آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۴۰۴۱

طرح مهر ماندگار تولید بنزین کشور را 30میلیون لیتر افزایش می دهد/ عرضه 24 ميليون ليتر بنزين يورو 4 و5 تا پايان 91

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌‌هاي نفتي گفت: تلاش می کنیم تا پایان سال 91 حجم تولید بنزین یورو 4 و 5 را به 24 میلیون لیتر در روز برسانیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»،  مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌‌هاي نفتي در یک نشست خبری که امروز برگزار شد با اعلام اين‌كه تا پايان سال 91 حجم توليد بنزين يورو 4 و يورو 5 به 24 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد، گفت: طبق برنامه تا سال 93 روزانه 73 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو 4 و يورو 5 در كشور توليد خواهد شد.

عليرضا ضيغمي اعلام كرد كه تا پايان سال 91، 24 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو 4 و يورو 5 و 38 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو 2 عرضه خواهد شد.

به گفته‌ وي تا پايان امسال نيز 24.9 ميليون ليتر گازوئيل با استاندارد يورو 4 و يورو 5 و 70 ميليون ليتر گازوئيل با استاندارد يورو 2 در كشور عرضه مي‌شود.
 
وي هم‌چنين حجم عرضه‌ بنزين يورو 4 و 5 را در سال 92 حدود 50 ميليون ليتر در روز و گازوئيل را حدود 36.9 ميليون ليتر در روز اعلام كرد و افزود: تا پايان سال 93 حجم عرضه‌ بنزين با استاندارد يورو 4 و يورو 5، 73 ميليون ليتر در روز و گازوئيل 76.9 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد.

ضيغمي با اشاره به اين‌كه طرح‌هاي بنزين‌سازي، بهينه‌سازي ارتقاء كيفيت و افزايش ظرفيت در هفت پالايشگاه از 9 پالايشگاه كشور در حال اجراست، گفت: هم‌اكنون ظرفيت پالايشگاه‌هاي كشور يك ميليون و 750 هزار بشكه در روز است.

وي با بيان اين‌كه با اجراي طرح‌هاي بنزين‌سازي و ارتقاء كيفيت ديگر از افزاينده اكتان در بنزين توليدي استفاده نخواهد شد، اعلام كرد كه از سال 90 ايران از واردات افزاينده‌ اكتان بنزين بي‌نياز شده است. اين درحالي است كه سال 85 بيش از 27 ميليون ليتر بنزين سوپر در روز براي افزايش اكتان بنزين وارد مي‌شد.

به گفته‌ وي پالايشگاه‌هاي خصوصي (تبريز و اصفهان) پيش از اين افزاينده‌ اكتان خود را كه روزانه حدود پنج تا شش ميليون ليتر در روز بود را از طريق واحد‌هاي پتروشيمي يا واردات تامين مي‌كردند كه اكنون با خودكفايي كشور در توليد بنزين سوپر اين نياز در داخل تامين مي‌شود.

ضيغمي حجم سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي افزايش ظرفيت پالايشگاه كشور را 11.5 ميليارد دلار و طرح‌هاي بنزين‌سازي را 2.1 ميليارد دلار اعلام كرد.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌‌هاي نفتي با اشاره به اين‌كه 9 پروژه‌ پالايشگاهي در طرح مهر ماندگار دولت ثبت شده است، از پالايشگاه شهيد تندگويان تهران به عنوان نخستين پروژه پالايشگاهي طرح مهر ماندگار نام برد كه به زودي تكميل مي‌شود.

ضيغمي با اشاره به اين‌كه ظرفيت توليد گازوئيل پالايشگاه شهيد تندگويان تهران حدود 11.5 ميليون ليتر در روز است، گفت: با اجراي طرح بهينه‌سازي و ارتقاء كيفيت اين پالايشگاه بيش از 90 درصد از گازوئيل توليدي اين پالايشگاه با استاندارد يورو5 توليد مي‌شود.

به گفته‌ وي بر اين اساس گوگرد گازوئيل يورو 2 اين پالايشگاه 10 هزار PPM بود كه با اجراي طرح ارتقاء كيفيت به زير PPM رسيده است.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌‌هاي نفتي با اظهار اين‌كه صاحبان ليسانس طرح‌هاي بنزين‌سازي و ارتقاء كيفيت پالايشگاه شهيد تندگويان از حضور در ايران براي راه‌‌اندازي واحد‌هاي مورد نظر خودداري كردند، اعلام كرد: صنعت نفت ايران تابع صاحبان ليسانس شرق و غرب نخواهد بود و بدون حضور آنها طرح‌هاي مورد نظر را به بهره‌برداري خواهد رساند.

ضيغمي هم‌چنين با اشاره به عدم مسووليت‌پذيري صاحبان ليسانس اروپايي تصريح كرد كه ايران نيز در زمان مناسب اين اقدام آنها را جبران خواهد كرد.

وي هزينه اجراي طرح‌هاي بنزين‌سازي و ارتقاء كيفيت پالايشگاه شهيد تندگويان تهران را در مجموع 900 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: حدود 200 ميليارد از اين عدد مربوط به طرح بنزين‌سازي و 700 ميليارد تومان مربوط به پروژه‌ي بهينه‌سازي و ارتقاء كيفيت است.
 
افزایش 30 میلیون لیتری تولید بنزین با اجرای طرح مهر ماندگار

در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: پس از اتمام طرح‌های مهر ماندگار۳۰ میلیون لیتر بنزین و ۲۰ میلیون لیتر نفت گاز به تولیدات کنونی کشور افزوده می‌شود.

فرهاد احمدی گفت:‌ 9 طرح پالایشی به عنوان مهر ماندگار معرفی شده است که تا پایان دولت دهم قرار است به اجرا برسد.

احمدی ادامه داد: این 9 طرح عبارتند از پالایشگاه شهید تندگویان تهران، پالایشگاه آبادان، شازند، لاوان، بندر صادراتی ماهشهر، پالایشگاه تبریز، اصفهان، فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه بندرعباس است.

وی ادامه داد: پس از اتمام این 9 طرح تولید گاز مایع به میزان 9 میلیون لیتر، بنزین 30 میلیون لیتر، سوخت جت و نفت سفید 10 میلیون لیتر، نفت گاز 20میلیون لیتر و میزان تولید گوگرد نیز روزانه تا حد 850 تن افزایش می یابد که براین اساس تولید نفت  کوره نیز به 5 تا 6 میلیون لیتر کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در پایان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حدود 90 درصد از تجهیزات بخش مهندسی و بیش از 60 درصد از کالاهای مورد نیاز برای احداث این 9 طرح در داخل کشور تولید می‌شود که انتظار می‌رود تا پایان این طرح‌ها نیز میزان تولیدات داخلی افزایش پیدا کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار