دانشگاه خوارزمي در حالي موفق شد به عنوان دومين دانشگاه برتر سال 90 انتخاب شود كه با مشكلات زيرساختي دست و پنجه نرم ميكند.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»،وزارت علوم براي ارزيابي فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه ها شاخصهايي از جمله اسلامي شدن دانشگاهها، توجه به برنامههاي سياسي، عفاف و حجاب، بيداري اسلامي، توجه به آموزش فرهنگي دانشجويان، اردوهاي زيارتي سياحتي-تفريحي و ديني-مذهبي و برگزاري كرسيهاي آزادانديشي را بررسي كرد.
در اين ميان دانشگاه خوارزمي (تربيت معلم تهران) موفق شد رتبه اول كثرت و حجم فعاليتهاي فرهنگي و رتبه دوم دانشگاه برتر فرهنگي را در بين دانشگاههاي ايران از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كشور در سال 90 كسب كند.
حسين شفيعي، معاون فرهنگي دانشگاه خوارزمي با اعلام اين خبر گفت: محور فعاليت در حوزه فعاليت هاي فرهنگي را قشر دانشجو قرار داديم و چون در اين دانشگاه دانشجويان فوق ليسانس و دكتري حضور دارند، از توان و انرژي آنها براي فعاليتهاي فرهنگي بهره برديم.
وي با بيان اينكه بيشتر فعاليت هاي فرهنگي توسط دانشجويان انجام شد، خاطرنشان كرد: همگرايي گروه ها و تشكل ها موجب شد تا اين تحول بزرگ در دانشگاه خوارزمي اتفاق بيفتد.
معاون فرهنگي دانشگاه خوارزمي براي نجام فعاليت هاي فرهنگي نيروهاي فعال را انتخاب و به كار گماشتيم، افزود: در اين كار چندين سياست و روش را دنبال كرديم كه شناسايي نيروهاي علاقهمند و باكيفيت يكي از اين اقدامات بوده است.
شفيعي ادامه داد: سياست دوم اين بود كه بخش دولتي نبايد تصديگري فرهنگي را بر عهده بگيرد؛ زيرا خروجي مناسبي نخواهد داشت و مرحله سوم آن نيز جريانسازي فرهنگي است؛ به اين معنا كه در دانشگاهها كارهاي فرهنگي زيادي انجام مي شود كه جريانساز نيست و اين دو با يكديگر تفاوت دارند، يعني اينكه جريانسازي، ايجاد موجي است كه مسير را طوري رقم مي زند تا انسانهاي ديگر ناگزير آن را مي پذيرند.
قائم مقام دانشگاه خوارزمي اضافه كرد: با توجه به فرمايش مقام معظم رهبري، «توصيه مخاطب» را سرلوحه كار خود قرار داديم و چون فعاليتهاي فرهنگي مخاطبان 10 درصدي دارد، اگر در دانشگاه اجرايي شود، مجموعهاي چند هزار نفري را شامل ميشود كه در آن صورت توصيه مخاطب را اجرايي كردهايم.
وي به تشريح شاخصهاي ارزيابي دانشگاه خوارزمي پرداخت و گفت: در سه حوزه انجمن هاي علمي، كانونهاي فرهنگي و تشكل هاي دانشجويي، فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه را بررسي كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه در دانشگاه خوارزمي 32 انجمن فعال وجود دارد كه توانسته استادان و دانشجويان را در كنار يكديگر قرار بدهد و ارتباط دانشگاه با صنعت را تقويت كند.
شفيعي يادآور شد: 12 كانون فرهنگي در دانشگاه وجود دارد كه هر كدام در جايگاه خود كارآفريني كرده و به رقابت پرداختهاند كه اين رقابت بين آنها بسيار مشهود بوده است؛ همچنين دو تشكل داشتيم كه در سه زمينه دانشجو، استاد و كاركنان دانشگاه برنامه ريزي كرده و فعاليت فرهنگي اجرا كردند.
معاون فرهنگي دانشگاه خوارزمي بيان داشت: كرسيهاي آزادانديشي با موضوعات متفاوت درباره آزادي، حجاب و عفاف، مذاكره با آمريكا و امسال نيز با موضوع توليد ملي برگزار شد كه در آن چالشها و آسيبهاي موضوعات توسط دانشجويان بررسي، و با استقبال بسيار خوبي مواجه شد و توانست يك نشاط فكري، سياسي، فرهنگي و اجتماعي را ايجاد كند.
وي در پايان با اشاره به اينكه بودجه فرهنگي مطلوبي به دانشگاهها داده نميشود، خاطرنشان كرد: از نظر زيرساختهاي فيزيكي و ساختاري، در دانشگاه خوارزمي مشكلات اساسي وجود دارد كه از آن جمله بايد ساختارهاي فرهنگي خوابگاههاي دانشجويان با انجام فعاليتهاي فرهنگي اصلاح شود.
دانشگاه خوارزمي عملكرد مثبتي در حوزه فرهنگي دارد
محمد حسین علیزاده از دانشجویان دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم تهران) گفت: این دانشگاه با برگزاری نمایشگاه شهید مطهری، ایام فاطمیه(س)، نامگذاری کلاسها با نام شهدای دانشگاه اردوهای زیارتیو تفریحی و توزیع هفته نامه دانشجویی فعالیتهای فرهنگی را انجام می دهد.
وی افزود: در هفته یادواره شهید مطهری دانشجویان با هر نوع شخصیت و گرایشی در مراسم شرکت و نسبت به مطالعه کتابهای شهید مرتضی مطهری تمایل زیادی نشان دادند.
اظهار نظرهاي دانشجويان گواه اين مطلب است كه دانشگاه خوارزمي(تربيت معلم) توانسته گام مثبت در جهت گسترش فعاليتهاي فرهنگي بردارد اما ضعف اين دانشگاه در مسائل زير ساختي است كه بايد توجه بيشتري از سوي مسئولين دانشگاه شود.