کد خبر:۱۹۳۳۳۶
سخنگوی وزارت خارجه و همسر وی در برنامه زنده تلویزیونی؛

در صورت لزوم کلیه سفرها به سوریه را لغو می کنیم/ اخلاق بیست مهمانپرست به روایت همسر وی

سخنگوی وزارت امور خارجه و همسر وی در یک برنامه زنده تلویزیونی مهمان شبکه سهند تبریز بودند و به سوالات مختلف پاسخ دادند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه و همسر وی امشب در یک برنامه زنده تلویزیونی مهمان شبکه سهند تبریز بودند و به سوالات مختلف پاسخ دادند.
 
رامین مهمانپرست در خصوص نشست مسکو و نتایج حاصل از آن با تاکید بر اینکه ملت ایران هیچگاه از حقوق خود کوتاه نخواهد آمد، گفت: در نشست مسکو تصمیم بر این گرفته شد که کمیته فنی مسئله هسته ای ایران را بررسی کند و این نکته مثبتی است که دارای اهمیت می باشد.
 
وی ادامه داد: وقتی مسئله هسته ای ایران از بعد فنی بررسی می شود دیگر از منظر قوانین ان پی تی مورد توجه قرار می گیرد مثلا اگر این کمیته فنی اعلام کند که غنی سازی اورانیوم 20 درصد خطرناک هست و انحراف حساب می شود پس این طور است ولی اگر اعلام کند که غنی سازی بالای 90 درصد انحراف حساب می شود خیلی از مسائل روشن و حل می شود. 
 
در ادامه مجری برنامه از همسر سخنگوی وزارت امور خارجه از مهمترین و شاخص ترین ویژگی اخلاقی مهمانپرست که تک و بیست هست پرسید که وی در پاسخ گفت: آن چیزی که من طی سال ها درک کردم و با ویژگی بارز اخلاقی همسرم ارتباط برقرار کردم، آرامش و خونسردی فوق العاده از ویژگی های ممتاز ایشان می باشد.
 
وی ادامه داد: ایشان فوق العاده خونسرد، آرام و صبور هستند.
 
در ادامه مجری برنامه خطاب به مهمانپرست گفت: دو کشور زیارتی عراق و سوریه برای مردم ایران بسیار مهم هستند، تعبیر شما از وضعیت کنونی این دو کشور چطور است و روابط آینده این دو کشور با ایران چگونه خواهد بود؟
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: همانطور که شما اشاره کردید زیارت اماکن متبرکه واقعا برای ما همیشه یک آرزو بوده است، بخصوص طی سالیانی که ما با آنها روابط سختی با آنها داشته ایم و یا اینکه قطع رابطه بوده است بخصوص در زمان جنگ تحمیلی که حزب بعث در آن کشور حاکم بود و اجازه نمی داد که مردم ما با مردم خوب کشور عراق ارتباط داشته  و از اماکن زیارتی دیدار کننند.
 
وی گفت: خوشبختانه با تحولاتی که اتفاق افتاد و با ساقط شدن حزب بعث و روی کار آمدن یک دولت مردمی با اینکه ناامنی ها ادامه داشت و اقدامات تروریستی صورت می گرفت ولی ملت ما پرشور و روزافزون عازم زیارت این اماکن شدند.
 
مهمانپرست ادامه داد: خوشبختانه میزان امنیت در کشور عراق نسبت به گذشته بیشتر شده است با اینکه هنوز امنیت کامل برقرار نیست ولی تلاش زیادی در حال انجام است تا میزان ناامنی ها کاهش پیدا کرده و زائران ما بتوانند در امنیت کامل به سفر بروند.
 
وی تصریح کرد: برای ما چیزی که خیلی اهمیت دارد حفظ امنیت و جان اتباع کشورمان می باشد هر جا احساس کنیم ممکن است در یک مقطعی مشکلی وجود داشته باشد و یا اینکه رفتن به زیارت خارج از مسیرهای قانونی مشکلی را ایجاد کند تلاش می کنیم با هماهنگی سازمان حج و زیارت راه های مناسب را برای مردم معرفی کنیم.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: الان میزان مشکلاتی که در کشور عراق قبلا داشتیم کاهش پیدا کرده است به همین دلیل حجم زائران با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
 
مهمانپرست در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در کشور سوریه متاسفانه به خاطر نوع تحرکاتی که برخی جریانات سیاسی برای ناامن کردن سوریه داشتند فضا یک مقدار سخت شده است و کشور سوریه به بهانه برخی مطالبات مردم سوریه شرایط پیچیده ای پیدا کرده است هر چند باید به این مطالبات هم توجه شود.
 
وی ادامه داد: دولت سوریه قدم های خوبی برای اصلاحات برداشته ولی این مطالبات زمانی به نتیجه کامل خود می رسد که یک آرامش و امنیتی برقرار شود.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: آن کسانی که به دنبال بی ثباتی و ناامنی در کشور سوریه هستند نمی خواهند شرایط منطقه به سمتی حرکت کند که مثل کشورهای مصر، تونس و جاهای که دیگر توانستند در اداره کشور مشارکت پیدا کنند و به استقلال خودشان نزدیک شوند در سایر مناطق نیز چنین اتفاقی بیافتد به همین دلیل یک نوع ناامنی طراحی شده در داخل سوریه توسط برخی کشورها و جریانات سیاسی ایجاد می شود که این مسئله روی امنیت زائران ما تاثیر می گذارد.
 
