات ارضی استان از محل صندوق توسعه ملی تامین شده است.
وی ضمن تاکید بر رسیدگی بر مشاغل خانگی و خود اشتغالی گفت: هزار میلیارد تومان برای تکمیل کارهای نیمه تمام و سرمایه در گردش و دو هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای مشاغل خرد، خانگی و خود اشتغالی در نظر گرفته شده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: 60 میلیارد تومان از طرف صندوق مهر امام رضا برای تعاونی های استان در سال 91 اختصاص پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه امسال هیچ عدد و رقمی برای اشتغال در استان اعلام نشده است بیان داشت: بیشتر توان دولت بر این است که آن میزان یک میلیون قفرصت شغلی را به شغل تبدیل کند.
آخرين مصوبات دولت براي پيشرفت استان خراسان رضوي
در ادامه این نشست رحیمی طی ارائه گزارشی مصوبات استانی که طی یک پروژه اعلام شده اند را بررسی کرد.
- احداث 20 سالن ورزشی و هزار نمازخانه مدارس در سال 91 و 92، احداث و راه اندازی مرکز داده، تجهیز شبکه بهداشت و درمان زاوه، جوین ، باخرز و فیروزه، تبدیل بیمارستان 160 تخت خوابی نیشابور به بیمارستان 320 تخت خوابی، احداث بیمارستان 64 تخت خوابی طرقبه در سال 91، تعمیر بخش ام آر ای دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه،اختصاص 42 میلیارد تومان برای تامین مسکن و تهیه سه هزار فقره جهیزیه، پرداخت شهریه دانشجویان مددجو و تامین دو هزار و 500 مورد گازرسانی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد است.
- احداث و تکمیل بیمارستان های فیروزه، مه ولات، رشتخوار و خوشاب، ایجاد دانشکده های پیرا پزشکی و ایجاد علوم جدید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد.
وی با اشاره به پیشرفت طب سنتی در کشور گفت: طی تصویب دولت طب سنتی در کشور رسمیت پیدا کرد و بناست که این طب در تمام دانشگاه ها دانشجو بپذیرد و نهایتا بتوانند نسخه بنویسند و بیمه نیز آنها را بپذیرد.
رحیمی افزود: طبق دستور رئیس جمهور به وزیر بهداشت باید معاونتی به نام معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت تشکیل شود.
رحيمي همچنين تعداد ديگري از مصوباتن دولت را به شرح زير اعلام كرد:
- احداث بیمارستان جامع زنان و اختصاص 42 هزار میلیارد تومان برای بنگاه های کارآفرینی
احداث و تجهیز مرکز فنی و حرفه ای تربت حیدریه و قوچان و راه اندازی بخش آموزش هتلداری و گردشگری طرقبه و شاندیز
- اختصاص بودجه برای احداث مرکز فنی حرفه ای ویژه معلولین در مشهد
- اختصاص دو هزار و 300 میلیون تومان برای تغییر سیستم آبیاری سنتی به آبیاری نوین که زا مهمترین پروژه های استان است و برای این امر 85 درصد تسخیلات توسط دولت پرداخت می شود.
- راه اندازی راه آهن تربت، خواف و هرات و اتصال راه آهن سبزوار به شبکه راه آهن سراسری تا پایان سال 93
- راه اندازی کنار گذر قوچان، چناران و نیشابور وسبزوار طی سال های 91 تا 94
-اجرای قطعات راه اصلی قوچان اسفراین و مشهد سرخس
-دوبانده شدن مسیر سبزوار قوچان تا پایان سال 93
-اختصاص بودجه برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده مشهد سبزوار
- البته گفتنی است بودجه های خرد و ریز از این قبیل بسیار است که به زودی توسط استاندار خراسان رضوی اعلام خواهد شد.
رحیمی در ادامه با اشاره به ایجاد یک واحد صنعتی در تمام شهر های استان تصریح کرد: در تمام شهرها یک واحد صنعتی با الویت صنایع تبدیلی احداث خواهد شد.
وی در ادامه ديگر مصوبات دولت را به شرح زير اعلام كرد:
- راه اندازی قطار شهری مشهد، گلبهار و چناران
-اختصاص هزار و 200 میلیارد ریال برای اکتشافات نیمه عمومی زمین شناسی
- تکمیل 157 مجتمع، آب رسانی استان و روستاهای حاشیه شهر مشهد
-تکمیل مطالعات سدهای بینالود، کلات و اید لیک
- آب رسانی از سد دوستی به مشهد
- تکمیل سالن شش هزار نفری ثامن و سالن 15 هزار نفری سبزوار تا سال 92
- توسعه تلویزیون دیجیتال در شهرهای بالای هزار نفر جمعیت