کد خبر:۱۹۰۴۸۳
باراک اوباما:
وضعیت اقتصاد آمریکا نامساعد است و بحران یورو بر آن تاثیر گذار است
رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر نامساعد بودن شرایط اقتصادی آمریکا گفت: اوضاع اقتصادي آمريکا خوب نيست و بحران اقتصادی اروپا نیز فرایند التیام اقتصادی آمریکا را تهدید می کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با اصلاح اظهارات پیشین خود که انتقادهای شدید جمهوری خواهان را در پی داشت، اعلام کرد اقتصاد آمریکا وضعیت خوبی ندارد.
وی در کاخ سفید به خبرنگاران گفت هر چند شرکتهای بزرگ سود برده و فرصتهای شغلی ایجاد کردهاند اما شرکتهای کوچک با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند.
اوباما پیشتر در کنفرانسی مطبوعاتی در باره مسائل اقتصادی گفته بود بخش خصوصی وضعیت خوبی دارد اما ایالتها برای بودجهشان نیاز به کمک دارند.
جمهوریخواهان از فرصت استفاده کرده و این اظهار ات را نشانه بیخبری رئیس جمهور از واقعیتهای کشور دانستند. میت رامنی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، این اظهارات رقیب خود را «یک اشتباه عجیب در قضاوت» خواند .
اما اندکی بعد رئیس جمهور آمریکا درحالی که کنار آکینو همتای فیلیپینی خود نشسته بود گفت :«کاملا روشن است که اقتصاد (آمریکا) وضعیت خوبی ندارد برای همین است که من این کنفرانس مطبوعاتی را ترتیب دادهام.
اوباما در واکنش به این اظهارات رامنی، جمهوریخواهان را به نداشتن برنامههای میان مدت برای رونق اقتصادی آمریکا متهم کرد و گفت آنها برای تغییر اوضاع چه تدابیری اندیشیدهاند ما تاکنون فقط شنیدهایم که قصد دارند مالیاتهای اضافه کسانی را کم کنند که وضعشان خوب است.
میت رامنی در مبارزات انتخاباتی خود در آیوا با حمله به اوباما مثل همیشه تاکید کرد وی نسبت به گذشته شخصی خود در محافل بازرگانی، فرق کرده است. اینکه یک رئیس جمهور آمریکا بیاید و بگوید وضع بخش خصوصی خوب است، اظهار نظری است که در تاریخ ثبت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن این نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد این اشتباهی در قضاوت و اشتباهی عجیب از سوی یک رئیس جمهور بی خبر از واقعیات است.
جان بونر رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا هم تلاش کرد توجهها را به آماری که اوباما درباره ایجاد اشتغال ارائه کرده است جلب کند و گفت مردم آمریکا همواره از خود میپرسند این مشاغل ایجاد شده کجا هستند.
بحران اقتصادی اروپا، آمریکا را تهدید می کند
باراک اوباما، همچنین از رهبران اروپایی خواست تا برای حل بحران اقتصادی اتحادیه اروپا، اقدام قاطعی انجام دهند.
وی گفت، بحران اقتصادی اروپا، فرایند التیام اقتصادی آمریکا را تهدید می کند.
اوباما از رهبران اروپا خواست تا از گرفتار کردن سایر کشورها در بحران بدهی های خارجی خود پیش گیری کنند. رئیس جمهور آمریکا گفت برای مهار بحران، گامهای مشخصی پیش روی رهبران اتحادیه اروپا قرار دارد و تزریق نقدینگی به نظام بانکی را یکی از این گامها توصیف کرد.
وی گفت: تصمیم گیری در اینباره اساسا ً به عهده رهبران اروپا است و خوشبختانه، آنها به خوبی از جدی بودن این وضعیت و ضرورت اقدام اضطراری آگاه هستند.
اوباما همچنین به یونان هشدار داد که در صورت خروج از اتحادیه اروپا، به مشکلات اقتصادی عظیم تری دچار خواهد شد.
در اشاره به رایزنی های دو جانبه، باراک اوباما گفت طی دو سال اخیر با رهبران اروپایی درباره بحران اقتصادی در تماس مستمر بوده و اعتقاد دارد آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در مسیر صحیحی حرکت می کنند.
این درحالیست که دولت ائتلافی آلمان برای مهار بحران کسر بودجه اتحادیه اروپا بر سیاست ریاضت اقتصادی تاکید دارد اما فرانسوا اولاند، رئیس جمهور چپ گرای جدید فرانسه، طرفدار ارائه مشوقهای اقتصادی است که عملا ً در نقطه مقابل رویکرد آلمان قرار می گیرد.
آقای اوباما در تشریح تاثیر و تاثر اقتصاد آمریکا و اروپا بر یکدیگر گفت: موفقیت آنها برای ما خوب است و هر چه سریعتر و قاطع و منسجم تر اقدام کنند، اعتماد مردم و بازارها نیز به همان نسبت سریعتر احیا خواهد شد و هزینه نهایی رفع و رجوع این بحران نیز به همان نسبت کمتر خواهد بود.
تحلیلگران می گویند در حالی که انتظار می رود انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در فضای نامساعد اقتصادی برگزار شود، آقای اوباما می کوشد بخشی از تقصیر را متوجه اروپایی ها کند. اما ورای انگیزه های جناحی، نارضایتی از بلاتصمیمی کشورهای اروپایی در مصاف با بحران اقتصادی آن اتحادیه، در بین رهبران هر دو جناح آمریکا انعکاس دارد، بحرانی که ابتدا از بازار مسکن آمریکا به بانکهای اروپایی سرایت کرد و اکنون تبعات ویران گر آن می تواند باز دامن گیر آمریکا شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.