مهمانپرست تصریح کرد: بعد از اینکه تعدادی از مهندسان  و زائران ما ربوده شدند ما در درجه اول سفرهای زیارتی زمینی را اعلام کردیم که دیگر صورت نگیرد هر موقع که احساس کنیم با توجه به شرایط امنیتی داخل سوریه تا اطلاع ثانوی سفری صورت نگیرد این را به مردم اعلام خواهیم کرد هر وقت هم که احساس کنیم شرایط به سمت بهتر شدن حرکت می کند بهترین تسهیلات را سعی می کنیم فراهم کنیم.
 
وی خاطرنشان کرد: تحول بسیار بزرگی در منطقه در حال انجام است که به تعبیر مقام معظم رهبری در یک پیچ بزرگ تاریخی هستیم امیدواریم که جریان مردمی و جریان مقاومت و جریان اسلام گرا و ارزشی بتواند به آن جایگاه واقعی خودش دست پیدا کند و شاهد وجود کشورهای مستقل و مقتدری باشیم که در کنار یکدیگر بتوانند بهترین فضا را برای امنیت و توسعه فراهم کنند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: جایگاه عراق و سوریه به عنوان دو جایگاه بسیار مهم در کنار ایران حتما یک مجموعه موثر و نقش آفرینی را فراهم خواهد کرد.
 
در ادامه مجری برنامه از همسر مهمانپرست در خصوص علت مسافرت به  تبریز پرسید که وی در پاسخ گفت: ما اولین سفری است که به شهر  تبریز داشته ایم و هدف سفر در درجه اول دیپلماسی عمومی می باشد و در کنار آن بازدید از مردم خوب آذربایجان مخصوصا مردم تبریز و جاذبه های خاصی که این کشور دارد.
 
در ادامه مجری برنامه از مهمانپرست پرسید: سفرهای مختلفی که شما یا مجموعه وزارت امور خارجه می تواند به شهرستان ها داشته باشد همچنان که در دولت نهم و دهم این سیاست ها بوده است فکر می کنید چه تاثیری بر دیپلماسی ما داشته باشد؟
 
مهمانپرست در پاسخ به این سوال گفت: یکی از خصوصیات کشور ما این است که مردم دسترسی به مسئولان داشته باشند و نقطه نظرات خود را مطرح کنند  و احساس کنند در موضوعات مختلف نقش دارند و اگر یک موقع سوالی در ذهنشان بوجود می آید بتوانند به راحتی پاسخ آن را دریافت کنند.
 
وی ادامه داد: ما فکر می کنیم سفرهای استانی آقای احمدی نژاد یک فضای بسیار جدیدی را در کشور ایجاد کرد یک آشنایی نزدیک مسئولان در بخش های مختلف با مردم ما و آشنا شدن با مشکلات آنها و تصمیم گیری در مورد اقداماتی که باید در همان محل صورت گیرد ولی در باره سیاست خارجی فکر می کنیم شاید یک مقدار فاصله وجود داشته باشند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: مردم احساس می کنند بعضی تصمیماتی که در عرصه های سیاست خارجی اتخاذ می شود دارای ابهاماتی است و آنها دوست  دارند در یک فضای راحتی سوال هایشان را مطرح کنند و در هر منطقه ای ممکن است یک موضوعی بنابر نوع رابطه ای که با کشورهای همسایه دارند اهمیت بیشتری داشته باشد.
 
مهمانپرست بیان داشت: سفرهایی را در سطح مدیران ارشد وزارت امور خارجه در حال طراحی کردن هستم و بنده چون غیر از مسئولیت سخنگویی که دنبال می کردم با تشکیل مرکز دیپلماسی عمومی در وزارت امور خارجه که زیر نظر سخنگو اداره می شود یک مقدار وضعیت مستقل تری در این خصوص دارم.
 
وی گفت: در سفرهایی که به استان می رویم معمولا یکی از بخش های کاری ما دیدار با استاندار و شرکت در جلسه مدیران یا شورای تامین استان و دیدار با نمایندگان مقام معظم رهبری و امام جمعه محترم استان است که این کار در تبریز و استان آذربایجان شرقی صورت گرفته است همچنین دیدار با دانشگاهیان، اساتید دانشجویان و همین طور برنامه هایی که برای مسئولان نظامی برای آشنایی آنها با آخرین تحولات منطقه و جهان انجام می شود.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: برای این شهر هم برنامه های خوبی طراحی و انجام شده است.
 
مجری برنامه در ادامه گفت: شما هر کدام 30 ثانیه وقت دارید حرف های پایانی را مطرح کنید و خطاب به مهمانپرست گفت شما می توانید ایثار کنید و سی ثانیه خود را به همسر خود ببخشید که رامین مهمانپرست در جواب وی گفت: ما حاضریم تمام وقتمان را در اختیار همسرمان قرار دهیم.
 
همسر مهمانپرست در پایان این گفت وگو گفت: من تشکر ویژه ای دارم از مردم تبریز و خوشحالم شهری را بازدید کرده ام که شهر شهید پرور است من جمله شهید باکری، دیار پروین اعتصامی و شهریار و سرزمین علامه ها و بخصوص سرزمین ستار خان و باقرخان. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار