
کد خبر:۱۸۹۲۱۲
اسرائيل و تلاش براي بهره برداري از روند مذاكرات ايران و 1+5
كارشناسان منطقه اي با توجه به اظهارات مقامات اسرائيلي از قبل از شروع دور تازه گفتگوهاي هسته اي ايران و غرب در تركيه تاكنون، براين باورند كه اسرائيل به دنبال آن است از روند گفتگوها بهره برداري كند.
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از شينهوا، پس از برگزاري نشست بغداد و دور دوم گفتگوهاي هسته اي ايران و 1+5 برخي كارشناسان از اينكه اسرائيل به صورت تناقض آميزي از روند گفتگوها بهره ببرد، ابراز نگراني كرده اند.
پيش از برگزاري نشست بغداد يوكيا آمانو، دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي، از ايران ديدار كرده و بعد از گفتگو با مقامات ايراني در مورد ايجاد توافقي ميان ايران و آژانس ابراز اميدواري كرده بود.
با اين حال، در نشست بغداد توافق روشني در مورد غني سازي اورانيوم در تاسيسات هسته اي ايران و همچنين درمورد اجازه ايران به بازرسان آژانس براي بازديد از اين تاسيسات صورت نگرفت؛ علاوه براين دو طرف در مورد درصد غني سازي سازي اورانيوم نيز اختلاف نظر دارند.
برخي كارشناسان مي گويند اين عدم توافق اين فرصت را در اختيار اسرائيل و هم پيمانانش قرار مي دهد كه ثابت كنند ايران در مذاكرات انعطاف لازم را ندارد و به دنبال ادامه فعاليت هاي هسته اي خود است.
چنانچه نتانياهو،نخست وزير اسرائيل،پيش از اين نيز گفته بود كه توان هسته اي ايران يك چالش حياتي براي اسرائيل است و وجود اسرائيل را تهديد مي كند.
وي همچنين از جامعه بين المللي خواسته بود كه مانع ادامه برنامه هاي هسته اي ايران شوند.
مقامات اسرائيل همچنين پيش از برگزاري مذاكرات هسته اي ايران و 1+5، ايران را متهم كرده بودند كه مذاكرات را جدي نمي گيرد و به دنبال آن است تا از اين مذاكرات براي گرفتن زمان بيشتر جهت ساخت سلاح اتمي بهره برداري كند.
پروفسور زئو ايو ماگن، استاد دانشگاه در چين، با اشاره به اينكه جامعه جهاني متوجه واقعيت هاي مربوط به پرونده هسته اي ايران طي 15 سال گذشته نشده است، گفت كه بعيد به نظر مي رسد كه طي يك يا دو سال آينده نيز اين اتفاق بيفتد.
وي همچنين مي گويد: غربي ها فكر مي كنند در مذاكره با ايران مي توانند يك گفتگوي يك جانبه از بالا به پايين داشته باشند، يا مي توانند ايراني ها را تطميع كنند و يا آنان را بترسانند؛ اما ايراني ها در نشست بغداد و در همه مذاكرات قبلي ثابت كرده اند كه غربي ها نمي توانند چنين كاري را انجام دهند.
يك كارشناس منطقه اي ديگر به شينهوا گفت كه عدم پيشرفت ملموس در مذاكرات بغداد به معناي شكست مذاكرات هسته اي ايران و غرب نيست و آنان مي توانند براي مذاكرات بعد ي هماهنگ شوند.
اما آنچه در اين ميان مهم است اينكه اسرائيل در حال پيگيري اين مساله است كه موضع آمريكا با ادامه روند گفتگو ها به چه صورتي در مي آيد و اينكه شكست احتمالي گفتگوها تا چه اندازه مي تواند آمريكا را به انتخاب گزينه نظامي در مقابله با ايران متقاعد كند.
با اينكه كاخ سفيد همواره بر وجود راه حل ديپلماتيك براي حل مناقشه هسته اي با ايران اشاره كرده است، اما در همين حال واشنگتن به صراحت اعلام كرده است كه هرگز حاضر به پذيرش ايران به عنوان يك قدرت هسته اي نيست.
اسرائيلي ها قبل از برگزاري نشست استانبول نيز به اظهارات جنگ طلبانه پرداخته بودند و اظهارات آمرانه و جنگ طلبانه مقامات اسرائيلي البته با اعمال تحريم هاي نفتي از سوي اتحاديه اروپا حمايت شد.
اما ديدار مقامات بلند پايه اسرائيلي و آمريكايي با يكديگر و گفتگو درباره ايران مي تواند نشان دهنده اين امر باشد كه آمريكايي ها هنوز از انتخاب گزينه نظامي ابا دارند و خواهند توانست اسرائيل را راضي كنند تا در ادامه روند گفتگو ها از جنگ صحبت نكند به ويژه آنكه اسرائيل به تنهايي قادر به انجام حمله تاثير گذاري به ايران نيست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.