مي‌خواهند از فرزندان شهدا سوء استفاده كنند /سخنراني حداد با پاي شكسته/ پازل كدام شهيد تصوير امام را كامل كرد؟
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۹۹۶۰
گزارش كامل جشن پدران آسماني در بهشت زهرا؛

مي‌خواهند از فرزندان شهدا سوء استفاده كنند /سخنراني حداد با پاي شكسته/ پازل كدام شهيد تصوير امام را كامل كرد؟

دشمنان دنبال شكار فرزندان شهدا هستند و اين كار را با انواع پيغام‌ها، ترفندها انجام مي‌دهند و مي‌خواهند حرف‌هاي خودشان را ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، ماه نجف سلام! مولاي آب، اي هديه خدا به زمين و زمان سلام! از راه دور سلام مي‌كنم.
من كيستم گردي كه بر لباس شريفت نشسته است...
مردي كه خسته است و خاري كه در بيابان ساليان پيش شكفته بود ...
مولاي من من كيستم؟ يك قطره اشك ساده و بي‌ادعا كه صبح هديه نگاه تو مي‌شود و رودي كه در ازدحام اين خانه سرد گم شده بود!
مولاي مهربان تنها نه آسمان كه زمين هم غلام توست.
 
پازل تمثيل امام خميني(ره) كه با عكس شهدا كامل مي شد، روي سن خودنمايي مي كرد
 
برنامه پدران آسماني با اين جملات آغاز شد. روي سن تمثيل عكس امام با پازل‌هايي از عكس شهدا كه تصوير امام را كامل مي‌كردند، خودنمايي مي‌كرد.
 
حاج حسن حكيمي برنامه را با قرائت قرآن آغاز كرد و بارها «بل‌احياهم عندربهم يرزقون» را تكرار كرد. چندي بعد گروه عروة‌الوثقي يا علي مولا و اي نگار زهرا را زمزمه كردند.

مجري برنامه بارها شعر قيصر را تكرار كرد كه انشاءالله همه شيعيان صدايشان را تنها فداي اهل بيت كنند و شعر قيصر را زمزمه مي‌كرد كه «اين حنجره اين باغ صدا را مفروش».
 
رويت را خواهم بوسيد، اما نه من لايق بوسيدن تو نيستم!
 
ادامه برنامه با اين جملات امتداد پيدا مي‌كرد، اي پدر امت من سالهاست انتخاب كرده‌ام راهي كه تو انتهايش هستي.
به اميد ديدارت آنگاه كه ديدار رويت قلبم را مشغول مي‌كند، بيم دارم كه اگر ببينمت چه كنم؟
رويت را خواهم بوسيد اما نه من لايق بوسيدن تو نيستم!
پس دستت را...
اما من كجا و دست خدا كجا؟
علي جان با علوياني كه بر در خانه‌ات گرد آمده‌ايم با شرمندگي مي‌گوييم كه ما فراموش‌تان كرده بوديم و وقتي فراموش‌كاري‌مان را به ياد مي‌آوريم زار مي‌زنيم.
 
اي پدر! براي ما طلب آمرزش كن كه ما نيازمند آمرزش تو هستيم.
 
بيانيه بچه هاي پدران آسماني
 
برنامه با بيانيه بچه‌هاي پدران آسماني و تكميل شدن عكس امام خميني(ره) كه با پازل‌هاي شهدا كامل مي‌شد، ادامه پيدا كرد. مسئول گروه پدران آسماني روي سن آمد و از جمع صميمي فرزندان شهدا و همه بزرگواراني كه به خانواده‌هاي شهدا مربوط هستند قدرداني كرد.

وي گفت: چندي سالي است به همت فرزندان شهدا جشن ديدار با پدران آسماني چه در تهران و چه در استان‌هاي ديگر برقرار شده و امروز در ايام با بركت تولد پدر امت دوباره توفيق دست داد تا در مهماني پدران آسماني و پدر همه‌مان روح‌الله جمع شويم و دوباره سخن گوش كنيم به پير مي‌فروشمان خميني.

در ادامه كلام امام را زمزمه كرد كه در خطاب به خانواده‌هاي شهدا فرموده بودند: «سلام خدا بر شما پدران و مادران كه از فرزندان‌تان در امر دفاع آن چنان صبر و شكيبايي نشان داديد كه ياد و خاطره امام حسين(ع) را دوباره زنده كرديد.»

فرزندان شهدا با عكس هاي پدرانشان تصوير امام(ره) را كامل مي كردند
 
در ادامه برنامه حين قرائت بيانيه فرزندان شهدا، پازل عكس‌هاي پدرانشان را بر روي عكس امام خميني(ره) قرار مي‌دادند تا تصوير امام روح‌الله كامل شود.
 
بيانيه اين چنين آغاز شد: «سلام بر ايمان جهاد و شهادت، سلام بر سجده‌هاي سرخ شهادت سلام بر آيه‌هاي جسارت سلام بر عشق كه مساوي است با جنون.»
 
همچنان كه متن خوانده مي‌شد، فرزندان شهيد مهدي قلي‌زاده، عباس خداوردي، علي محمد زاهدي، شهيد كرامتي و شهيد علي‌مردان پيرهادي روي سن مي‌آمدند و پازل امام را كامل مي‌كردند.
 
شعر خواني جان فدا: راه را باز كنيد اسب سفيدش پيداست/از همين فاصله قد رشيدش پيداست
 
 بعد از تكميل شدن تصوير امام جان‌فدا، شاعر انقلابي روي سن آمد و چند رباعي و غزلي را تقديم به شهدا كرد.

همه با هم به اين جاده اگر خيره شويم 
مي‌توانيم به اين فاصله‌ها چيره شويم
 
مي‌رسد اينكه همه منتظر‌انش هستيم
هر جاهست به دنبال نشانش هستيم

راه را باز كنيد اسب سفيدش پيداست
از همين فاصله قد رشيدش پيداست

حدادعادل با پاي شكسته سخنراني اش را آغاز كرد
 
در انتهاي برنامه غلامعلي حدادعادل با حالتي عجيب وارد سالن شد! عصاهاي همراه حداد عادل بيشتر از هر چيز عكاسان را به خود جلب كرده بود.
 
حداد عادل به كمك همراهان توانست روي سن بيايد و صحبت‌هايش را با پاي شكسته و با حالي كه در ميان صحبتش اشاره كرد كه اگر نبود پدران‌آسماني شما و دين برگردن ما با اين حال و با پاي شكسته اين مسير طولاني را تا بهشت زهرا نمي‌آمدم.

حداد عادل صحبت‌هايش را اين چنين آغاز كرد:
 
 
15 خرداد پشت ديوار منزل ما تير اندازي بود
 
ولادت اميرالمومنان و روز پدر را گرامي مي‌دارم. ياد امام راحل را عزيز مي‌دارم و ياد 15 خرداد سال 42 كه در واقع نيم قرن از تاريخ آن گذشته است. به ياد 15 خرداد آن سال ياد خاطره‌هايي افتادم كه در كوچه و محله ما و در پشت منزل ما چطور تيراندازي بود همه اين مناسبت‌ها گرامي هستند.

فكر نمي‌كردم مسير بهشت زهرا اينقدر شلوغ باشد؛ از تاخيري كه رخ داد پوزش مي‌طلبم. قطعا بقيه مردم هم براي ديدار پدران‌شان به نقاط مختلف شهر حركت كرده‌اند و همين باعث شلوغي و راه بندان شده است.
 
اميرالمومنين(ع) يتيم نواز بوده و براي همه يتيمان دست پدري دراز كرده
 
اميرالمومنان پدر همه است و پدر فرزندان شهدا.
حضرت علي يكي از اوصافش يتيم نوازي است و براي همه يتيمان دست پدري دراز كرده است مخصوصا يتيم‌هايي كه پدران‌شان در ركاب اميرالمومنين شهيد شدند. حضرت توجه بيشتري به خانواده‌هاي آنها داشته و خود را نسبت به آن خانواده‌ها مسئول مي‌پندارد. داستان‌ نان پختن حضرت امير در كنار تنوري كه مادر خانواده تواني براي اداره زندگي ندارد مشهور است.

براي ادامه صحبتم عباراتي از دعاي عرفه امام حسين(ع) نقل مي‌كنم؛ چرا كه دوست دارم زماني كه به سراغ دعاي عرفه رفتيد اين فرازها را با توجه بيشتري بخوانيد.
 
امام حسين(ع) خدا را براي تولد در حكومت هدايت ستايش مي كند

امام حسين(ع) دعا را با ستايش پروردگار به خاطر نعمت‌هايي كه به ايشان دادند، آغاز مي‌كنند و يكي يكي نعمت‌هاي خدا را مي‌شمارند.
 
يكي از نعمت‌ها را كه ايشان به آن اشاره مي‌كنند اين است، عرض مي‌كنند خدا را تو را ستايش مي‌كنم كه تو نسبت به من لطف و احسان داشتي؛ چرا كه من را در زمان حكومت پيشوايان كفر به دنيا نياوردي، پيشوايان كفري كه پيمان شكني كرده بودند و كساني كه پيغمبران تو را دروغ‌گو شمرده بودند، اما تو من را متولد كردي در دوره‌اي كه هدايت وجود داشت و در دوره پيامبري كه در هدايت بر من پيشي گرفته بود من را در چنين روزگاري ايجاد كردي.

فرزندان شهدا بايد خدا را شكر كنند كه قبل از انقلاب و در حكومت طاغوت نبودند
 
حضرت سيدالشهدا به متولد شدن در عهد اسلام افتخار مي‌كنند، اين شكري است كه همه ما بايد داشته باشيم.
 
به فرزندان شهدا مي‌گويم اگر شما پدر از دست داده‌ايد و پدران شما خودشان را فداي اسلام كرده‌اند، خوشحال باشيد؛ چرا كه در روزگاري زندگي مي‌كنيد كه هدايت است.
 
بنيان نظام اسلامي به وسيله امام خميني(ره) گذاشته شده و رهبري اين نهضت به دست مقام معظم رهبري است. خدا را شكر كنيد كه قبل از انقلاب نبوديد و در زمان نظام اسلامي زندگي مي‌كنيد.

فرزندان شهدا بايد نمونه بصيرت باشند
 
خانواده‌هاي شهدا چشم و چراغ مردم ما هستند، چشم و چراغ يعني چه؟ يعني هم خودتان درست مي‌بينيد و هم چراغ مي‌شويد براي اينكه ديگران درست ببينند شما فرزندان شهدا بايد نمونه بصيرت باشيد چشم و چراغ بودن شما بايد در بصيرت بودن شما آشكار شود.

مي خواهند از فرزندان شهدا سوءاستفاده كنند/دشمنان دنبال شكار فرزندان شهدا هستند
 
امروز روزگار امتحان است كه چه كسي بصيرت دارد و چه كسي نه! هر كسي وظيفه‌اش نسبت به مسئوليت و سمتي كه دارد متفاوت است. فرزندان شهدا نسبت به جايگاه‌شان مسئول‌ترند. خيلي‌ها در صدد هستند فرزندان شهدا را به سمت خودشان بكشند، فرزندان شهدا را به دام بياندازند و در برابر انقلاب قرار دهند.
 
فرزندان شهدا مسئوليت بيشتري دارند؛ چرا كه اگر حرفي بزنند كه دشمن دوست داشته باشند دشمنان را بزرگ مي‌كنند و از آن سوءاستفاده مي‌كنند.
 دشمنان دنبال شكار فرزندان شهدا هستند و اين كار را با انواع پيغام‌ها، ترفندها انجام مي‌دهند مي‌خواهند حرف‌هاي خودشان را از زبان فرزندان شهدا بزنند.
 
در جريان فتنه 88 از برخي خانواده هاي شهيد سوءاستفاده شد
 
اگر خاطر‌تان باشد در فتنه سال 88 چند نفر را پيدا كردند و چه بيانيه‌هايي دادند!
 
فرزندان شهدا خيلي وظيفه سنگيني دارند. فرزندان شهدا در هر جا كه باشند علم و پرچم هستند و بايد يادآور پدران آسماني خودشان باشند. بايد در فكر و عمل يادآور شهدا باشند و از طريق آنها و فرزندان‌شان مردم بايد به ياد پدران شهيد و انقلاب اسلامي بيفتند.
 
زماني كه شهيد مطهري به شهادت رسيد امام فرمودند: «اين انقلاب بايد زنده بماند» به فرزندان شهدا مي‌گويم اين انقلاب بايد با انتقال ارزش‌هايش نسل به نسل منتقل شود.
 
انقلاب اسلامي ايران جويباري است از نهر عاشورا
 
به فرزندان شهدا مي‌گويم كار شما بسيار ظريف و سنگين است؛ انقلاب هيچ وقت نبايد كهنه شود، همان‌طور كه عاشورا كهنه نشد.
 
انقلاب اسلامي ايران جويباري است از نهر عاشورا كه بايد ياد آن زنده بماند.

در بعضي شهرستان‌ها در 12 ماه سال هر ماه در يك مسجد محله ياد شهداي محله گرامي داشته مي‌شود و همه شهر در آن مراسم شركت مي‌كنند. كارهاي اين چنيني بايد سنت شود و نسل به نسل منتقل شود تا صد سال ديگر وقتي جوان‌ها مي‌پرسند چرا پدران ما شهيد شدند ارزش‌ها دوباره زنده شود.

از روز اول مي دانشتم برادرم شهيد خواهد شد/اخلاصش پاداشي جز شهادت نداشت
 
مجري برنامه از من خواست تا چند خاطره راجع به برادر شهيدم نقل كنم.
 
نكته‌اي كه قابل توجه است، اخلاص برادرم بود تمام وجود ايشان براي امام و انقلاب بود در كاري وارد نمي‌شد  كه ذره‌اي از مقام و پول و عنوان در آن وجود داشته باشد. يك پارچه نور بود از روز اول كه او را ديدم احساس كردم كه اخلاص او پاداشي جز شهادت ندارد. انگار كه هماي شهادت دور سرش پروزا مي‌كرد. من در دلم منتظر روزي بودم كه شهادت نصيبش شود.
 
وقتي خبر شهادتش را دادند تعجب نكردم؛ چرا كه حكايت اين مصراع بود كه «قباي سرخ شهادت به قامتت زيباست»
 
دعا مي‌كنم خدا ذره‌اي از اخلاص او را به من بدهد؛ چرا كه همه شهدا اين طور بودند و اگر اخلاص نداشتند هيچ وقت وارد بارگاه الهي نمي‌شدند.

حافظ مي گويد: مهر بورز تا به خورشيد و مقام قرب الهي برسي.
 
در پايان حرفم غزلي از حافظ را برايتان مي‌خوانم و چند بيت آن را كه مربوط به فضاي امروز برنامه پدران آسماني است، توضيح مي‌دهم.

شاه شمشادقدان خسرو شیرین دهنان
که به مژگان شکند قلب همه صف شکنان
 
 مست بگذشت و نظر بر من درویش انداخت
گفت ای چشم و چراغ همه شیرین سخنان
 
تا کی از سیم و زرت کیسه تهی خواهد بود
بنده من شو و برخور ز همه سیمتنان
 
کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز
تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ زنان
 
بر جهان تکیه مکن ور قدحی می داری
شادی زهره جبینان خور و نازک بدنان
 
پیر پیمانه کش من که روانش خوش باد
گفت پرهیز کن از صحبت پیمان شکنان
 
دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل
مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان
 
با صبا در چمن لاله سحر می‌گفتم
که شهیدان که‌اند این همه خونین کفنان
 
گفت حافظ من و تو محرم این راز نه‌ایم
از می لعل حکایت کن و شیرین دهنان

حافظ در اين غزل چه مي‌خواهد بگويد؟ مي‌گويد ما خودمان را نبايد ارزان بفروشيم! مي‌گويد ما از ذره كمتر نيستيم پس خودمان را پست ندانيم مي‌گويد مهر بورز تا به خورشيد و مقام قرب الهي برسي.

«پرهيز كن از صحبت پيمان‌شكنان»/پيمانمان با امام و شهدا را نشكنيم
 
مي‌گويد «پير پيمانه‌كش من» حافظ گويا استادي داشته كه نصحيت او را يادآوري مي‌كند؛ ما هم بايد از اين عبارت به ياد پير خودمان يعني امام خميني بيفتيم.
 
وقتي مي‌گويد: «پرهيز كن از صحبت پيمان‌شكنان» عبارت دعاي عرفه يادآور مي‌شود كه امام حسين(ع) خداوند را شكر كرد كه در دولت كفر به دنيا نيامد؛ يعني در دولت پيام‌شكنان متولد نشد. بياييد مرور كنيم كه ما چه پيمان‌هايي بسته‌ايم...

با خدا پيمان بسته‌ايم كه به دنبال شيطان نرويم؛ با پيامبر پيمان بسته‌ايم كه اسلام بياوريم؛ با اميرالمومنين پيمان بسته‌ايم كه شيعه او باشيم؛ با امام حسين(ع) پيمان بسته‌ايم كه راه او را ادامه دهيم با امام راحل پيمان بسته‌ايم كه از انقلاب پاسداري كنيم.

پيمان ما با شهدا حفظ حرمت خون ‌شان است و پيمان‌مان با رهبري مطيع بودن از ايشان است. پس همان‌طور كه حافظ مي‌گويد بايد از پيمان‌شكني پرهيز كنيم.
 
حافظ مي گويد از شياطين بايد دور شد/شيطان بزرگ آمريكاست
 
وقتي مي‌گويد: «پرهيز كن از اهريمنان» شيطان زياد است كه از همه شياطين و شيطان بزرگ آمريكا بايد پرهيز كرد.
 
در آخر مي‌خواهم مناسب‌ترين بيت اين غزل را كه با فضاي بهشت‌زهرا و اين برنامه در ارتباط است توضيح دهم؛
 
حافظ مي‌گويد:
 
با صبا در چمن لاله سحر مي‌گفتم
كه شهيدان كه‌اند اين همه خونين كفنان

چه رازي در كار بوده؟ حافظ مي‌گويد من و تو محرم اين راز نيستيم؛ يعني فهم مطلب اينقدر بالاست كه تو از طمع‌ات براي فهم آن بايد دست برداري...
 
در مصراع آخر صنعت ايهام وجود دارد...
 
حافظ تمام حرفش را در مصراع آخر گفته/حافظ مي گويد از راز شهدا سوال مكن
 
يعني دو معني برداشت مي‌شود، معني اول اينكه يعني از راز شهدا سوال مكن و برو دنبال مسائل ظاهري دنيوي مثل مي لعل و شيرين دهنان و از آنها حكايت كن.
 
اما مفهوم باطني اين مصراع كه ايهام دارد، يعني اينكه شهدا اگر به اين درجه رسيده‌اند به دليل مقام قرب الهي است و بارگاه الهي كه در آن مي لعل و شيرين دهنان وجود دارد؛ يعني اگر مي‌خواهي بفهمي كه مقام شهدا چيست، اول بايد وجه‌الله يعني جايي كه شهدا به آن رسيده‌اند را نظر كني و بشناسي تا بفهمي راز شهدا چيست.

در آخر صحبتم آرزو مي‌كنم كه مانند پدران آسماني‌تان آسماني باشيد؛ چرا كه اگر مقام شهدا و پدرانتان نبود من با پاي كچ گرفته نمي‌آمدم، اما احترام شما و دعوت شما واجب بود. اميدوارم خداوند مرا در خدمت پدرانتان قرار بدهد همان طور كه پدرانتان در خدمت ما بودند.
پربازدیدترین آخرین اخبار